Hej dziewczynki.
Mam szpital w domu.
Iwcik widzę , że i Ciebie dopadło. Zdrówka Ci życzę!

Może odpuść na czas choroby tą dietę?

Obciążysz sobie bardzo nery.
emiliab fajnie wygląda ten chlebek.

Całkiem jak razowy prawdziwy.

Serki topione to tylko takie , które mają poniżej 4 % tłuszczu. Ale sama możesz zrobić serek topiony o smaku czosnkowym, ze szczypiorkiem, chudą wędliną, ziołowy.

Przepis masz tutaj:
Forum diety dr Dukana • Zobacz temat - Serek topiony Sama go robiłam i jest rewelacyjny. Zastępuje na początku masło od którego myślałam, że nie odwyknę.

Jeśli chodzi o drożdże i proszek do pieczenia to nie mam pojęcia.
Musisz poeksperymentować.;-)
Na uderzeniówce uważajcie na drożdże, proszki do pieczenia, kakao, odtłuszczone mleko w proszku. Te produkty u niektórych powodują zastoje.
Brzoskwinkaa witaj! Jestem kochanką Dukana i nic tego nie zmieni.;-):-)
Nie liczy się ilość a jakość. W ciągu miesiąca 8 kg. to dużo.

Ciekawe z jakim impentem to wróci.

Ja wolę malutkimi kroczkami pozbywać się tłuszczyku.;-)
Aleksia makrela jak najbardziej wskazana.

To tłusta ryba więc ja przyrządzam z niej sałatkę lub pastę. Wtedy na dłużej mi starcza i bardziej syci.

przepis na placki owsiane:
plackidukana.blog
lub
bułeczki :
1 kostka twarogu 250g
3 jajka
6 czubatych łyżek otrąb owsianych
3 czubate łyżki otrąb pszennych
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
przyprawy jakie kto lubi ja daję suszony czosnek i cebulkę, można dać zioła prowansalskie, bazylię.
Twaróg zmiksować dodać resztę produktów zmiksować. Piec na papierze do pieczenia 30 minut w temp 180 stopni.
Z porcji wychodzi ok. 5 bułek.
Trzeba pamiętać , że ze względu na sporą ilość otrębów w ciągu dnia możemy zjeść tylko 1 czy 2 takie bułki.
Moja rada : po zrobieniu ciasta odstawić na pół godzinki wtedy otręby wciągną wilgoć z jajek i twarogu i ciasto będzie gęściejsze łatwiej będzie uformowaća bułeczki i nie będą takie płaskie.