reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zostałam mamusią kiedy miałam lat...

reklama
Witam drogie Panie,
jestem licencjonowana położną i prowadzę badania na temat efektywności edukacji przedporodowej. Jest to bardzo ważny temat, ale niestety bardzo rzadko poruszany przez personel medyczny i stosunkowo niewiele jest danych na ten temat. W związku z tym bardzo proszę o pomoc i wypełnianie ankiet, ponieważ bardzo możliwe ze zdobyte dane pomogą dokonać bardzo ważnych zmian i ukazać braki w edukacji przedporodowej.

Ankieta - Ocena efektywności edukacji przedporodowej

17lat i 1miesąc, teraz synek ma 5lat, a córeczka 2miesiące. bardzo ciężko jest być matką w tak młodym wieku, ale przetrwałam i teraz jest super;)

Ostatnia edycja:
Czytam temat i widze duzo mlodziutkich mam;-) I szczerze moje zdanie jest takie nie wazne ile lat wazne zeby macierzynstwo bylo odpowiedzialne. Nie jestem jeszcze mama ale bardzo chce byc...mam 22 lata,ale najbardziej przeraza mnie kwestia macierzynstwa w wieku ok 15-16 lat.Dla mnie to sa bardzo mlodziutkie kobietki w sumie jeszcze "dzieci" w domniemaniu niepelnoletnosci.Skazane na pomoc niekiedy utrzymanie rodzicow opieke kuratora i gorszace zdanie rodziny nauczycieli znajomych.Zakladam ze takie ciaze nie sa planowane. Bo raczej w tym wieku mysli sie o czyms zupelnie innym...

Ale jesli sa takie mamy ktore sobie doskonale radza to sa przykladem dla innych moze i starszych ktore maja obawy czy sobie poradza:-)

Mój Alanek przyszedł na świat dzień po tym jak miałam 17 urodziny :)) czyli mialam 17 lat i jeden dzien;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry