reklama
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Czytaj kobieto - dwa dłuuuugie listy ci wyprodukowałam
Mona przeczytalam wlasnie Wasza historie i zycze z calego serca sily do walki i duzo zdrowia dla Zuzi.
My z Olka nie mialysmy az tak pod gorke, chociaz tez "troche" nas spotkalo-u malutkiej podejrzewali wylewy I/IIst, naszczescie wyszlo ok, ale za to w 13dniu wysoko zagoraczkowala, zachorowala na zapalenie opon mozgowo-rdzeniowych, sepse, ma otworek w serduszku,jest rehabilitowana, teraz doszlo nam jezszce karmienie sonda od trzech miesiecy...a Olka urodzila sie w 36tyg z 10pkt Apgar...
Jeszzce raz duuuuzo zdrowka dla malutkiej, trzymam za Was mocno kciuki
My z Olka nie mialysmy az tak pod gorke, chociaz tez "troche" nas spotkalo-u malutkiej podejrzewali wylewy I/IIst, naszczescie wyszlo ok, ale za to w 13dniu wysoko zagoraczkowala, zachorowala na zapalenie opon mozgowo-rdzeniowych, sepse, ma otworek w serduszku,jest rehabilitowana, teraz doszlo nam jezszce karmienie sonda od trzech miesiecy...a Olka urodzila sie w 36tyg z 10pkt Apgar...
Dziękuje i Wam życzę tego samego, nasze dzieciaszki pokazuja każdego dnia na co je stać
Ah....myślałam, że teraz bedzie z górki..niestety...:-(
Zuzolek ma być karmiony sonda nie smoczkiem z powodu częstych spadków tetna i saturacji i nikt nie chce aby wylądowała znów na rurze...
Chciałabym aby w końcu koszmar się skończył
Zuzolek ma być karmiony sonda nie smoczkiem z powodu częstych spadków tetna i saturacji i nikt nie chce aby wylądowała znów na rurze...
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Monika, po zejściu z rur dzieci jeszcze długo mają problemy z saturacją. Szczególnie podczas wysiłku.. To jest bardzo frustrujaca, no i ta obawa - znowu będzie respirator?
Trzymaj się kochana, duzo siły..
Trzymaj się kochana, duzo siły..
Ah....myślałam, że teraz bedzie z górki..niestety...:-(
wiem co przezywasz-Olka jest od 3miesiecy karmiona sonda, wczesniej przez pol roku swojego zycia przytyla tylko 700g i u nas to bylo powodem zalozenia sondy, teraz mala wazy juz o 3kg wiecej
bedzie dobrze, zobaczysz. Trzymam kciuki za malutka i Ciebie
Witam
Nie zaglądam przez ostatnie dni,może malutka jest jeszcze za słaba na samodzielne jedzenie i lekarze chcą jej dać jeszcze trochę czasu aby się za nadto nie męczyła przy jedzeniu.Mój synek też jeszcze nie je z butli a za kilka dni będzie miał 2 miesiące.Była u niego rehabilitantka i jeszcze mamy czekać aby ta wredna saturacja nie leciała w dół.
Pytałaś jak dostarczany mamy tlen do inkubatora a więc przez specjalne wejście do inkubatora za pomocą przepływomierza,mierząc jego stężenie.
Nie zaglądam przez ostatnie dni,może malutka jest jeszcze za słaba na samodzielne jedzenie i lekarze chcą jej dać jeszcze trochę czasu aby się za nadto nie męczyła przy jedzeniu.Mój synek też jeszcze nie je z butli a za kilka dni będzie miał 2 miesiące.Była u niego rehabilitantka i jeszcze mamy czekać aby ta wredna saturacja nie leciała w dół.
Pytałaś jak dostarczany mamy tlen do inkubatora a więc przez specjalne wejście do inkubatora za pomocą przepływomierza,mierząc jego stężenie.
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Monika, co u Was?
Masz pw ode mnie.
Masz pw ode mnie.
reklama
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Monika, cały czas o Was myslimy..
Daj znac jak juz przeniesiecie malutką.
Daj znac jak juz przeniesiecie malutką.