reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zwolnienie L4 ciąża

reklama
Pytam się kim Ty jesteś droga forumowiczki by OCENIAĆ na podstawie WPISU i OSKARŻAĆ kogoś o wyłudzenie ?
Wiesz co to pomówienia ?

Guzik mnie to interesuje. Mówię to co widzę.
Jak ktos nie chce czytać cudzych opinii to niech prywatne życie trzyma prywatnie a nie wypisuje o nim w necie.
Po drugie nie przekierowuj uwagi. Wyłudzenia chorobowego podczas ciąży doprowadza do tego, ze być moze twoja corka, synowa lub koleżanka spotka się a wielkimi trudnościami na rynku pracy w przyszłości. Nikt jej nie będzie chciał zatrudnić tylko dlatego ze ma macice i zaraz „ucieknie” na zwolnienie. O tym powinno się głośno mówić a nie uciszać.

Guzik mnie to interesuje. Mówię to co widzę.
Jak ktos nie chce czytać cudzych opinii to niech prywatne życie trzyma prywatnie a nie wypisuje o nim w necie.
Po drugie nie przekierowuj uwagi. Wyłudzenia chorobowego podczas ciąży doprowadza do tego, ze być moze twoja corka, synowa lub koleżanka spotka się a wielkimi trudnościami na rynku pracy w przyszłości. Nikt jej nie będzie chciał zatrudnić tylko dlatego ze ma macice i zaraz „ucieknie” na zwolnienie. O tym powinno się głośno mówić a nie uciszać.
A mnie guzik interesuje Twoje zdanie bo to nie opinia a osadzanie. Ja przekierowuje uwagę ? Dziewczyno, jestem odpowiedzialna za to co mówię, a nie za to co Ty zrozumiesz ;) kończę z Tobą ta dyskusje. Idz już ja zgłaszaj do ZUSu ! Przecież wszystko wiesz najleoiej ;)

A mnie guzik interesuje Twoje zdanie bo to nie opinia a osadzanie. Ja przekierowuje uwagę ? Dziewczyno, jestem odpowiedzialna za to co mówię, a nie za to co Ty zrozumiesz ;) kończę z Tobą ta dyskusje. Idz już ja zgłaszaj do ZUSu ! Przecież wszystko wiesz najleoiej ;)

Ale ja nie chce zeby moje zdanie ciebie interesowało. Nie musi. Zacznie jak ci corka wróci z płaczem do domu bo sobie w Polsce życia nie ułoży.
Idź już, niczego do życia nie wnosisz.

reklama
Ale nikt jej nie broni iść na L4 skoro źle się będzie czuła w ciąży. Tutaj bardziej chodzi o to, że to l4 będzie naciągane. Później dzięki takim osobą, kobieta która naprawdę potrzebuje tego zwolnienia go nie dostanie. Dlaczego? Bo lekarze boją się wystawiać zwolnień. Myślisz, że na NFZ lekarz wystawi Ci L4 jeśli nie ma do tego podstaw? Nie.
Prywatnie jeśli zapłacisz nie małe pieniądze już tak. Ale to i tak nie zawsze. Bo lekarze nie chcą wystawiać. Boją się kontroli z zusu i konsekwencji. Mimo, że taki lekarz chce dobrze dla pacjentki. Jeśli będzie wstawiał takie " lewe " zwolnienia w końcu straci do tego prawo.
Ja naprawdę nigdy nie miałam nic przeciwko zwolnień w ciąży. Ale tutaj to przecież ona nawet nie ma potwierdzonej ciąży, a już planuje iść na L4.

Nie. To czysta ciekawość.
to niech się Pani zainteresuje czymś innym niż mną :)

Do góry