No mam nadzieję, ze jednak nie masz zatoru w żyle, bo to niebezpieczne dla życia. Przypuszczam, ze mógł ci się uwypuklić żylak. Skonsultuj się koniecznie z lekarzem. Poczytaj na bb o żylakach w ciąży i jak sobie pomóc. Zobacz, czy prawidłowo siadasz i śpisz.
reklama
G
goszczaca
Gość
Znalazłam zapis z badania i mam refluks II stopnia. Pomyliłam z tym zatorem
II stopień nie jest tragedią. Natomiast, jeśli się martwisz to spróbuj zastosować się do porad z artykułu, który ci podesłałam i pokaz zmiany swojemu lekarzowi prowadzącemu. Być może powie, że powinnaś zacząć jeść rutynę i pewnie powie żebyś poczekała do końca ciąży.
Faktycznie póki jesteś w ciąży żadnego leczenia się nie wprowadza. Niemniej jeśli już masz żylaki to warto zainwestować w odpowiednie rajstopy/pończochy uciskowe. Znacznie poprawiają komfort życia
Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
G
goszczaca
Gość
Jeśli o mnie chodzi to jest jakieś nieporozumieniepisałam autorce że po ciąży mogą zniknąć zylaki i ze mi nie znikły. Dlatego czeka mnie zabieg skleroterapii. nic o ciąży nie mówiłam.
Angelika, ja odpowiadałam autorce postu (choć faktycznie nie zaznaczyłam tego ).
Jeśli o mnie chodzi to jest jakieś nieporozumieniepisałam autorce że po ciąży mogą zniknąć zylaki i ze mi nie znikły. Dlatego czeka mnie zabieg skleroterapii. nic o ciąży nie mówiłam.
To Ci odpisałam sorki
G
goszczaca
Gość
Ale czy tak czy siak dobrze wiedzieć na przyszłośćTo Ci odpisałam sorki
reklama
G
goszczaca
Gość
Odświeżam temat. powiem szczerze, że od 3 miesięcy cały czas przekładam zabieg skleroterapi. Tym bardziej, że z mężem staramy się o drugie dziecko. Wiem, że w ciąży nie można robić tego zabiegu, jedną z Was pisała, że ten zabieg wiele nie pomógł po drugiej ciąży. Tak siedzę i rozmyslam, czy jak zrezygnuje tego zabiegu a będę kiedyś wdrugiej ciąży to będę musiała znowu robić zastrzyki clexany?
Podziel się: