reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

no kofana skurczyki regularne?? moze dzidzia juz chce wyjsc:-)
co nocke mam w dole bole jak maly sie wierci a wrecz szaleje....z krzyza mnie boli i wsumie to troche male skurcze przypomina,ale potem zanika....
powiem wam ,ze ja juz bym chciala byc po porodzie...im blizej tym bardziej:cool2:

reklama
witajcie

najpierw dziele się radościami :-D:-D:-D

my po wizycie u gina moja szyjka jest gigantyczna chyba w życiu takiej nie miałam 51mm:szok::szok::szok::szok: mój dr mówił że w 27tyg ciąży rzadko się taka zdarza;-);-);-)

co do małego nie jest gorzej czyli brak złych wiadomości to dobra wiadomość:-D

HIDI GRATULACJE

cukry śniadaniowe od 3 dni szaleją nie wiem o co chodzi zobaczymy jak będzie dziś

ok poczytam was i może coś nadrobie:laugh2:

Rybka wow ale masz szyjkę :tak:to możesz już więcej chodzić czy dalej musisz leżeć??
no i dobrze, że z małym jest bez zmian :-):-)
a u nas cukier 89, więc baaardzo ok :-) ale za to coś czuję, że mnie przeziębienie łapie, ból gardła mnie obudził, więc dzisiaj na śniadanie kanapka z dodatkiem czosnku ;-)

Rybka wow ale masz szyjkę :tak:to możesz już więcej chodzić czy dalej musisz leżeć??
no i dobrze, że z małym jest bez zmian :-):-)
a u nas cukier 89, więc baaardzo ok :-) ale za to coś czuję, że mnie przeziębienie łapie, ból gardła mnie obudził, więc dzisiaj na śniadanie kanapka z dodatkiem czosnku ;-)

niezła co a 2 tyg temu miała 31mm
mam sie oszczedzac i nadal brac leki bo ja mam naczynność macicy i z dani na dzień moze sie wszystko zmienic;-)

mój cukier po śniadanku znośny 118 zostajemy na 12j insuliny

Gabrielka jutro wychodzi ze szpitala i pewnie sie odezwie. Czuje sie ok i w środę z nów ma isc ale wtedy to już chyba będą ciać.:tak: Hidi też ok powoli dochodzi do siebie chociaż wczoraj strasznie ją bolało. Obie kazały wszystkie wasz pozdrowić i życzyć dobrych cukrów.

Rybka niezła ta Twoja szyjka ale to dobrze.:tak: Odpoczywaj dużo i nie przemęczaj sie już dużo nie zostało.

Monia a ty jak się czujesz co z tą krwią? badałaś siuśki? Ja też już nie mogę sie doczekać ale im bliżej tym mam większego stracha. Gdybym miała rodzic sn to jakoś byłoby łatwiej a cc boje sie jak diabli.:szok:

rybka widzę, że dobre wiadomości:tak:niech dzidzia jeszczde w brzuszku spokojnie siedzi:-)

dziewczyny, który chleb z biedronki jecie? Podajcie mi nazwę bo czesto tam zakupy robię to go wypróbuję:tak:

ja wczoraj pojadłam sobie truskawek miksowanych z cukrem:zawstydzona/y:, śmietaną i makaronem, a wszystko popiłam kawą zbożowazalana mlekiem (uwielbiam:-p). Po godzinie cukier 91, a po dwóch 83! bomba! Mam jeszcze na dzisiaj:-D

Kto Wam wypisuje recepty na paski? Ginekolog czy lekarz ogólny?Ja mam wizytę u gina dopiero za dwa tygodnie i nie wiem czy lekarz ogólny wystawi mi receptę. Na wypisie ze szpitala w zaleceniach mam napisane, żeby mierzyć cukier glukometrem więc chyba nie powinien robić problemu co?

Buziaki slodkie mamusie:-)

Lolcia81 jeżeli chodzi o paski to ja mam zwykle zapas od diabetologa ale jak mi się kończą to idę do przychodni do recepcji i mówię, że potrzebuje recepty na paski bo mam cukrzyce ciążową. Każą zostawić dane i na drugi dzień odbieram receptę od lekarza rodzinnego. Kiedyś kazały czekac trzy dni a nie miałam pasków to wepchnęłam sie w kolejkę do jakiegoś innego lekarza pierwszego kontaktu i w pięć min sobie załatwiła. Ale było oburzenie na korytarzu:-D:-D:-D

rybka widzę, że dobre wiadomości:tak:niech dzidzia jeszczde w brzuszku spokojnie siedzi:-)

dziewczyny, który chleb z biedronki jecie? Podajcie mi nazwę bo czesto tam zakupy robię to go wypróbuję:tak:

ja wczoraj pojadłam sobie truskawek miksowanych z cukrem:zawstydzona/y:, śmietaną i makaronem, a wszystko popiłam kawą zbożowazalana mlekiem (uwielbiam:-p). Po godzinie cukier 91, a po dwóch 83! bomba! Mam jeszcze na dzisiaj:-D

Kto Wam wypisuje recepty na paski? Ginekolog czy lekarz ogólny?Ja mam wizytę u gina dopiero za dwa tygodnie i nie wiem czy lekarz ogólny wystawi mi receptę. Na wypisie ze szpitala w zaleceniach mam napisane, żeby mierzyć cukier glukometrem więc chyba nie powinien robić problemu co?

Buziaki slodkie mamusie:-)

no no ale smakołyki ja też sobie robie podobnie ale truskawki lub maliny z jogurtem naturalnym i bez cukru:-D:-D:-D

co do pasków mi wypisuje diabetolog bo mam co 2 tyg wizyte kolejna w środe

reklama
dzięki AgMich!
Jutro zapisze się na wizytę i mam nadzieję, że się uda:-)

rybka ja też byłam w szoku, że taki ładny ten cukier. Jadłam to wieczorem, bo rano to byłaby chyba masakra:eek:

Do góry