Lencia prosiła o przepis na zupę koperkową (na wątku Co jeść jak się karmi.. ) więc podaje, choć wyżej już ktoś podał swój
Do wody wrzucam nogę z kurczaka, włoszczyznę, trochę pieprzu, vegety i pół kostki rosołowej Knorra. Jak zacznie wrzeć, to wyjmuje mięso i włoszczyznę, żeby ostygło. Wrzucam 4 łyżki ryżu i poszatkowany koperek. Jak jarzynki już nie są gorące, to marchewkę, pietruszkę i seler ucieram na dużych oczkach na tarce. Mięsko kroję na drobne kawałeczki i wrzucam do zupy.
Gotowe!
Do wody wrzucam nogę z kurczaka, włoszczyznę, trochę pieprzu, vegety i pół kostki rosołowej Knorra. Jak zacznie wrzeć, to wyjmuje mięso i włoszczyznę, żeby ostygło. Wrzucam 4 łyżki ryżu i poszatkowany koperek. Jak jarzynki już nie są gorące, to marchewkę, pietruszkę i seler ucieram na dużych oczkach na tarce. Mięsko kroję na drobne kawałeczki i wrzucam do zupy.
Gotowe!