reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Żylaki

reklama
Do pół roku po porodzie pajączki i widoczne żyłki moga się zmniejszyć lub zniknąć, ale nie zawsze i nie wszystkie. W dużej mierze zależy od ciebie. Należy nosić rajstopy uciskowe, prawidłowo chodzić (unikać butów na obcasach), nie przegrzewać nóg i jak najwięcej wykonywać ćwiczenia nogami. Jeśli nie znikną należy udać sie do lekarza.

Hej,
Czy na samym początku ciąży też mogą już wystąpić żylaki? Jestem w 7 tygodniu i zauważyłam na lewej łydce pogrubienia na żyle (odkąd pamiętam miałam tam jedno takie zgrubienie, teraz jest kilka), widoczne tylko przy staniu/chodzeniu. Noga mnie nie boli, nie puchnie. Żyła przy dotyku też niebolesna. Czy powinno mnie to martwić? Czy są jakieś oznaki zakrzepu? Ogólnie moje hormony fundują mi niezła jazde nerwowa i dzisiaj padło na te żyłe, która nie daje mi spokoju

Do góry