reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Ja to samą siebie podziwiam że jeszcze wszystko w proszku. W pierwszej ciąży to już dawno byłam gotowa z ciuszkami , z szafą ze wszystkim a teraz - masakra nic nie gotowe. Uświadomiłam sobie, że jak nagle będę musiała jechać pilnie do szpitala to też jestem ugotowana. Może los ni będzie taki zły i da mi czas na przygotowanie tego wszystkiego.
Poprasowałam tylko kilka pieluch które wyciągnęłam z piwnicy.
Moja szwagierka czekała na łóżeczko długo bo mąż jej straszne zwlekał z malowaniem i urodziła 2 tyg po terminie jak łóżko było gotowe - trak jakby dzidzia też czekała razem z nią :-)

reklama
Ja mam już 4 bodziaki z dł. ręk, dwa z krótkim, śpiochy, kaftanik, czapeczkę i skarpetki rozm. 62, 4 pajace, śpiochy, 2 bodziaki rozm. 68. Na razie czekam na kolejną paczkę. Jeszcze trochę rzeczy trzeba dokupić: kocyki, pieluchy tetrowe, kosmetyki itp. Na razie w/w rzeczy to kropla w morzu potrzeb;-) Ile rzeczy kupujecie na rozm. 62, 68? Mój mały ma być długi. Na ostatnim usg lekarz powiedział, że rozm. 56 nie wchodzi w grę więc kupuję od 62.

Ja to nawet nie wiem ile tego mam bo wszystko upycham do szafy na dno.
Wiem , że muszę dokupić na pewno spioszki bo dużo mam samych bodziaków a nóżki gołe .:-)

Dziewczyny, ja nic nie ruszam, nic nie ogladam... Zaczne myslec po 32 tygodniu, a wiec za jakis czas. Teraz mam "biezace" wydatki i zakupy. Na rosnace dzieci... A ciuszki po Loli (za duzo tego nie bylo) wyslalam do bratowej - urodzila we wtorek, wiec za dwa miesiace bedze mogla wiekszosc odebrac malutkich

Ja przegrzebałam rzeczy po małej ale dużo z nich zaszło oliwką i kołnierzyki są żółte. nie wiem czy ja to dopiorę :szok:

Aniknulka moje maleństwo też raczej w roz.56 się nie zmieści :-D polożna powiedziała ze roz.62 najmniej powinnam kupować.

Narazie niewiele tego mam, ale dowiedzialam sie ze kolezanki w pracy szykują mi "baby shower" wiec napewno zasypią mnie roznistymi drobiazgami dla malutkiej. Juz teraz niektore nie mogą sie powstrzymac robiac zakupy dla swoich maluszkow i zawsze mi cos przynoszą. Nazbieralam juz niezla kolekcje skarpeteczek i rękawiczek :-D moj mąż dostał od swoich kolegow w pracy śpioszki z napisem "daddy's little princess" :-D chyba z dużo im mowi o swoijej corci:-D

ja też jeszcze "w lesie" z przygotowaniami :-) - ale to dlatego,że czekam aż się przeprowadzimy i wtedy bedę juz szykować wszystko na miejscu :-)

A ja tak się ostatnio zastanawiam, czy trzeba od razu kupić pościel do łóżeczka :confused: Będzie lato, możliwe, że upalne (chociaż przez ten śnieg padający za oknem cos mi się wierzyć już nie chce:sorry2:). Nie wystarczy prześcieradło i kocyk, ewentualnie cienki śpiworek?

reklama
Do góry