reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ODCHUDZAMY SIĘ :) - Mamy na diecie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
hej laski ja pierwszy dzien przezylam choc nie mam ochoty jesc bo goraczka sie mnie trzyma i zjadlam dzisiaj tylko

owsianke na sniadanie

kurczaka z grila na obiad

ryba wedzona na kolacje

no i duzo pije herbaty z cytryna i slodzikiem

wypiłam tez kawe

i wode niegazowana zywic zdrój bo tylko ta mi smakuje:-):-)a przy goraczce jest dla mnie zbawienna:-D:-D:-D

a jutro to sie okaze co bede jesc bo wszystko w lodówce mam ale na sniadanko napewno jogurt 0% a czy cos wiecej wmusze to sie jutro okaze:tak::tak::tak:

reklama
A ja zaserwowałam dzisiaj mężowi sałatkę z tuńczyka,placki otrębowe. Jutro zamierzam upiec tzw.chleb razowy z otrębów. Przepis znalazłam tutaj:

Forum diety dr Dukana • Zobacz temat - Chleb razowy Ally

Ponoć jest rewelacyjny:-):tak:

I mam jeszcze pytanie. Jak Dukan zapatruje się na serki topione? I czy można zastąpić drożdże proszkiem do pieczenia?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny podziwiam za zapał. ja jednak do dukana nie moge sie przekonac, dlatego chce zaczac swoja walke z pociążowymi kg na diecie ONZ odchudzanie na zawolanie.. juz raz na niej bylam i schudlam 8kg w niecaly miesiac..
może któraś miałaby ochotę się przyłączyć? :)

Dziewczyny napiszcie mi przepis na Wasze placki owsiane:-) i jeszcze takie pytanko czy rybę wedzona np makrelę zjadacie cala czy jakaś sałatkę bądź paste z niej robicie? :-):-):-):-):-):-):-):-):-). A CO TO TAKIEGO TA DIETA ONZ ? :-):-):-):-) JUSTA wielkie dzięki:-) kochana na pw też odczytałam i odpisałam. Dziękuję.

Hej dziewczynki.
Mam szpital w domu.

Iwcik widzę , że i Ciebie dopadło. Zdrówka Ci życzę!:tak: Może odpuść na czas choroby tą dietę? :sorry2: Obciążysz sobie bardzo nery.

emiliab fajnie wygląda ten chlebek. :tak: Całkiem jak razowy prawdziwy.:tak: Serki topione to tylko takie , które mają poniżej 4 % tłuszczu. Ale sama możesz zrobić serek topiony o smaku czosnkowym, ze szczypiorkiem, chudą wędliną, ziołowy.:tak: Przepis masz tutaj: Forum diety dr Dukana • Zobacz temat - Serek topiony Sama go robiłam i jest rewelacyjny. Zastępuje na początku masło od którego myślałam, że nie odwyknę.:tak:
Jeśli chodzi o drożdże i proszek do pieczenia to nie mam pojęcia.
Musisz poeksperymentować.;-)

Na uderzeniówce uważajcie na drożdże, proszki do pieczenia, kakao, odtłuszczone mleko w proszku. Te produkty u niektórych powodują zastoje.:tak:

Brzoskwinkaa witaj! Jestem kochanką Dukana i nic tego nie zmieni.;-):-)
Nie liczy się ilość a jakość. W ciągu miesiąca 8 kg. to dużo. :tak:Ciekawe z jakim impentem to wróci.:sorry2: Ja wolę malutkimi kroczkami pozbywać się tłuszczyku.;-)

Aleksia makrela jak najbardziej wskazana.:tak: To tłusta ryba więc ja przyrządzam z niej sałatkę lub pastę. Wtedy na dłużej mi starcza i bardziej syci.:tak:
przepis na placki owsiane: plackidukana.blog
lub bułeczki :
1 kostka twarogu 250g
3 jajka
6 czubatych łyżek otrąb owsianych
3 czubate łyżki otrąb pszennych
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
przyprawy jakie kto lubi ja daję suszony czosnek i cebulkę, można dać zioła prowansalskie, bazylię.
Twaróg zmiksować dodać resztę produktów zmiksować. Piec na papierze do pieczenia 30 minut w temp 180 stopni.

