reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Żylaki

No mam nadzieję, ze jednak nie masz zatoru w żyle, bo to niebezpieczne dla życia. Przypuszczam, ze mógł ci się uwypuklić żylak. Skonsultuj się koniecznie z lekarzem. Poczytaj na bb o żylakach w ciąży i jak sobie pomóc. Zobacz, czy prawidłowo siadasz i śpisz.

reklama
Radzę poczekać ci do porodu. U mnie po pół roku po porodzie nogi wyglądały już lepiej. Jadłam produkty bogate w wit C dużo kaszy gryczanej (bogata w rutynę). Obecnie stosuję maść Lioton 1000.

II stopień nie jest tragedią. Natomiast, jeśli się martwisz to spróbuj zastosować się do porad z artykułu, który ci podesłałam i pokaz zmiany swojemu lekarzowi prowadzącemu. Być może powie, że powinnaś zacząć jeść rutynę i pewnie powie żebyś poczekała do końca ciąży.

Faktycznie póki jesteś w ciąży żadnego leczenia się nie wprowadza. Niemniej jeśli już masz żylaki to warto zainwestować w odpowiednie rajstopy/pończochy uciskowe. Znacznie poprawiają komfort życia :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Jeśli o mnie chodzi to jest jakieś nieporozumienie:eek:pisałam autorce że po ciąży mogą zniknąć zylaki i ze mi nie znikły. Dlatego czeka mnie zabieg skleroterapii. nic o ciąży nie mówiłam.

reklama
Odświeżam temat. powiem szczerze, że od 3 miesięcy cały czas przekładam zabieg skleroterapi. Tym bardziej, że z mężem staramy się o drugie dziecko. Wiem, że w ciąży nie można robić tego zabiegu, jedną z Was pisała, że ten zabieg wiele nie pomógł po drugiej ciąży. Tak siedzę i rozmyslam, czy jak zrezygnuje tego zabiegu a będę kiedyś wdrugiej ciąży to będę musiała znowu robić zastrzyki clexany?

Do góry