reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Moja mama ma 6 dzieci, mówiła że wręcz wystarczyło żeby ojciec na nią tylko spojrzał i już była w ciąży 🫣 nigdy mi do głowy nie przyszło że ja z kolei będę miała problem
Moja mama ma 4 i też mówiła, że wszystkie ciąże od pierwszego strzała 😄 rodzeństwo też nie miało najmniejszego problemu z zachodzeniem, tylko ja jakaś wybrakowana 😅

A wiadomo jaka płeć? Wiem, że w niektórych klinikach podają taką informację :D
Przez telefon nie podali, zobaczymy czy jak pójdę na wizytę i odbiore wyniki to będzie może napisane. Na pewno i tak będę miała podany pierwszy zarodek lepszy. Jak narazie mam córkę, biochemy nie znam a ciążą w której serduszko przestało bić to też była dziewczynka. Zobaczymy, byle zdrowe ;)

Dziewczyny są wyniki mamy dwa prawidłowe zarodki ;) 5AB i 5CB. Oby było ok. Mam się umówić na wizytę pod koniec cyklu i będę się umawiać pod transfer. Czyli obstawiam transfer w połowie grudnia i testowanie w wigilię ;) żeby pod choinkę był prezent 🤩😍
Mi też wypadnie transfer w połowie grudnia i testowanie przed samymi świętami. Jak wszystko dobrze pójdzie oczywiiście

Jak tak czasem zacznę o tym głębiej myśleć to nie mogę wyjść z szoku i podziwu jak nauka poszła do przodu, cały proces ivf, że możemy w ogóle zbadać od razu zarodki czy są zdrowe, poznać płeć zanim się rozwiną w człowieka 🤯 to jest niesamowite
A najlepsze jest to, że jest jeszcze tyle różnych elementów procesu którego nauka jeszcze nie ogarnęła. Wiec jeszcze dużo postępu przed nami ;) chciałabym kiedyś żeby lekarze byli w stanie z 99% powiedzieć co jest przyczyną na przykład braku implantacji albo poronienia w danym przypadku. A nie że „może genetyka, może immunologia, może endometrium, a może źle się gwiazdy na niebie ułożyły”. :)

reklama
Jak tak czasem zacznę o tym głębiej myśleć to nie mogę wyjść z szoku i podziwu jak nauka poszła do przodu, cały proces ivf, że możemy w ogóle zbadać od razu zarodki czy są zdrowe, poznać płeć zanim się rozwiną w człowieka 🤯 to jest niesamowite
Ja tak myślałam właśnie o tym, że duża kwota za biopsje a później myślę, czekaj jaka ta komórka jest mała, oni z tej komórki pobierają kolejne komórki i to padają szok... okazało się koleżanka tam pracuje i mówiła że bardzo chwali osoby tam pracujące. Sama też poroniła i mówi że miała duże wsparcie tam w klinice.
A płeć w moim przypadku powinni znać bo badali chromosomy, ja mam jakby jeden chromosom mniej.

Do góry