reklama
dorotka.1
doube mamy 06.07,09.10
U mnie to wygląda tak, że lekarz powiedział mi ze jezeli okazało by się ze dziecko ma toxo to nastepuje zmiana leczenia i wprowadzone zostają leki które będa leczyc tez dziecko bo rovamycyna działa tylko na mnie a na dzidzię osłonowo. Mimo wszystko się waham bo istnieje jakies ryzyko po amnio i chyba tego się boję najbardziej. Ja wiem ze bez wzgledu na wynik nie usunełabym ciązy. To moje drugie dziecko, mam 4,5 letniego syna.
Kasia tule mocno
ja i moja 2 corka jestesmy zywym przykladem ze warto jesc rovamycyne i zrobic amnio
w 12 tc dowiedzialam sie ze mam toxo i dosc wysokie wyniki,pojechalam do zakaznika,stwierdzil ze to swieze zakazenie,do amniopunkci miesiac przeryczalam,w 18tc mialam amnio,czekalam 2 tyg na wyniki ale kiedy dowiedzialam sie ze wynik z plynu byl ujemny,spokoj nastapil do porodu,ponad 6 miesiec bylam na antybiotyku w najwyzszej dawce 3 razy na dobie,ostatnie 2 miesiace bralam 2 razy na dobe
podczas porodu pobrali mi krew pepowinową na badanie,wyniki byly dodatnie,ponad tydzien placzu ,zadzwonilam do zakaznika,kazal mi powtorzyc badania u malej,10 dniowemu bobasowi pobierano krew z zylki na badanie i znowy tydzien niepokoju
wynik ujemny
mam zdrowa ,cudna coreczke,tzn dwie coreczki,ale jedna w szczegolnosci jest pod kontrola
pozdrawiam i trzymam kciuki,cuda sie zdarzaja
ania wspolczuje,trzymaj sie
magnolia76
Początkująca w BB
wiem Aniu co czujesz. Byłam w takiej samej sytuacji. Tyle że mojego maleństwa już nie ma. Wszystkim przyszłym mamom życzę, aby nigdy nie musiały przechodzić przez to co my. Pozdrawiam i także się żegnam.
kacha_wawa
12.2007/01.2010/09.2011
Magnolia bardzo mi przykro :-(
Dorotko super, że Córcia zdrowa :-)
Tiger, oczywiście, że nadzieja jest, tylko trzeba najpierw dać dziecku szansę W amnio 1% to wyniki fałszywie pozytywne.
Tiger, oczywiście, że nadzieja jest, tylko trzeba najpierw dać dziecku szansę W amnio 1% to wyniki fałszywie pozytywne.
mikusia84r
Entuzjast(k)a
Magnolia bardzo mi przykro :-(
W amnio 1% wyniki fałszywie pozytywne?? Bzdura!!! Toatalna bzdura!! Kacha Ty to robisz celowo? Wprowadzasz ludzi w błąd?
Amnio daje 100% odp dotyczącą kariotypu płodu, bardzo rzadko nie udaje się tylko uzyskac hodowli i wtedy nie ma żadnego wyniku. Ale zazwyczaj 2 hodowla się udaje.
Gdzieś przeczytałam w Twoim poście, że ryzyko testu pappa u ciebie wynosiło 1:2, a za chwile piszesz, że krwi ci nie pobierano. To na jakiej podstawie określono poziom białka pappa?
A i administrator prosił ciebie bys opuściła ten wątek. !!!
kacha_wawa
12.2007/01.2010/09.2011
Mikusia, ależ oczywiście, że 1% jest fałszywie pozytywnych i przestań się unosić, bo taki jest fakt. To, że mnie administrator poprosił o opuszczenie wątku wynikało z zaistniałej sytuacji, a informacja o tym, że 1% wyników jest fałszywie pozytywnych jest bardzo istotna.
Ciekawe co przeczytałaś, bo nic o teście pappa nie pisałam tylko, że już po usg prawdopodobieństwo ZD było 1:2. Gratuluję umiejętności jasnowidzenia
Ciekawe co przeczytałaś, bo nic o teście pappa nie pisałam tylko, że już po usg prawdopodobieństwo ZD było 1:2. Gratuluję umiejętności jasnowidzenia
kacha_wawa
12.2007/01.2010/09.2011
Noel, a powiedz czym? Tym, że napisałam prawdę, że 1% wyników jest fałszywie pozytywnych? To jest wątek o amnio i myślę, że komuś ta informacja może się przydać.
reklama