kroma
Fanka BB :)
xbox- u nas też nie mam problemu z jedzeniem, moje dwoje jedzą dużo. Nawet mój syn roczny nie je już papek, tak jak piszesz, dwu latki już nie powinny jeść papek, ale jak dzieci nie chcą jeść to mamy dają to co lubią i chcą, żeby chociaż troszkę witamin miały, a co do papek chodzi o to, żeby dziecka szczęka pracowała dobrze, żeby potem poprawniej mówiło to się powinno dawać jak najmniej papek, my dajemy jedynie co to owoce w słoiczkach, bo nie wszystkie są dostępne.
A warzywa jedzą w sosach i dodaję je do makaronów, ryżu, niektóre warzywa ja ogórki czy pomidory jedzą bez miksowania, ale brokuły nie są u nas jedzone w całości. Ja daje młodszemu do ręki, bo nie umie jeszcze łyżeczką jeść i dzięki temu je, czasem lepiej jest dać dziecku żeby samo zjadło i się wymazało, chociaż nie mówię, że nie mam wtedy roboty ze sprzątaniem.
A warzywa jedzą w sosach i dodaję je do makaronów, ryżu, niektóre warzywa ja ogórki czy pomidory jedzą bez miksowania, ale brokuły nie są u nas jedzone w całości. Ja daje młodszemu do ręki, bo nie umie jeszcze łyżeczką jeść i dzięki temu je, czasem lepiej jest dać dziecku żeby samo zjadło i się wymazało, chociaż nie mówię, że nie mam wtedy roboty ze sprzątaniem.
Ostatnia edycja: