reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
Anka_d, słów brak :-:)-:)-(
Nie ma już żadnej nadziei?

Nigdy nie zrozumiem podobnych tragedii.
ściskam wirtualnie.

U mnie to wygląda tak, że lekarz powiedział mi ze jezeli okazało by się ze dziecko ma toxo to nastepuje zmiana leczenia i wprowadzone zostają leki które będa leczyc tez dziecko bo rovamycyna działa tylko na mnie a na dzidzię osłonowo. Mimo wszystko się waham bo istnieje jakies ryzyko po amnio i chyba tego się boję najbardziej. Ja wiem ze bez wzgledu na wynik nie usunełabym ciązy. To moje drugie dziecko, mam 4,5 letniego syna.

Kasia tule mocno

ja i moja 2 corka jestesmy zywym przykladem ze warto jesc rovamycyne i zrobic amnio
w 12 tc dowiedzialam sie ze mam toxo i dosc wysokie wyniki,pojechalam do zakaznika,stwierdzil ze to swieze zakazenie,do amniopunkci miesiac przeryczalam,w 18tc mialam amnio,czekalam 2 tyg na wyniki ale kiedy dowiedzialam sie ze wynik z plynu byl ujemny,spokoj nastapil do porodu,ponad 6 miesiec bylam na antybiotyku w najwyzszej dawce 3 razy na dobie,ostatnie 2 miesiace bralam 2 razy na dobe
podczas porodu pobrali mi krew pepowinową na badanie,wyniki byly dodatnie,ponad tydzien placzu ,zadzwonilam do zakaznika,kazal mi powtorzyc badania u malej,10 dniowemu bobasowi pobierano krew z zylki na badanie i znowy tydzien niepokoju
wynik ujemny
mam zdrowa ,cudna coreczke,tzn dwie coreczki,ale jedna w szczegolnosci jest pod kontrola

pozdrawiam i trzymam kciuki,cuda sie zdarzaja

ania wspolczuje,trzymaj sie

wiem Aniu co czujesz. Byłam w takiej samej sytuacji. Tyle że mojego maleństwa już nie ma. Wszystkim przyszłym mamom życzę, aby nigdy nie musiały przechodzić przez to co my. Pozdrawiam i także się żegnam.

Magnolia bardzo mi przykro :-(
Dorotko super, że Córcia zdrowa :-)
Tiger, oczywiście, że nadzieja jest, tylko trzeba najpierw dać dziecku szansę :sorry: W amnio 1% to wyniki fałszywie pozytywne.

Magnolia bardzo mi przykro :-(
Dorotko super, że Córcia zdrowa :-)
Tiger, oczywiście, że nadzieja jest, tylko trzeba najpierw dać dziecku szansę :sorry: W amnio 1% to wyniki fałszywie pozytywne.

W amnio 1% wyniki fałszywie pozytywne?? Bzdura!!! Toatalna bzdura!! Kacha Ty to robisz celowo? Wprowadzasz ludzi w błąd?
Amnio daje 100% odp dotyczącą kariotypu płodu, bardzo rzadko nie udaje się tylko uzyskac hodowli i wtedy nie ma żadnego wyniku. Ale zazwyczaj 2 hodowla się udaje.

Gdzieś przeczytałam w Twoim poście, że ryzyko testu pappa u ciebie wynosiło 1:2, a za chwile piszesz, że krwi ci nie pobierano. To na jakiej podstawie określono poziom białka pappa?

A i administrator prosił ciebie bys opuściła ten wątek. !!!

Mikusia, ależ oczywiście, że 1% jest fałszywie pozytywnych i przestań się unosić, bo taki jest fakt. To, że mnie administrator poprosił o opuszczenie wątku wynikało z zaistniałej sytuacji, a informacja o tym, że 1% wyników jest fałszywie pozytywnych jest bardzo istotna.
Ciekawe co przeczytałaś, bo nic o teście pappa nie pisałam tylko, że już po usg prawdopodobieństwo ZD było 1:2. Gratuluję umiejętności jasnowidzenia :tak:

kacha_wawa zostałaś poproszona przez administratora z podejrzeniem, że trollujesz.
Pozraz kolejny tonem i formą swoich wypowiedzi wprowadzasz zamętn na forum.
Poraz ostatni proszę odpuść.

Noel, a powiedz czym? Tym, że napisałam prawdę, że 1% wyników jest fałszywie pozytywnych? To jest wątek o amnio i myślę, że komuś ta informacja może się przydać.

reklama
Myślę, ż powinnaś zmienić ton wypowiedzi bo w jakiś magiczny sposób zawsze wywołujesz kłótnię.
Poza tym nie wiem czy pomożesz komuś......skąd pewność, że akurat Ty masz rację:confused:

Na tym kończę i proszę Cię o spokój.

Do góry