Z porcji wychodzi ok. 5 bułek.
Trzeba pamiętać , że ze względu na sporą ilość otrębów w ciągu dnia możemy zjeść tylko 1 czy 2 takie bułki.:tak:

Moja rada : po zrobieniu ciasta odstawić na pół godzinki wtedy otręby wciągną wilgoć z jajek i twarogu i ciasto będzie gęściejsze łatwiej będzie uformowaća bułeczki i nie będą takie płaskie.

Załączniki

• bułki pinki.jpg
    bułki pinki.jpg
    40,9 KB · Wyświetleń: 97
Brzoskwinkaa witaj! Jestem kochanką Dukana i nic tego nie zmieni.;-):-)
Nie liczy się ilość a jakość. W ciągu miesiąca 8 kg. to dużo. :tak:Ciekawe z jakim impentem to wróci.:sorry2: Ja wolę malutkimi kroczkami pozbywać się tłuszczyku.;-)

no tyle stracilam w lutym 2009 i nie wrocilo :)
stoje w miejscu mimo, ze nie objadam sie specjalnie i duzo sie ruszam :/
takze wracam na onz. :-)

Aleksia dieta onz to polaczenie weglowodanow z bialkiem. są dwie grupy dozwolonych skladnikow :)
jak dla mnie bardzo przyjemna dieta.. bo jest w niej duzo warzyw i owocow, czyli same witaminy :)
do tego zielona herbatka i voila :)

Dziewczyny podziwiam za zapał. ja jednak do dukana nie moge sie przekonac, dlatego chce zaczac swoja walke z pociążowymi kg na diecie ONZ odchudzanie na zawolanie.. juz raz na niej bylam i schudlam 8kg w niecaly miesiac..

Czytałam o tej dieicie :tak: Ale ja nie lubie ustalonych jadłospisów :-p

8kg to bardzo duużo w miesiac ja bym sie bała potem problemów z nadmiarem skóry :/

Ja schudłam 9 kg w 4 miesiace, bez pierwszej fazy i do tego oszukując :-p Bez problemowo bezstresowo :tak::-D

MH próbowałam dzisiaj ćwiczyć tego abs-a - kurcze ja jestem jednym słowem dętka :szok::szok::szok: nie ma szans nawet na 8min :szok::szok::szok:

reklama

Brzoskwinkaa ja w tamtym roku schudłam prawie 15 kg na tej bogatszej wersji ONZ czyli TURBO no i mimo że od maja nieźle sobie poczynałam to wrócił mi tylko kilogram.
Teraz znowu na nią wróciłam ale poprzednią turę trochę zawaliłam ze względu na chorobę i @. Jak ta też mi się nie uda to przejdę właśnie na ONZ.

Czytałam o tej dieicie :tak: Ale ja nie lubie ustalonych jadłospisów :-p

8kg to bardzo duużo w miesiac ja bym sie bała potem problemów z nadmiarem skóry :/

Ja schudłam 9 kg w 4 miesiace, bez pierwszej fazy i do tego oszukując :-p Bez problemowo bezstresowo :tak::-D

MH tu właśnie nie ma ustalonego jadłospisu. Masz wymienione produkty które są w grupie węglowodanowych i te z grupy białkowej i potem rozpiskę na 9 dni (bo tyle trwa jedna tura). Ale ta rosisz koniecznie zjeść chleb z szynką czy coś takiego. Masz tylko wymieniony schemat posiłków, np:
- dzień 1: zjedz 3 posiłki węglowodanowe i jeden węglowodanowo-białkowy

a jak będą one wyglądały i i jakiej porze zależy tylko od Ciebie.

W gruncie rzeczy jest trochę podobna do 2 fazy dukana. Ja często inspirowałam się właśnie dukanowymi przepisami sporządzając posiłki. No i ogromnym plusem jest to że po tych 9 dniach można sobie zrobić do 3 dni przerwy od diety.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.