reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2016

Forum mi nie działało wcześniej.

Dziś mój syn ma urodziny piąte. A my trzecią rocznicę ślubu kościelnego. Miał być fajny dzień a mnie dopadł kryzys ostatniej dwójki :(

cb7wugpju04jz4q8.png
Kochana, kolejnych 75 wspólnych lat. Szczęścia :) sto lat synkowi!

reklama
Ritia początek jakbym czytała o swoim mezu. Ja też cały czas wszystko robię jak przed porodem. Wyprawke kompletuje sama tylko go informuje ile wydalam i co kupilam no chyba że cos większego(wozek, lozeczko itp) to pytałam o zdanie też chciałam zeby mu się podobalo. ale najlepsze jest było jak szukałam łóżeczka i wózka miesiącami a on tylko przytaknal bo widział ze mi zalezy i jak już nam dostarczyli to tak usiadł i powiedział widzisz synu tata ci kupił lozeczko ha ha co prawda codziennie jak kładziemy się spać mowi kocham was, ale ja bym chciała więcej zainteresowania. Tlumacze sobie to tym ze ma stres związany z ta Obrona i z praca i ze to chwilowe

Forum mi nie działało wcześniej.

Dziś mój syn ma urodziny piąte. A my trzecią rocznicę ślubu kościelnego. Miał być fajny dzień a mnie dopadł kryzys ostatniej dwójki :(

cb7wugpju04jz4q8.png
Sto lat dla synka!!! I wszystkiego najlepszego dla Was. Wielu, wielu przeżytych szczęśliwie razem lat.

I też byłam zła na mojego jak się obudziłam haha potem pół dnia mu wypominałam[emoji23] [emoji23]

cb7wugpju04jz4q8.png
Ja w sumie nie byłam na D zła o tą zdradę, bo to przecież tylko sen. Bardziej o to, że opowiadałam mu o tym jak się wtedy czułam, a on się śmiał z tego tak samo jak w tym śnie.

Uwaga uwaga, mój mąż dzisiaj zdecydował się na Porod rodzinny. Do tej pory się wahal Ale dzisiaj powiedzial że jednak chce być wtedy ze mną. Hmmm może coś dotarło po moim wczorajszym wywodzie :)
Super! Mój też się wahał przed pierwszym porodem, ale też na szczęście się zdecydował. :happy:

Ale ostatnio też wyskoczył ze chyba musimy pomalować nasz pokoj zeby Franio miał czysto (choć malowanie było góra półtora roku temu i wcale nie trzeba odświeżac) na sobotę już zalanowalam nam malowanie przewijaka. Może i też za bardzo narzekam na tego mojego meza Ale spodziewalam się ze bedzie sie bardziej cieszyl. Choć jak chodzimy do tych znajomych z malutkim synkiem to za każdym razem jak wracamy mowi ze już by mógł być z nami ten nasz Franio. Chyba nie jest taki najgorszy, ochlonelam trochę i mi przeszkadza złość na niego

Aaaa dzisiaj już popralam wszystko, pierwsza turę suchych rzeczy uprasowalam. Plecy mi zaraz odpadna, dopiero teraz skończyłam więc tak pisze i pisze ;)

reklama
Do góry