Kasia ja tez dzis robie ciacho jabłkowe.Oto łatwy przepis i szybki.
Składniki
3 szkl mąki
1 kostka margaryny
1 szkl cukru
2 łyż proszku do pieczenia
1 op cukru waniliowego
Wszystkie składniki zagnieść,jak juz się wszystko "poskleja" trochę to odsyp dużą garść zrób z tego kulę i hop do lodówki lub zamrażarki.
Do reszty wbij 5 jajek i zmiksuj.
Forme wysmaruj masłem lub margaryną, można trochę sypnąć bułki tartej też , wlej ciasto na to owoce.Ja kroję jabłka bo trzeć mi sie nie chce.Następnie wyjmij kulę z lodówki ( musi stwardnieć) i na tarce na grubych oczkach ja zetrzyj na ciacho , taka kruszonka powstanie.Wczesniej włącz piekarnik na jakies 180 st i hop i wrzucaj az sie upiecze.Do godziny nie dłużej ale sprawdzaj, żeby sie nie spaliło.
Jak wystygnie posyp cukrem pudrem jak lubisz.
A no i do jabłek troche cynamonu koniecznie:-)
Jabłka kwaśne są najlepsze!