reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kwietniówki 2010!!!

A wlasnie apropo przenoszzenia do lozka innego ja pojde dalej a co z przeprowadzka ?? Mysle ze z Tosia bedzie lepiej bo tam ciagle z nami jezdzic, ale ona jest tak zzyta z moja mama tutaj ze sie boje tej wyprowadzki

Staś zaliczył już 2 przeprowadzki, Jerz 3, poza tym nieraz jadą na parę dni do babci czyli kolejny domek troche ich... i dają radę:-) Myślę że i Antosia sobie poradzi ze zmianami!

Katik oj posiedziałoby się tak w szlafroku z kawką...

uff wreszcie mi się udało J odtransportować do przedszkola bez wrzasków, cud jakiś:-) problem mamy bo chodzi nieregularnie, jakby tak codziennie śmigał to pewnie by się przekonał...

reklama
Hej,
Znowu mnie nie bylo w weekend ale humoru totalnie brak....okazało sie ze z nozka Oli to moze byc bardzo powazny problem, juz widmo gipsu za mna chodzi..:( a tego to moje matczyne serce by nie znioslo:( nie mowiac o Olce...
o 10 dzwonie od razu do przychodni umowic sie na usg bioderka i kolanka zeby do ortopedy pojsc juz z wynikiem... do tego czasu bede klebkiem nerwow:(

Isabela- Olka bez problemu zniosla przeprowadzke, wyjazdy czy pobyt w szpitalu tez... wszedzie dobrze byle z mama:)

Katik odpisze Ci tutaj,z tym eyeq to ja bym wziela ten od 2rz tylko jak masz mozliwosc zobaczenia jak ten plyn sie wylewa tzn czy jest Zwykla nakretka i duza dziurka, czy to do kropelej to byloby super. Ja to Olce podaje sonda i ciezko czasem mi nabrac strzykawka odpowiednia ilosc leku

Salamandra w piatek udalo mi sie kurtke wyslac:)

Szlafrok i kapcie... bajka. Jeszcze najlepiej przy kominku :-) Ale bardziej zazdroszczę kubka kawy. Tak mi nią tu zapachniało mmmmm. Niestety wraz z nadejściem ciaży porzuciłam nałóg

isabela ja ciągle jestem zafascynowana Twoim dietowym suwaczkiem hehehe :-p

ewka a jak to jest w przedszkolu.. Nie robią problemu, że dziecko chodzi nieregularnie?

Martuś Bóg zaplać :-) A tak serio proszę o dane do przelewu na priv :-)
I nie martw się na zapas gipsem. Szybko skontroluj co się tam dzieje. Tulę

Ostatnia edycja:
jestem
Ufff starszek w przedszkolu i jaki tu spokój nananana nic się nie dzieje nananana. KOcham ten stan :-p
Teraz muszę ogarnąć chatę, zrobić obiadek...

już sie soboty nie mogę doczekać bo idziemy na pierwsze w życiu dorosłe andrzejki czyli na normalną zabawę. Poprzednie to było dyskoteka za czasów licealnych i trochę po... ale niewiele...i to jeszcze w salkach przy kościele bo dyskoteka oazowa... he he he he he

dobra ide :-D

ps. coś mnie dzisiaj radość rozpiera a nic nie paliłam ;-)ani nie piłam :-D

Witam i ja:-)
M. postanowił ambitnie zacząć tydzień i już wyjechał na pocztę.
Młoda baję ogląda, a ja sobie wymyśliłam akcję rozruszania nieaktywnych Konsultantów i muszę ponad 700 kopert zaadresować i zapakować do nich katalog z ulotką, więc dobre 3 dni mi to zajmie:-D

Lenka dzisiaj powtórzyła wczorajszą historię i w nocy do nas przywędrowała. Tym razem po głowie mi nie dała przez sen, ale stała obok i coś mi namiętnie tłumaczyła. Te wędrówki ją rozbudzają i myśli, że już czas wstawać, odłożona do nowego łóżka ucieka, a nie chcę aby spała z nami, więc wędruje do starego, chociaż co do tego też mam wątpliwości, czy dobrze robię, że jedną noc Lena w dwóch łóżkach na raty przesypia.

Agnieszka - fajnie, że Ci humor dopisuje. Oby trwał przez cały tydzień.

marta - Ty się nie stresuj na zapas!

salamandra - a ja nigdy uzależniona od kawy nie byłam, bo ja w zasadzie mleko z kawą piję a nie kawę z mlekiem, ale mimo ciąży czasem sobie na nią pozwolę (średnio 1-2 razy w tygodniu).

isabela - Lenka od małego wszędzie z nami jeździ, przeprowadzki już zaliczyła dwie (pierwszą do znajomych jak nam schody malowali a drugą tutaj) i świetnie się klimatyzuje, więc i z Antosią nie będzie problemu skoro teren zna;-)

ewka - płacicie za te dni nieobecności w przedszkolu? My w klubie nie płacimy.

Zmykam na śniadanko.

Ja nie moge sie nie stresowac:( do momentu usg chociaz nie mozna Olki pionizowac, a Bidulka moja tak bardzo chce:( staje przy kanapie a ja biegam za nia zeby jej to uniemożliwic:( boje sie ze sie zniechęci:( nie jade tez w tym tygodniu na rehabilitacje, bo na usg udalo mi sie wkrecic na czwartek u nas w ilawie do chirurga dzieciecego ktory tu z olsztyna przyjezdza, 2stowki pojda ale co zrobic... do niego na 12 a pozniej biegiem na pociag i do Olsztyna do genetyka... a jutro zaczynamy terapie neurologopedyczna w olsztynie...

udało mi sie do Was dotrzeć.
Po piatkowej kontroli moge stwierdzc, że Olka zdrowa, angina poszła precz tylko bakterie trzeba porządnie wymieść z organizmu więc antybiotyk jeszcze do środy musimy brac.

Marta trzymam kciukasy by Oli nic poważnego z tą nogą jednak nie było. tulam

Witamy i my

No i jestem wsciekla od samego rana, jak Wam pisalama zaczeli montowac meble, dzisiaj mieli przyjechac skonczyc i co okazuje sie ze szklo na srode bedzie wiec w czwartek z wszystkim przyjada grrrrr a ja juz nie mam sie tam gdzie z tym pudlami ruszyc. Nie to ze mogli by juz zamontowc to co maja a z szyba w czwartek tylko przyjechac grrrr....

CO do przeprowadzki jezdzenie gdzies na miesiac to co innego a ona teraz od urodzenia mieszka z babcia, my wychodzimy W do pracy ja na uczelnie zostaje z babcia, stala sie jej nieodlacznym elementem ale mysle ze nie bedzie zle :-)

e.salamandra tak suwaczek jest a ja na nic nie mam czasu juz nawet nie wiem kiedy sie ostatnio wazylam, ale ta preprowadzka mi troche daje w kosc

Do pozniej ide pakowac kartony

akaata - super, że pożegnałyście anginę:tak:

marta - trzymam kciuki za czwartkowe badania i wizyty. Będzie dobrze!

isabela - Ty się ciesz, że Ci się taki egzemplarz jak nasz Pieczarka nie trafił, bo byś przez 5 lat z kartonami walczyła;-) A na suwaczek specjalnie zerknęłam i się uśmiałam:-) Po przeprowadzce z pewnością co najmniej 5kg mniej na wadze zobaczysz:tak:

Młoda nie chce spać, śpiewa arie, woła tatę i smoczka wyrzuca z łóżeczka, a ja nie wiem, gdzie ręce włożyć, bo mam tyle roboty..

reklama
Jetem dziewczyny, poczytałam ale weny zupełni brak, mam nastrój wisielczy jak Marta, więc czekam aż przejdzie.

Marta kciuki za czwartek, pamiętam jak ja musiałam małą sprowadzać do raczków jak się za szybko postawiła, od razu noga się wykrzywiła. Ale zobacz jakie nasze dziewczyny są uparte, jak na siłę chcą być sprawne. Tego się trzymajmy ;-)

Elvie gratki, jakie to cudne uczucie... ja się nie nacieszyłam długo ale może jeszcze kiedyś się uda...

Zmykam

Do góry