reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, lekarze, położne - ŁÓDŹ I OKOLICE

reklama
Ja jestem zwykla kobieta oplacajaca skladki zus...i jestem/bylam baaaaaaardzo zadowolona z porodu w madurowiczu...kompletnie sie nie zgadzam z przedmowczynia.
I tutaj wlasnie widac to co juz kiedys napisalam, jeszcze sie taki ie urodzil co by kazdemu dogodzil:-D;-)
Nie znam szptala,lekarza , pielegniarki,poloznej ktora mialaby same pzytywne opinie;-):tak:

zgadzam sie z przedmowczynia w 100%. rodzilam w grudniu w madurowiczu, nie znalam szpitala,nie mialam stamtad lekarza i zadnej poloznej nie znalam, lezalam 4 dni na patologii gdyz stawilam sie w termin porodu a ze wzgledu na wysokie cisnienie w ciazy juz mnie tam zostawili. jestem bardzo zadowolona ze szpitala i spokojnie moge polecic go kazdej ciezarnej, jedyne co to sa stare niewygodne lozka ale jakos to mozna przezyc.
Oczywscie tzreba byc przygotowanym na to ze to nie jest hotel i jesli sie ma jakis problem czy prosbe po prostu trzeba spytac czy poprosic bo niczego sie nie domysla tym bardziej ze szpital od jakis paru miesiecy jest przepelniony i maja pelne rece roboty (wypisuja nawet w niedziele zeby miejsce dla nowych pacjentek zrobic) i nie spotkalam sie przez ten tydzien co lezalam zeby komus odmowili pomocy.
co do znieczulenia to sie zmienia z miesiaca na miesiac, nalepiej sie spytac czy zadzwonic, akurat jak ja rodzilam to nie bylo z tym problemu ale nie korzystalam

A co trzeba ze soba zabrać,czy inaczej co zapewnia szpital dla mamy i dziecka w szpitalu w Rydygierze
Ja tam rodziłam ponad 5 lat temu i nie wiem czy się coś po zmieniało?

Ja z moimi robakami bylam u pani dr Olimpii Nowakowskiej. Polecil mi ja jeden z lekarzy okulistow, ponoc dobry fachowiec jesli chodzi o okulistyke dziecieca. Ja mialam mieszane uczucie...Tzn. jesli chodzi o corke to bylam mega zadowolona, bo badanie nie trwalo 5 minut, tylko 45 minut i zrobila chyba wszystkiemozliwe, jednak syn byl maly i w sumie rozumiem ze ruchliwe dziecko trudno jest zbadac, jednak ona jako okulista dzieciecy powinna byc na to przygotowana, a niestety srednio byla. No i jest droga bo jedna wizyta (przepisanie samej atropiny) 100 zl, kolejna wizyta tez 100 zl.

reklama
Ja długo leżałam w Madurowiczu... bo do Matki Polki nie chciałam... i do dziś pluję sobie w brodę...
urodziłam w 6 miesiącu, chłopcy umarli... ale przed porodem leżałam cały czas ( 2miesiace) w Madurowiczu... skracajaca szyjka, skurcze, nikt nie założył mi krążka... ani żadnych leków... wyszłam w piątek, urodziłam w sobotę...i to jeszcze na izbie w Madurowiczu dyżur miał dr Skoczylas... powiedzial że 5 cm rozwarcia i że nie ma miejsc... zebym sobie jechała do MP... z bólami, spłakana pojechałam do MP... tam urodziłam... dziś wiem, że gdybym była w MP to bym miała swoich chłopców prawdopodobnie... a w Madurowiczu nic totalnie, olewka po całości... i miałam tam lekarza prowadzącego, który nie odbierał telefonów.....
MP nie wygodne łóżka... jest na co narzekać... nie miły personel.. ale zależy na którym piętrze... ale powiem szczerze, że najlepsi specjaliści i że warto się przemordować...

Do góry