sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Madzka, oszczedzaj sie kobitko! Zero przemeczania ;D W koncu nalezy sie nam troszke lenistwa ;D
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
gogusiacz pisze:Nie miałam kontroli z ZUS-u, ale szef ciągle mnie straszy, że w każdej chwili mogą sie pojawić. PODOBNO PRZYCHODZĄ TYLKO WTEDY, GDY KTOŚ DA IM ZNAĆ. Lekarz kazał mi się tym w ogóle nie martwić. Na zwolnieniu mam kod 1-musi leżeć, ale gdyby co kazał mi dzownić i zawsze wtedy wystawi mi zaświadczenie, że byłam u niego na wizycie.
Powiedzcie mi: wyczytałam gdzieś że zwolnienie na ciążę pobrane 2 tygodnie przed porodem ZUS moze zaliczyć na poczet macierzyńśkiego i tym sposobem skrócić ten okres. Wiecie coś na ten temat??? Pozdrawiam
Kasia Kucińska pisze:Hej, ja z czerwcówek, ale urodziłam w maju Gogusiacz, mi ginekolog powiedział, że on nie może wystawić zwolnienia na ostatnie 2 tyg, więc żebym poszła do internisty, i żeby on wystawił np. na zatrucie pokarmowe czy coś innego