reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Żylaki

Ja jestem w 30tygodniu i ginekolog kazała odłożyć zastrzyki i brać cyclo3forte, boję się tak nagle odłożyć bo 6miesiecy brałam, a chirurg naczyniowy też mówi żeby nie brać... Ja się boję że skrzep mi się zrobi...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja jestem w 30tygodniu i ginekolog kazała odłożyć zastrzyki i brać cyclo3forte, boję się tak nagle odłożyć bo 6miesiecy brałam, a chirurg naczyniowy też mówi żeby nie brać... Ja się boję że skrzep mi się zrobi...

Lekarze wiedza co robią. Ja brałam clexane i cyclo3forte razem. A z jakiego powodu bierzesz?

Zapalenie żyły miałam w październiku, wcześniej też miałam zapalenie, operację na żylaki. W grudniu podejrzenie zakrzepicy, leżałam w szpitalu ale ci lekarze to mnie tak nastraszyli że nerwicy dostałam,a chirurg naczyniowy powiedział że ta są stare zmiany i żadna zakrzepica,a teraz to brałam profilaktycznie.

Zapalenie żyły miałam w październiku, wcześniej też miałam zapalenie, operację na żylaki. W grudniu podejrzenie zakrzepicy, leżałam w szpitalu ale ci lekarze to mnie tak nastraszyli że nerwicy dostałam,a chirurg naczyniowy powiedział że ta są stare zmiany i żadna zakrzepica,a teraz to brałam profilaktycznie.

Rozumiem, po prostu odstaw jak lekarze mówią żebyś odstawiła to odstaw. Nie powinno nic się wydarzyć. Ja brałam bo mi zaczęło wszystko na wierz wychodzić i na udzie mam refluks który na chwilę obecną powiększa Mi się. W ciąży teraz też nie jestem, miałam mieć skleroterapię, no ale cóż jakoś odwagi nie mam i przede wszystkim czasu.

Rozumiem, po prostu odstaw jak lekarze mówią żebyś odstawiła to odstaw. Nie powinno nic się wydarzyć. Ja brałam bo mi zaczęło wszystko na wierz wychodzić i na udzie mam refluks który na chwilę obecną powiększa Mi się. W ciąży teraz też nie jestem, miałam mieć skleroterapię, no ale cóż jakoś odwagi nie mam i przede wszystkim czasu.
I już wracam do zastrzyków, noga spuchła, jest jakaś ciężka i boli tam gdzie już miałam zapalenie [emoji21] ale jestem wściekła!!!!

I już wracam do zastrzyków, noga spuchła, jest jakaś ciężka i boli tam gdzie już miałam zapalenie [emoji21] ale jestem wściekła!!!!

Widocznie jesteś na to skazana. Też miałam nerwy jak musiałam ciągle robić zastrzyki. Dlatego boję się z jednej strony zajść w ciążę z drugiej strony bardzo bym chciała.

Ja nie mam nerwów na robienie zastrzyków tylko na to że noga mnie boli bo przestałam je robić...

Andzela ale ja już miałam super,nic mnie nie bolało, nawet mi nogi za bardzo nie puchły i widzimisię ginekolog żeby odstawić neoparin i długo nie musiałam czekać bo tylko 10dni, a teraz miesiąc będę dochodzić do siebie

reklama
Do góry