reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Tylko mówił o pecherzyku ciążowym, kazał mi przyjść za tydzień a dokładnie z atydzoen i dwa dni i nie wcześniej. Nic więcej... pytam czy podejrzewa puste jajo a on że może być wszystko ale jeszcze za wcześnie...
Jeśli był słaby sprzęt to mógł nie dostrzec. Dobrze że masz zaniedlugo wizytę u swojej lekarki, mam nadzieję że to błąd odczytu ❤️🤞 Ale..jeśli tam jednak nie było w środku pęcherzyka żółtkowego ani zalążka zarodka to nie wróży to dobrze. :( ja byłam na usg w 23dpt i miałam widoczny tylko pęcherzyk ciążowy. Ale i tak musiałam jeszcze tydzień czekać na oficjalne rozpoznanie pustego jaja. Podsyłam zdjęcie jak to u mnie wyglądało. Pamiętaj że to że u mnie tak wyglądało nie znaczy że u Ciebie będzie tak samo…
A i nie licz wg om tylko wg transferu, czyli 6+1.

Załączniki

• IMG_6418.jpeg
    IMG_6418.jpeg
    113,4 KB · Wyświetleń: 54
Ostatnia edycja:
reklama
A masz opis badania? Powinien już chyba być pęcherzyk żółtkowy.
Albo ile ma mm sam pęcherzyk ciążowy?
Ja 27dpt na wizycie miałam zarodek z sercem.
Nic oprócz wymiaru pęcherzyka. On powiedział że jest za wcześnie, powiedział proszę przyjść nie wcześniej niż 19 lutego. On ledwo ten pęcherzyk widział tak grzebał za tym że aż bolało. 2 razy schodziłam z fotela sikać...

Jak korzystałam :) nie mają racji. Pary będące w programie maja mieć zagwarantowany nieograniczony dostęp do pomocy psychologa. U nas jak ktoś chce to idzie do pań w zabiegowym i dostaje numer do kontaktu do psychologa i się samemu umawia ile chce. Parę dni temu widziałam podobne pytanie na insta naszego bociana, ale niestety już znikło :(

Ja byłam 🤞 oczywiście, ze można iść jak sobie ktoś nie radzi. Nie ma limitu. Na stronie MZ jest to chyba dokładnie opisane.
Dzięki dziewczyny. Tez tak czytałam, że para ma zagwarantowany dostęp do opieki psychologicznej przez całą procedurę. A w przypadku adopcji jest to wymóg. No ale.. pani z recepcji wyraźnie mi powiedziała, że tak sobie to nie można skorzystać, to nie po to jest. 😏 Człowiek chciał zrobić coś dla siebie, ale od razu się odechciewa w takiej sytuacji kopać z koniem.

Dzięki dziewczyny. Tez tak czytałam, że para ma zagwarantowany dostęp do opieki psychologicznej przez całą procedurę. A w przypadku adopcji jest to wymóg. No ale.. pani z recepcji wyraźnie mi powiedziała, że tak sobie to nie można skorzystać, to nie po to jest. 😏 Człowiek chciał zrobić coś dla siebie, ale od razu się odechciewa w takiej sytuacji kopać z koniem.
Ehh :( Jak chcesz to ja się chętnie pokopie z koniem w Twoim imieniu :D mogę napisać oficjalnego mejla do MZ i Ci podesłać ich odpowiedź :) pytanie czy masz siłę potem to próbować wyegzekwować od kliniki :(

Nadal mi takie informacje podnoszą ciśnienie. Mi finalnie odnowili zwrotu pieniędzy za jedna z wizyt. Wkurzające jest to, ze oni sobie interpretują jak im to podoba się. Nie chce być złościła, ale liczę ze w końcu MZ naśle na nich wszystkich jakieś wyrywkowe kontrole i dokopią się do tych rzeczy 😏

Nic oprócz wymiaru pęcherzyka. On powiedział że jest za wcześnie, powiedział proszę przyjść nie wcześniej niż 19 lutego. On ledwo ten pęcherzyk widział tak grzebał za tym że aż bolało. 2 razy schodziłam z fotela sikać...

Bardzo mi przykro, ale patrząc nawet na to zdjęcie które masz wygląda to na puste jajo płodowe.
Pęcherzyk żółtkowy powinien się pojawić max przy 10mm pęcherzyka ciążowego. U Ciebie to już praktycznie 21mm 😪

Oczywiście nadzieję trzeba mieć do końca. Puste jajo stwierdza się jeżeli pęcherzyk ma powyżej 25mm i faktycznie nic w nim nie ma.

Bardzo mi przykro, ale patrząc nawet na to zdjęcie które masz wygląda to na puste jajo płodowe.
Pęcherzyk żółtkowy powinien się pojawić max przy 10mm pęcherzyka ciążowego. U Ciebie to już praktycznie 21mm 😪

Oczywiście nadzieję trzeba mieć do końca. Puste jajo stwierdza się jeżeli pęcherzyk ma powyżej 25mm i faktycznie nic w nim nie ma.
Jedyne co mnie trzyma jeszcze to to że mógł mieć coś nie tak że sprzętem, ciężko mu było ten pęcherzyk namierzyć, wg niego cały czas miałam pełny pecherz... schodziłam 2 razy się wysikac... I chyba nadwerezykam ciepliwosc uchwycił zmierzył powiedział przyjść za tydzień... pytam Panie Doktorze może być źle? A on czy ja takiego coś powiedziałem? Jest za wcześnie proszę przyjść nie wcześniej niż 19. Nie czułam się dobrze na tym usg...

A masz opis badania? Powinien już chyba być pęcherzyk żółtkowy.
Albo ile ma mm sam pęcherzyk ciążowy?
Ja 27dpt na wizycie miałam zarodek z sercem.
ja 26dpt mialam dopiero malusi zadek którego nie szło zmierzyć a co dopiero zobaczyć serce. Ciąża ciąży nie równa. Ja serce zobaczyłam dopiero 33dpt

reklama
Jedyne co mnie trzyma jeszcze to to że mógł mieć coś nie tak że sprzętem, ciężko mu było ten pęcherzyk namierzyć, wg niego cały czas miałam pełny pecherz... schodziłam 2 razy się wysikac... I chyba nadwerezykam ciepliwosc uchwycił zmierzył powiedział przyjść za tydzień... pytam Panie Doktorze może być źle? A on czy ja takiego coś powiedziałem? Jest za wcześnie proszę przyjść nie wcześniej niż 19. Nie czułam się dobrze na tym usg...
A wizyta w klinice? Tam chyba muszą mieć lepsze sprzęty. Ja bym poszła np w piątek do innego lekarza

Do góry