reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Puste jajo plodowe z usg 6 tc z om 8tc

P

poleczka234

Gość
Dziewczyny, ostatnia miesiaczke mialam 21 sierpnia( cykle nieregularne, po ok 33-34dni) . Dwa tygodnie temu 2 pazdziernika bylam potwierdzic ciaze, na usg byl widoczny tylko malutki pecherzyk ciazowy. Dzis bylam na wizycie, niestety lekarz nie daje szans tej ciazy. Z wielkosci pecherzyka ciazowego 6tc- 15mm( lekarz stwierdzil ze widzi taka kropeczke-byc moze to zarodek, ale powinno byc juz widac cos wiecej) .z miesiaczki wychodzi 8tc( zostałam poinformowana o mozliwym przesunieciu owulacji). Lekarz Powiedzial zeby przyjsc za tydzien, bo chce miec czyste sumienie. No i jak dalej bez zmian to zabieg i szpital. Jednak kazal sie nie nastawiac bo marnie to dziwi. Mialyscie podobne sytuacje. Wstawiam zdjecie usg z dzis:( mam same czarne mysli

reklama
Tak naprawdę jeśli nie wiesz, kiedy była owulacja, to wszystko jest możliwe.
Mając 34dniowy cykl już z "automatu" wiek ciąży z OM powinien być o tydzień mniejszy (bo wyliczenie z OM opierają się na tym, że cykl trwa 28 dni, a do zapłodnienia dochodzi w 14dc).

A nie masz jakiegoś prywatnego gabinetu obok siebie z dobrym USG? Jakby się udało, to bym na piątek próbowała załatwić wizytę.

Niestety. Bardzo Ci współczuję. Moja pierwsza ciaza to też puste jajo . Strasznie to przeżyłam. Skończyło się zabiegiem w grudniu 2023 a w sierpniu 2024 zaszłam w kolejna ciaze i jest wszystko ok . Niestety takie rzeczy się zdarzają. Glowa do gory. Przynajmniej wiesz ze możesz zajsc . Jak coś to pisz do mnie :) Rozumiem Cię co czujesz

Niestety. Bardzo Ci współczuję. Moja pierwsza ciaza to też puste jajo . Strasznie to przeżyłam. Skończyło się zabiegiem w grudniu 2023 a w sierpniu 2024 zaszłam w kolejna ciaze i jest wszystko ok . Niestety takie rzeczy się zdarzają. Glowa do gory. Przynajmniej wiesz ze możesz zajsc . Jak coś to pisz do mnie :) Rozumiem Cię co czujesz
Dodam jeszcze że ja też nie chciałam lekow na poronienie tylko poczekać i chyba od diagnozy minęło niecałe 2 tyg I zaczęłam plamic, bolesne skurcze . O 5 rano poronilam . Potem do szpitala pojechałam a że nie oczyściło się wszystko to było łyżeczkowanie. Pp łyżeczkowaniu plamiłam i krwawiłam jeszcze 2 tyg

Dodam jeszcze że ja też nie chciałam lekow na poronienie tylko poczekać i chyba od diagnozy minęło niecałe 2 tyg I zaczęłam plamic, bolesne skurcze . O 5 rano poronilam . Potem do szpitala pojechałam a że nie oczyściło się wszystko to było łyżeczkowanie. Pp łyżeczkowaniu plamiłam i krwawiłam jeszcze 2 tyg
Wypuscili Cie do domu w ten sam dzien czy musialas zostac w szpitalu?

reklama
W takim razie masz jeszcze czas. Pęcherzyk żółtkowy musi pojawić się do wymiaru 25mm.
Dopiero potem można mówić o pustym jaju.
Może zbadaj sobie przyrost bety?

Do góry