reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

ja chyba tez juz koncze.. po kolacyjce jestem - ale dobry ser jadlam!! zølty,dunski - "gamle ole ost". cuchnål jak skarpety Jorgeira po caym dniu pracy ale byl pycha!!! :-D:-D lubie takie smierdziele!! :-p

a propos!! jak tam z norweskimi "czarnymi cukierkami"? lubicie? ja kiedys nie moglam tego przelknåc ale møj Piekny mnie nauczyl i teraz lubie!! ale tylko te LAKRIS bo SALMIAK dalej ochydny!! uwaga: dla ciezarnych mamus i tych majåcych nadcisnienie - tych ktore je lubiå..wszystko co zawiera LAKRIS/SALMIAK podnosi cisnienie krwi!!!

dbnoc! buziaczki!

*** kilka minut pøzniej...

ps. wlasnie dalam buziaczka J. wytrzymal ale po chwili zasmial sie i powiedzial zebym poszla umyc zeby bo zalatuje jakbym ssala paluchy u støp!! :)))))) A NIE MØWILAM!!!? ;))))

Ostatnia edycja:
reklama
te wszystkie czarne cukierki nie moga mi przejsc, bo zalatuja mi smrodem amoniaku:-D mialam swinke morska i jak jej wymienialam trociny to walsnie tak smierdzialo:laugh2:

ale nie komentuje za wiele bo skoro niektorzy lubia, to niech jedza,,, ale czasem maz dopowie moja opinie na temat tych curkierkow, ale oni sie tylko smieja :-D i dobrze..

Mamusie.. mam tylko jeszcze jedno pytanie..

..czy stosowanie w okresie laktacji srodkow zwalczajåcych cellulitis - mowie TYLKO o kosmetykach i stosowanie ich TYLKO na dolne czesci ciala np.uda, NIE jakis pigulkach czy innych suplementach diety nie wplywa ujemnie/szkodliwie na karmienie piersiå? wiem ze odchudzanie sie na sile czy wykonywanie cwiczen fizycznych moze spowodowac utrate pokarmu, czy slyszalyscie lub wiecie na ten temat cos jeszcze? :)

hej Dziewczyny..

..u mnie za oknem pogoda piekna ale ja znowu obudzilam sie taka smutnawa, bez przyczyny i sensu do wstawania z løzka.. nie wiem co mam dzisiaj ze sobå zrobic.. pranie? pouczyc sie norweskiego? pare minut temu przyszedl mi do glowy basen.. jakiolwiek nie padnie wybør bede to robic siama,siamusienka jak palec...
:(((

milego dnia Wam zycze.. :o***

Kasia głowa do góryhttp://pl.tinypic.com/view.php?pic=sw347a&s=3&hid=5&tag=smile, może pojedź sobie na basen:tak:
ja własnie odprowadziłam Cezarutkiego do przedzkola , umieram :-D, jaki upał , jeszcze mam za soba 6 kilometrów i nie czuję nóg.oczywiscie zapomiałam sie wysmarowac filtrem i wyglądam jak burak:szok:.
teraz mam zamiar sie lenic , nic nie ruszam , chociaż nieszkanie mi zarasta:-D, mąż właśnie przyszedł na lunch i sie tylko spojrzał , ale na szczęście nic nie powiedzial , bo widzi , że padam na mordkę, a to dopiero 11 godzina!!!:-D

cos z tym dnie jakos jest nie tak, bo ja niby wstalam ok z rana bo musialam zalatwic cos, ale jak wrocilam o 9 rano juz z powrotem bo razem z mala zesmy spaly do 11, tzn. ona mnie obudzila o 11 ale ja tak naprawde nie mogalm sie rozbudzic jeszcze przez 45 minut i lezalysmy sobie w lozku a ja dosypialam...

a jesli chodzi o stosowanie srodkow na celulutil to nigdy nic nie slyszalam o ty, ale mi na babski rozum wydaje sie ze skoro stosujesz miejscowo i nie na pierwsi to chyba nie powinno miec wplywu,,, ale to moje zdanie, popytaj sie jeszcze wokol, moze ktos cos slyszal.... przeciez nie jestes pierwsza ktora bedzie walczyla z celulitem- to tak na pocieszenie:-D

Hejka :-D,
Sorki ale napisałam przepisy dzsiaj bo wczoraj coś mi się z oczami stało. Same płakały a szczypały ja cholipcia, chyba uczulenie na cos :-(. A rano wstałam i jednego oka prawie nie miałam:-(. Ale jurto ide do lekarza i powiem mu o tym może napiesze mi krpoelki do oczek.
teraz już dobrze wyglądam ale rano :szok:

Chyba sama niedługo zrobie kurczaka p chinsku:-D i orzechowe :-D!!!
AAAA zapomniałam o torcie...
juz lece dopisac :-).... juz jest
A co do preparatów to wszystko możesz w siebie wcierać Kasiu oprócz piersi jak na razie.
Ja miałam i mam straszne rozstępy na piersiach i nic nie mogłam stosować, albo tylko w obrębie brodawki i musiałabym ozywać czy dziecko nie dotyka za bardzo i wogóle to dałam sobie spokój. A co do magnezu Kasiu czekoladę wcinaj ile chcesz:-D czekolada zawiera magnez!!!
A co do nastrojów w ciąży to właśnie tak jest. A już w szczególności gdy już nie możesz się i czekasz w sumie sama bo mąż czy narzeczony jest w pracy.
Ja w pierwszej ciąży ze wszystkim byłam sama, chyba że pokazałam coś palcem albo zrobiłam awanturę. Musiał się w swoim czasie przygotować do roli "taty".
Bo niestety te 9 miesięcy jest tylko dla kobiety żeby się przyzwyczaiła a niektóre, tak jak ja dorosły do tego... Mężczyżni w jakimś sensie będą "adoptować" dzidzię która przyjdzie na świat:-D.
I ten strach czy podoła zadaniu powierzonym na całe życie :tak:!!!
Ale luzik jak zobaczy Malutką Dzidźkę ...
...to będzie na pewno wspaniałym Tatą :-D!!!
A czekolada Na Pewno poprawi humor :-D
A Kasiu będziesz używała dla dzidzi smoczka uspokajającego? Ja zobaczę, jeszcze nie wiem. Natalce dałam od razu na porodówce :-D. A odzwyczaiłam ją jak przyjechałyśmy tutaj w listopadzie, powiedziałam że w samolocie został. A miała aż 3 ulubione :szok:!!! I podziałało i teraz jak czasem mi wypadnie termometro -smoczek to już nie wie co to jest i do czego służy :-D!!!
Idę do basenu bo mnie Natalka woła :-D!!
Miłego dnia i gotowania :-)!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry