reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

slonkoonline- wspolczuje ci twojej przygody u lekarza normalnie :szok::szok::szok: ja ci powiem, ze u nas sa badania tetna plodu raz w tygodniu ale wizyte mam raz w miesiacu, wiec nie wiem co o tym myslec:confused:, teraz mam wizyte 15 kwietnia, ciekawi mnie kiedy mnie umowia na anstepna na 15 maja, chwile przed porodem, jakies to wszytsko pokrecone ehhh:rofl2:

barmanka79- wspolczuje ci takiego lekarza i wizyty, ale jak widac my dla nich jestesmy tylko produktem, za ktory oni dostaja kase!!!!

confi, paula- powodzonka:-)

reklama
podzielę się z Wami moim trafnym spostrzeżeniem w sprawie skurczy w nóżkach :-)

Otóż najczęściej skurcze atakują nas w nocy - a magnez łykamy w dzień (po posiłkach).. Ostatnio moje 3-4 tabletki dzielę na rano i na noc (tuż przed samym uśnięciem) i - DZIAŁA...
Od prawie tygodnie nie mam żadnych skurczy (a miałam z nimi problemy od kilku lat, jednak w trakcie ciąży były one częstsze)..

tsarina - dokładnie przez takie zachowanie szefa mam dla niego wielki szacunek :tak:

confi - fotki z wczoraj super,w fokarium nigdy nie byłam a wygląda na prawdę rewelacyjnie. co do brata to już ci nic pisać nie będę - bo dziewczyny napisały wszystko co było możliwe ;-)
a swoją drogą to pewnie każda z nas ma taki "przypał" w rodzinie:baffled:

no dobra to ja już wyszykowana , lece na ploteczki z koleżanką :-p

dziewczynki powodzenia na badaniach, jak będziecie miały usg to wpiszcie w odpowiednim dziale wage waszych bobasków - będziemy sobie porównywać :-)

a ja spojrzałam na swój suwaczek i co widzę??

40 dni się zostało

oj rety rety jak ten czas leci :-) :-)

Witam majóweczki

Nie pisałam od kilku dni bo nie miałam weny i humorek też jakiś taki dziwny. To pewnie przez to że energia mnie rozpiera a nic nie mogę robić bo mi się brzuch obniżył jakieś 3 tygodnie temu i biore leki na podtrzymanie. Muszę dużo leżeć i się oszczędzać ale jak to zrobić ja mi się chce góry przenosić.

confi, paula- powodzonka na badaniach, trzymam kciuki:-)

Hej kobiety, pogoda u nas dzis wspaniala, tylko na dworze siedziec. Okna wszystko otwarte, bo inaczej pewnie byloby jak w saunie;-):-D:-D Taka pogode chce miec za pare dni nad morzem:tak:
Trzymam kciuki za wszystkie dzis '"wizytujace":tak: Ja mialam juz 2go kwietnia, a teraz dopiero po swietach:tak:

Oho widze, ze sporo sie napisalyscie, jak mnie nie bylo.
Ja poszlam balkon sprzatac i przyjechal moj tata. Poprosil, zeby pojechala z nim w jedno miejsce samochodu mu popilnowac (biedy tak ma, ze sie boi, ze ukradna). No to pojechalam, zalapalam sie na darmowe ciastko i siedzac w samochodzie chyba opalilam sobie troche twarz :happy: :tak:
U mnie pogoda troche mieszana, ale jak slonce dowali to mmmm..... przeslodko!:laugh2:

barmanka doskonale Cie rozumiem! Dobrze, ze ten szefuncio spoko gostek. Bo jeszcze, jakby ten tak sie zachowal, jak konowal to ja juz bym tylko ryczala! Wogole zastanawiam sie jak to sie stalo, ze u tego durnia nie ryczalam. W domu juz nie chcialam scen robic przed mezem i wytrzymalam.
Ja to wczoraj bylam tak zaszokowana, ze wogole zapomnialam o co sie pytac. Nawet jak juz u poloznej siedzialam z tym zwolnieniem, to mi bylo tak przykro, ze wogole nie moglam wydusic nic poza dziekuje i dowidzenia! W sumie ciekawe za co dziekowalam?
Jeszcze mi sie przypomnialo, ze jak mu powiedzialam, ze dziecko jest glowa w gore wg USG to powiedzial "NIE! To sie nazywa pozycja miednicowa!" Na to mu odpowiedzialam tylko "No, ja niestety sie na tym nie znam!" Kur.... Myslalam, ze wstane i mu z dyki wyjade w ta krzywa morde!:crazy: Nastepnym razem wejde z transparentem, ze jestem PIERWSZY raz w ciazy i wszystko jest nowe!
Ah.... Juz chce o tym zapomniec, bo az mi sie plakac chce, ze tak NAS potraktowali! Frajerzy! Zlamasy!

Wezme sie i posprzatam w pokoju.... Juz chyba tak na swieta to zrobie. Chociaz strasznie na tym slonku sie rozleniwilam! Ale jeszcze 3 godz. do poworotu meza, wiec sprzatne.
Balkon juz lsni :-)

:laugh2::-DA i wymyslilam temat pracy mgr. Najlepsze jest to, ze juz prawie na spiocha lezalam i myslalam o tym.... A tak czasem mam najlepsze weny tworcze i w sumie jestem zadowolona z tematu. Chyba bede pisac takie cos "Rola terapii psychologicznej w przebiegu chorob onkologicznych"
Cos takiego o tym, jak wazne jest wsparcie odpowiednich psychologow w leczeniu chorob onkologicznych.

Sluszna uwaga mamamatysia powodzenia zycze! Zebyscie wrocily bardziej zadowolone niz ja z barmanka wczoraj!
A jak cos to badzcie odwazne i nawtykacie im, ze to niegodne tak traktowac ciezarne. NIE JESTESMY ZADEN TOWAR!

reklama
Mamunie POMOCY!
Kupilam platki mydlane do prania ciuszkow. No i na opakowaniu jest napisane tak:
PRANIE RECZNE: stosować łyżkę płatków na 2 litry wody.
PRANIE W PRALCE: rozpuścić w ciepłej wodzie 1 łyżkę płatków na 2 litry wody.
Prać w pełnym zakresie temp. Pranie płukać starannie i wielokrotnie.

I tu pojawia sie moje pytanie. Ile tego mam wsypac do pralki?:eek:

Bo ja rozumiem, ze jesli pralka wezmie 2 litry wody na pranie to mam zastoswac jedna lyzke rozpuszczona. Tak? I tak kolejna jesli 4 litry to dwie lyzki...

Ostatnia edycja:
Do góry