reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szał zakupów, czyli co kupiłyśmy dla siebie i naszych maluszków!

A ja napisze coś, co pewnie Roxy nie zadowoli :sorry2:
Mianowicie ... swego czasu zagłębiłam się w temat bucików. Miałam zamiar kupić Lili jakieś do chodzenia po domku. Stanęło na miękkie buciki do nauki chodzenia, które na zachodzie robią furorę i są rekomendowane przez ortopedów. U nas niestety panuje jeszcze stara era bucików ortopedycznych, które teoretycznie powinny być przeznaczone li tylko dla dzieci z problemami. Na szczęście to się powoli zmienia :tak: Generalnie chodzi o to, by dzieci jak najwięcej chodziły na bosaka, a takie miękkie buciki (ze skórki) są jak bosa stópka, dziecko odczuwa podłoże.
No ale wracając do tematu...
Jak właśnie tak sobie szukałam gdzie, co i jakie kupić trafiłam na niepochlebne opinie na temat Bartków :-( Sama do tej pory przekonana byłam, że to czołowa firma. Mają tę żółtą etykietkę, no i cena przemawia raczej za dobrym towarem. Natomiast z tego co czytałam, ortopedzi twierdzą, że się dla maluchów nie nadają :baffled: Że mają za twarde podeszwy, które nie zginają się pod paluszkami, tak jak powinny i uniemożliwiają prawidłową pracę stóp, a to jest w chodzeniu maluszków najważniejsze ....
Nie wiem sama na ile jest to prawda, a na ile antyreklama i "sztuczna" zła opinia.
Chciałam tylko przekazać, z czym się spotkałam.
Nie jest też to moje zdanie, gdyż Bartków nie macałam ... Ale zrobię to przy pierwszej okazji.
No i nie zmienia to faktu, że Nadinka bardzo mi się w tych bucikach podoba i sam design owych również :tak:

reklama
A ja napisze coś, co pewnie Roxy nie zadowoli :sorry2:
Mianowicie ... swego czasu zagłębiłam się w temat bucików. Miałam zamiar kupić Lili jakieś do chodzenia po domku. Stanęło na miękkie buciki do nauki chodzenia, które na zachodzie robią furorę i są rekomendowane przez ortopedów. U nas niestety panuje jeszcze stara era bucików ortopedycznych, które teoretycznie powinny być przeznaczone li tylko dla dzieci z problemami. Na szczęście to się powoli zmienia :tak: Generalnie chodzi o to, by dzieci jak najwięcej chodziły na bosaka, a takie miękkie buciki (ze skórki) są jak bosa stópka, dziecko odczuwa podłoże.
No ale wracając do tematu...
Jak właśnie tak sobie szukałam gdzie, co i jakie kupić trafiłam na niepochlebne opinie na temat Bartków :-( Sama do tej pory przekonana byłam, że to czołowa firma. Mają tę żółtą etykietkę, no i cena przemawia raczej za dobrym towarem. Natomiast z tego co czytałam, ortopedzi twierdzą, że się dla maluchów nie nadają :baffled: Że mają za twarde podeszwy, które nie zginają się pod paluszkami, tak jak powinny i uniemożliwiają prawidłową pracę stóp, a to jest w chodzeniu maluszków najważniejsze ....
Nie wiem sama na ile jest to prawda, a na ile antyreklama i "sztuczna" zła opinia.
Chciałam tylko przekazać, z czym się spotkałam.
Nie jest też to moje zdanie, gdyż Bartków nie macałam ... Ale zrobię to przy pierwszej okazji.
No i nie zmienia to faktu, że Nadinka bardzo mi się w tych bucikach podoba i sam design owych również :tak:
w razie czego popieram...nawet fizjoterapeuta Paweł Zawitkowski wypowiadał się z DDTVN na temat butów dla dzieci i doradzał te miękkie tak by stopy dziecka pracowały. Brak tej pracy prowadzi do płaskostopia między innymi. Ja jestem na to najlepszym przykładem, kiedyś jak wiadomo panowała powszechna opinia o tym ze buty dla dzieci mają być sztywne i twarde. Moja mama jak większośc mam w tamtych czasach słuchała tych jakże mylnych opinii i ja do dziś zmagam się z platfusem...byłam rehabilitowana swojego czasu jednak wciąż nie jest idealnie. Jeśli teraz mamy taki dostęp do fachowej wiedzy to słuchajmy mądrzejszych od siebie...nie mniej jednak Roxy...butki urocze :sorry2:

