reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Hejka

Jestem dopiero teraz bo mamy dzisiaj koszmarny dzień:no: Od kilku dni Emila bolała głowa ale dzisiaj rano to już zwijał się z bólu.Pojechaliśmy do przychodni i okazało się że może mieć problemy ze wzrokiem :no: bo to właśnie najczęściej u dzieci objawia się bólem głowy, dzwonię do okulisty a oni na kasę chorych wizyty dopiero na przyszły rok :szok: więc idziemy prywatnie bo diagnoza potrzebna od razu, jeśli okulista nic nie stwierdzi to do neurologa oczywiście też prywatnie bo wiadomo końcówka roku.Dodatkowo jeszcze wizyta u ortopedy bo jak Emil biega to boli go pięta i trzeba wykluczyć jakieś zwapnienie czy coś i tu też wizyta prywatna :angry: jedyne co nasza kochana kasa chorych nam zafunduje to prześwietlenie pięty, kocham naszą służbę zdrowia :no::no::no:

MamoPaulinki oby dobry nastrój szybko powrócił, przytulaski.

Marta czekam na dobre wieści w czwartek i pamiętaj myśl pozytywnie, musi być dobrze.

Akaata super że choróbsko sobie poszło :tak:

Elvie Lenka to taka pchła wędrowniczka :-D

Agnieszka humor ma bo mężuś wrócił :-pnasze papużki nierozłączki :tak:

Salamandra ja tak jak Elvie piję mleko z kawą :tak: ale jak byłam w ciżży to na jedną kawkę sobie pozwalałam :-)

Isabela to ci fachowcy :no:nieźle ci nerwów napsują.Mam nadzieję że Tośka dobrze zniesie przeprowadzkę,

Kurcze więcej nie zapamiętałam , proszę o wybaczenie;-)

Miłego popołudnia, zmykam do lekcji z Mateuszkiem.

reklama
cześć

melduję, że żyję. Miałam bardzo imprezowy weekend. Objadłam się strasznie, aż muszę na wagę wejść.
poczytałam, ale po łebkach troszkę;-)
do tematów politycznych już nie będę wracać, zresztą jak to sami niektórzy posłowi przebąkiwali, "jakby mieli wierzyć w to co jest w expose mówione, to już by autostradami do wawy jeżdzili"
Elvie zazdarszam róchó, to chyba najfajniejszy moment ciąży.
Gosieńka muszę przyznać, że się uśmiałam stanem jak zastałaś w domu i reakcją męża;-) Trzymam kciuki za Emilka, to faktycznie może problem okulistyczny, bo też słyszałam, że najczęściej z tego powodu dzieci mają bóle głowy.
Salamandra ja w obydwu ciążach na jedną kawę sobie pozwalałam, jesli tylko miałam ochotę
MamaPaulinki tulam oby nastrój dobry wrócił
Marta myśl pozytywnie, trzymam kciuki.
uciakam

Czesc dziewczynki.Wpadlam poczytalam ale zaraz znikam bo trzeba z Ami na spacer leciec poki ladna pogoda.
Weekend jakos tak zlecial strasznie szybko.Wczoraj gosci mielismy a dzis na zakupach potem obiad sprzatanie i juz prawie koniec dnia.

elvie super ze maluszek juz daje znac o sobie.Extra uczucie.
salamandra a Ty uwazaj na siebie bardziej i nie grabic wiecej lisci.
gosienko biedny Emilek.Moize to i problem okulistyczny,ale niekoniecznie.Mojego brata ciagle bolala glowa i brzuch jak byl maly.Pol zycia przelezal w szpitalu na diagnozach.I co i nic nie wykryli.Jak mial jakies 14 lat samo przeszlo ale do tego czasu niezle sie nameczyl bidulek.Oby znalezli powod u syncia.
martus i mamopaulinki glowy do gory.Bedzie dobrze musi byc dobrze.

Lece szykowac mala na spacerek potem jak mi sie uda to jeszcze wpadne.
Aha mamy nowego kompa.Juz nie pamietam kiedy ostatnio siedzialam na tak szybko dzialajacym sprzecie.Super.

gosienka - biedny Emilek:-( Bardzo dobry ortopeda ze świetnym sprzętem przyjmuje w Legnicy, musiałabym znajomej znów zapytać o jego nazwisko, bo wciąż zapominam. Byłam u niego z Lenką i mój M. był USG kostki robić. A jeśli chodzi o okulistę w Rio to polecam dr Pasternaka:tak: i on przyjmuje również na NFZ na Słowackiego 2 (obok spółdzielni AGAT). Tam w rejestracji pracuje moja koleżanka, więc mogę zadzwonić i o szybszy termin zapytać, jeśli chcesz;-)

annaoj kce - imprezowego weekendu zazdroszczę. Moja mama nadal chora, więc nie przyjedzie. Nasze wyjścia musza zatem poczekać..

salamandra - Ty napisałaś "paczuszki" a ja przeczytałam "pączuszki" i sobie myślę, jak Ci laski pączki wysłały i już chciałam aferę robić, że jakieś względy masz, a ja tez bym chciała i chętnie zjadła:-D

gosiek - fajnie, że nowy komputer macie, będziesz mogła zaglądać częściej. Udanego spacerku.

A ja w ramach spaceru poczłapałam do warzywniaka i kupiłam super śliwki suszone niby od górali. Trochę mniej słodkie niż kalifornijskie, ale pyszne! Kupiłam tez lody, soczki jednodniowe, każdego owocu po 2-3szt. i prince polo xxl:-D Teraz siedzę i ucztę mam:-D Lena obok z granatem dzielnie walczy, a M. przejedzony po obiedzie stwierdził, że nie może na nas patrzeć:-D

Marta kciukasy mocno trzymamy, żeby z nóżką było wszystko ok

Gosieńka zdrówka dla Emilka, mam nadzieję, że ze wzrokiem wszystko ok i bóle nie będą się powtarzać

Onka ja rano też szybko się ogarniam, ale kawusia musi być, bo w tramwaju bym przysnęła, a ja jeszcze rano głowę myję, do tego makijaż, mleko dla Zochy, żeby tata/babcia/dziadek mieli gotowe do podania. Sama się zastanawiam jak ja się w 4o minut wyrabiam

Kciuki za dzieciaki dzielnie zaciskam :tak:
Emilo biedny ty! oby coś się wyjaśnilo :tak: zdrówka!
Salamandra no powiem ci że poczta polska mnie mile zaskoczyła :tak: i jak pasują ciuszki??

a ja byłam poszukać czegoś na andrzejki i nic! nie znalazłam :-( jak była śliczna sukienka w vero moda to mi z cycków zlatywała bo była na jedno ramiono :-( jutro ide dalej szukać...

marta eeee tam , ale Ty kobieto kieszenie opróżniaj :-) miliona nie znalazłam ( szkoda :-) ), za to ulotki i główkę z jakiegoś misia :-D No, ale żebyś kiedyś tak nie pozbyła się przypadkiem sporej sumki.
Kurtka pasuje, już ją dzisiaj na spacer po mieście ubrałam. W dupsko ciepło, więc zadowolona jestem bardzo :-)

Agnieszka ja narzekać nie mogę, bo kazda paczka do mnie dociera i gora 3 dni, priorytet mam dnia nastepnego. Sama sporo wysyłam przez pocztę.
Również Ci dziękuję. Do tuniczki muszę lekko podrosnąć, ale będzie jak znalazł na wiosnę. A spodnie super. Jak nówka

Elvie a Tobie to nawet pączki w głowie :-) Chyba masz mega apetyt w ciąży, bo codziennie zaskakujesz mnie swoim jadłospisem. I zastanawiam się nad tymi sokami jednodniowymi... Zdążycie je pochłonąć?? :-)
Dodam tylko, że ja nic lepsza nie jestem. Siedzę właśnie nad michałkami :-p

magda poprostu jestes niezle zorganizowana :-)

gosieńka z dwojga zlego todobrze, ze jeszcze są te mozliwosci,by prywatnie isc, bo biedne dziecko zamęczyloby sie

reklama
salamandra - soki kupiłam dwa, marchew-seler dla mnie i pomarańczowy dla M.

Podawałam Wam kiedyś przepis na ciasto na pierogi, w składzie były chyba drożdże. Umiecie forum przeszukać? Jest tu jakaś opcja szukania? bardzo mi ten przepis potrzebny, bo farsz czeka;-)

Do góry