reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Napiszę krótko, bo dzisiaj smutno na forum i nie chce tutaj nikogo zasmucać bardziej. Na USG wszystko ok, plamienia z krwiaka, który nadal się złuszcza. Maluch rośnie i macha rączkami. Dr Janosz kazała mi pić melisę :D bo taka się ciągle martwię. :) za 3 tygodnie wizyta, a zaraz przed świętami drugie prenatalne. Zakaz przytulania z mężem, bo nadżerka źle wygląda i ona może też ciągle plamić. To tak w skrócie.

@szkala bardzo mi przykro :(
@Mi80 mam nadzieję, że dr Janosz zrobi na Tobie dobre wrażenie i będzie wiedziała co Ci doradzić. Ja na wyniki badań genetycznych czekałam niecałe 10 dni. Sama materiał po łyżeczkowaniu zawiozłam do centrum badania i oni do mnie wyniki przesłali e-mailem i do tego miałam również darmową konsultację genetyczną przez telefon. U mnie określili trisomie 16 i był to chłopiec. To dało nam możliwość rejestracji i pobrania funduszy z ubezpieczenia.
@burczuś ja jadę 28.11. na wizytę, więc czekamy podobnie :) czas szybko minie :)
@Porzeczka1234 ale ten czas leci ! Taka Kruszynka już duża :) sama mam problem z imionami dla dziewczynek . Dziekuję za pingwinka, muszę spróbować...
@Wikunia7 ja to się nawet boję wypowiedzieć o tych boleściach :) powinny mnie dziewczyny na forum zablokować. Panikuje przy wszystkim ! kłuje czasem dziwnie w dole, czasem wypycha, czasem tak żołądek boli, że nie da sięwtrzymać, są zaparcia , są biegunki. Wszystko :) podobno ból jeżeli nie jest cykliczny i nie przypomina skurczy i nie ma plamień to jest to normalne :D

Super wieści! Gratuluję mocno ;) a błonnik z pingwinkiem też polecam. Sama stosowałam w ciąży i przy kp też się zdążyło ;)
@Wikunia7 na początku ciąży to powiedziałabym wręcz że to normalne ;) możesz wziąć paracetamol ;)

@Charlotte21 cieszę się wszystko ok:) najgorsze jest to czekanie a teraz długi weekend i znowu czekanie na wizyte.. Ja dziś czuję się chora tak jakby przeziębienie i goraczka
Ta z miałam kilka takich dni. Zimno mi było. Nie mogłam wstać. Kości bolały. Jakby ktoś chciał abym w danej chwili wstała to aż płakałam z bezsilności bo nie mogłam. Ja myślę że to przy większych skokach rozwojowych u dziecka może być. ;) mnie zawsze bardziej boli brzuch i plecy przed usg.

@Charlotte21 ja to. Na razie czekam żeby zobaczyć pęcherzyk wczoraj miałam 489 betę i Pani doktor pisała mi że jeszxze nie ma sensu robić usg trzeba czekac:(a to mnie najbardziej boli bo wszystkie dotąd były biochemiczne tylko zawsze bety miałam do 100.

@Charlotte21 ja to. Na razie czekam żeby zobaczyć pęcherzyk wczoraj miałam 489 betę i Pani doktor pisała mi że jeszxze nie ma sensu robić usg trzeba czekac:(a to mnie najbardziej boli bo wszystkie dotąd były biochemiczne tylko zawsze bety miałam do 100.
Wikunia a dostalas intralipd albo cos na tw twoje NK ? na jakich lekach jestes teraz ?

reklama
Kochane, by powoli kończyć tą smutną atmosferę, Wy będziecie wiedziały najlepiej. Czy w tej sytuacji, gdy ten zarodek u mnie się nie zagnieździł i beta szybko spadła - jakby to była biochemiczna (nie jest pewne ile było max), to okres będzie od razu, czy najpierw owu?

Do góry