reklama
Marika30708
Fan(ka)
Do dziewczyn z KRUS
A czy te dofinansowanie do składek przysłyguje, jak mąż jest na ZUSie? Czy są jakieś progi dochodowe?
Drugie pytanie czy zasiłek macierzyński wypłacany po porodzie ma jakiś próg dochodowy?
A czy BECIKOWE ma teraz jakiś próg dochodowy?
Mój w tym roku był za granicą, w przyszłym roku bedzie cienizna, bo juz wyjezdzac nie bedzie
A czy te dofinansowanie do składek przysłyguje, jak mąż jest na ZUSie? Czy są jakieś progi dochodowe?
Drugie pytanie czy zasiłek macierzyński wypłacany po porodzie ma jakiś próg dochodowy?
A czy BECIKOWE ma teraz jakiś próg dochodowy?
Mój w tym roku był za granicą, w przyszłym roku bedzie cienizna, bo juz wyjezdzac nie bedzie
vinga89
mamusia syneczków
Marika becikowe ma teraz próg niestety poczytaj sobie tu Becikowe od 2013 r. - krok po kroku - Becikowe - Dziecko i prawo - Infor.pl
Marika30708
Fan(ka)
Czyli nici z becikowego, ciekawe czy chociaż z KRUSu coś dostane
miejskibandyta
Fanka BB :)
A ja mam pytanie, bo ciężko czyta mi się takie rzeczy Odnośnie dochodu, tępa strzała jestem.
"Do obliczania dochodu brany jest pod uwagę dochód z roku kalendarzowego poprzedzającego okres zasiłkowy. Okres zasiłkowy trwa od 1 listopada do 31 października następnego roku kalendarzowego, na jaki ustala się prawo do świadczeń rodzinnych".
Jeśli rodzę w grudniu, to dochód z 2012 roku da?
"Do obliczania dochodu brany jest pod uwagę dochód z roku kalendarzowego poprzedzającego okres zasiłkowy. Okres zasiłkowy trwa od 1 listopada do 31 października następnego roku kalendarzowego, na jaki ustala się prawo do świadczeń rodzinnych".
Jeśli rodzę w grudniu, to dochód z 2012 roku da?
lkasia
Dziewczyny mam pytanko odnośnie urlopu macierzyńskiego...bo teraz po tych wszystkich zmianach podstawowy wynosi 20 tygodni,dodatkowy 6 tygodnie,wiec mamy tu 26 tygodni,wiec 6,5 misiaca..po tym okresie mozna skladac o urlop rodzicielski który mozna rozlozyc na 3 części ale nie krótsze niż 8 tygodni...a czy mozna wykorzystać tylko te 8 tygodni z tego rodzicielskiego?? I ile wtedy jest platny, 100,80 czy 60%???
Anisen
kochamy Cię mocno
Z tego co wiem mpozna wykorzystać tylko te 8 tygodni urlopu rodzicielskiego i wtedy podstawowy urlop plus te 6 tygodni są płatne 100% a te 8 tygodni są płatne 60 %.
Tak mi dzis mówiła księgowa.
Ja będę brać tylko podstawowy bo do końca czerwca muszę go skończyć ze względu na pracę
Tak mi dzis mówiła księgowa.
Ja będę brać tylko podstawowy bo do końca czerwca muszę go skończyć ze względu na pracę
reklama
lkasia
Dzięki.:-*ja sie jeszcze zastanawiam..na pewno wezme te 26 tygodni..a potem sie będę pewnie zastanawiac..chcialabym do pracy wrocic tak we wrześniu..i teraz myślę,czy wziąć urlop czy te osiem tygodnii
.tylko wtedry wrocilabym kolo października do pracy..
.tylko wtedry wrocilabym kolo października do pracy..
Podziel się: