reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZOSTAŁAM MAMĄ ♥ - o zdrowiu, opiece i pielęgnacji dzieci

U nas od tygodnia Marysia przesypia w nocy 6-7h!!!:eek: aż jestem zdziwiona jak sie budze. Zasypiamy ok. 22.00-22.30 i śpimy do 5 lub nawet do 6. Później karmionko i spanie do 9-10. Początkowo sie martwiłam, ale mała przybiera bardzo ładnie. Moja mama stwierdziła, ze widocznie mam dobre, tłuste mleczko:) dużo spacerujemy... Jest bardzo grzeczna:) ale jak zgłodnieje, i długo cyca nie dostaje to pół osiedla słyszy:szok:

reklama
A my juz 3 noc z rzędu nie śpimy. Mały się wije, napina wierci...dzis do tego się drżeć w niebogłosy zaczął.... I tak jest czasami do 11 do monety aż kupy nie zrobi. Ja juz na rzesach chodzę, bo w ciągu dnia marudny, jedynie na spacerze jest cicho, dlatego jak z nim wyjdę to nawet kilka ładnych godzin nas nie ma. Jutro wizyta kontrolna u pediatry w szpitalu... Ciekawe co wymyślą...
Daj znac co ci powiedzieli bo mam identycznie, juz na rzesach chodze...jak tak dalej bedzie to sie kompletnie załamię...:no: A ile kup mały ci robi?

Kurcze Wojtek też taki niespokojny całą noc i dzisiejszy dzień. Zmieniłam kropelki z boboticu na esputicon(nie mieli innych w aptece a nie miałabym już nic na wczoraj) i po nich dużo lepiej robi kupy, całkiem bez pomocy i częściej, ale dziś dużo płakał. Zastanawiam sie czy go coś boli czy zaczyna na nas coś wymuszać. Na spacerze był grzeczny, chociaz nawet nie spał, a w domu ryk i kombinowanie o co mu chodzi. Teraz śpi, mam nadzieje że zaraz na mycie się obudzi. Zobaczymy jak nocka minie.

aneczka ja miałam tak z Gosią. MIała 2 miesiące jak przesypiała mi od 22 do 5 i potem jeszcze do 7-8. Ale niestety trwało to do 6miesiąca i potem była jazda...czego oczywiście nie życze. Teraz czekam na noc kiedy Wojtek prześpi dłużej niz 2-3 h...

My po wizycie. Gnidek dostał Gaviscon infant (na reflix/żygactwo) do 6x na dobe i do tego Lactulose na kupe 2,5mg do 2x na dobe.

Lekarz wymacała twardy brzuch, mówiła że problemem mogą byc wzdęcia i kupa (czyli uroki brzuszkowe - standard).

Co do kupy - właśnie jak dla mnie tu jest problem, on robi tylko jedna na dobe i jest taka jakby zbita twarda i pracuje nad nia godzinami.
Lekarzem nie jestem, choc czytam dużo i pracujac w domu starców ucze sie wiele + zdrowy rozsądek; mnie to wyglada na problemy żołądkowe. Z kupą problem mamy. Od dziś aplikuje lactulose (na zmiekczenie kupska) zobaczymy, do tego zapodaje małemu wode (oszukana z glukozą - bo inna nauczył sie wypluwac), nieraz beki i baki go bardzo bolą. Mam juz butelki dr browns, mam nadzieje ze pomogą. (apteka, apteka ale sab simplex i gripe water też).

U gnidka butla z mlekiem łagodzi wszystkie boleści, u Waszych dzidź tez tak jest??

PS. przepraszam za bledy ale szybko pisze.

Justa - a Ty ile masz kup?? i bez problemu wychodza??
Agga1979 - idz idz bo szkoda dziecka, a puszcza dużo bąków?? Robi kupe?
Anna25 u nas też infacol był tylko gnidek ulewał/zygał bardziej po nim, nieststy...

papui no właśnie robi jedną kupę góra dwie....a namęczy sie przy tym ze ho ho....a najsmieszniejsze jest to ze robi zadkie kupy a nie jakies twarde wiec nie wiem co go boli przy tym...bączków puszcza duzo:no:Jutro jade po inne mleko bo jest na bebilonie i zaczynam podejrzewac ze to wina mleka bo juz mu daje espumisan i sab simlpex i nic nie pomaga, całe noce nie spi, non stop sie prezy i wygina...

ann jestem świeżo po rozmowie z moją chrzestną - na co dzień pielęgniarką szczepiącą brzdące. Poradziła zawczasu zaopatrzyć się na "męki poszczepienne" Malucha w paracetamol w czopkach albo w syropku. Mówiła, że z syropków Panadol się nada pomimo tego, że na ulotce jest napisane po 3 mż, ale ja znalazłam to: Pedicetamol, (100 mg/ml), roztw�r doustny, 30 ml - Portal Dbam o Zdrowie tu skład ten sam a w zaleceniach od 0mż. My na szczepionko wybieramy się równo za tydzień i na pewno kupimy któryś z tych specyfików, mam nadzieję że się nie przyda, ale lepiej mieć w razie "w".

Ostatnia edycja:
Justa my tez na bebilonie i problemy z kupka byly, po rozmowie z pediatra pol na pol dajemy bebilon plus bebilon comfort i jest o niebo lepiej, kupki jak podczas karmienia piersia musztardowe sa i jak byla jedna na 2-3 dni tak teraz sa codziennie i mala spokojniejsza

A szczepienia hmmm no u nas tragedia, bylo 2 tyg temu po 4 dniach akcja z opuchnieta raczka dopiero dzis pediatra powiedziala ze ok i okladow mamy juz nie robic. Czopki mozna spokojnie podac to zlagodzi bol po szczepieniu i zaopatrzcie sie w sode gdyby trzeba bylo oklady robic, 13 wrzesnia mamy kolejne szczepienie i az sie boje.......

reklama
Nadi1. Czyli pediatra U Was pozwolił dawać te mleka na przemian??

Ja na wieczór podałam gnidkowi ta lactulose no i po nocnym wyginaniu, stękaniu była rano kupa x2.

Tylko jego apetyt mnie rozwala. Ostatnio nawet co 1.4h się wydziera o jedzenie... A je tak z 80ml mm...
Jak jest u Was z mm??

Do góry