reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Żylaki

reklama
Do pół roku po porodzie pajączki i widoczne żyłki moga się zmniejszyć lub zniknąć, ale nie zawsze i nie wszystkie. W dużej mierze zależy od ciebie. Należy nosić rajstopy uciskowe, prawidłowo chodzić (unikać butów na obcasach), nie przegrzewać nóg i jak najwięcej wykonywać ćwiczenia nogami. Jeśli nie znikną należy udać sie do lekarza.

Hej,
Czy na samym początku ciąży też mogą już wystąpić żylaki? Jestem w 7 tygodniu i zauważyłam na lewej łydce pogrubienia na żyle (odkąd pamiętam miałam tam jedno takie zgrubienie, teraz jest kilka), widoczne tylko przy staniu/chodzeniu. Noga mnie nie boli, nie puchnie. Żyła przy dotyku też niebolesna. Czy powinno mnie to martwić? Czy są jakieś oznaki zakrzepu? Ogólnie moje hormony fundują mi niezła jazde nerwowa i dzisiaj padło na te żyłe, która nie daje mi spokoju

Do góry