Dziewczyny...przecież ja jej nie kupiłam tych butków do chodzenia po domu:sorry2: Pozowała tylko do zdjęcia:tak::-D
Ja to wszystko wiem...zdaje sobie sprawe z tego że najlepiej dla dzieciaczka żeby chodził boso lub w miękkich butkach:tak: Po domu kupiłam jej takie paputki...
BabyStyle.pl - Wszystko ze Stylem dla Twojego Dziecka! Sklep dla dzieci, artykuły dla dzieci, odzież dziecięca, odzież dla niemowląt, odzież dla dzieci, akcesoria dziecięce - Paputki różowe Kwiatuszek
tylko są troszkę za duże:baffled: dlatego chodzi w takich skarpetkach h&m:tak:
Bartki będą nam służyły na wyjścia z domu na wiosne...na spacerki niestety nie wyjde w paputkach:sorry2:
Nie mniej dziekuję za rady:tak::-)
Jeszcze myślałam o tych butkach...można w nich biegać na spacerki
http://www.gucioshoes.com/pol.html

Ostatnia edycja:
Tak, Roxy :tak: to ja wiem, że te butki nie mają przeznaczenia domowego.
Niemniej jednak chodziło mi o to, że czytałam, że firma Bartek nie robi bucików zgodnie z normami (podeszwa się nie zgina, nie jest odpowiednio elastyczna ... nawet do chodzenia po dworku). Chciałabym żebyś sprawdziła czy to jest prawda (bo masz te buciki w domu). Ja nie wiem, dlatego piszę że to nie moja opinia :tak:

My mamy podobne skórkowe buciczki do chodzenia po domu :tak:
Fajne są, tylko nasze z kolei już powoli za małe (bo kolejny rozmiar to aż 12 cm ... trochę bez sensu :sorry2:)

Załączniki

• Zdjęcie0229..jpg
    Zdjęcie0229..jpg
    36,3 KB · Wyświetleń: 100
  • Zdjęcie0233..jpg
    Zdjęcie0233..jpg
    31,3 KB · Wyświetleń: 91
Paputki chyba identyczne tylko kolorek inny:tak:
Co do Bartków... to zginają się w podeszwie tak jak mają...czyli ładnie w paluszkach,podeszwa nie jest jakaś super twarda. Trzymają pięte...skórka jest przy kostce twardawa troszkę,nie wiem może to kwestia wyrobienia. Córeczki mojej koleżanki chodzą tylko w Bartkach i jest Ok:tak:
Więcej będe mogła napisać jak będa w użytku;-)
Narazie ich nie używamy...czekam na lepszą aure za oknem:tak:

Dzięki Roxy :tak:
No a w temat będę się wgłębiać, jak przyjdzie mi kupować coś ... twardszego ;-)

Nasze mięciuchy to Wee Step.
Natomiast jeśli chodzi o design (wybór taki, że głowa boli) to baaaaaardzo podobają mi się Inch Blue http://www.inch-blue.com/uk/ (jeszcze nie weszły na polski rynek), ale pisałam do UK i przesyłka do Pl bez względu na ilość wynosi tylko 2 futny. Przymierzam się do zakupu :tak:

To i ja sie wypowiem
roxy- buciki śliczne

moniqsan- super te papucie w sumie to wychodzi 70 zł na pl a tu masz kochana polską stronkę z tymi papuciami
http://ekomaluch.pl/buciki-do-nauki-chodzenia,k16,l1.html?gclid=COGlho2RuqACFYt_3god3iiATg

Wiecie sama ostatnio szukałam artykułów na temat butów i nawet tu na bb znalazłam własnie tak jak pisze moniqsan, starą szkołę czyli twarde podeszwy i takie które chronią kostkę itd. Później Jola, moniqsan, pisały właśnie o tych paputkch miękkich i przyznam szczerze, że zgłupiałam. Ale rozmawiałam z koleżanką, która ma córcię 5 letnią i jej córcia non stop biegała w skarpetkach takich podszytych skórką i nie ma problemów ze stópkami. Pojechaliśmy z m to deichmana i kupiliśmy Mai butki z elephanten myślę, że są bardzo dobre bo mają gumową podeszwę ale bez problemu można je zgiąć a w domku oczywiście skarpetka podszyta skórką

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry