reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZOSTAŁAM MAMĄ ♥ - o zdrowiu, opiece i pielęgnacji dzieci

no chyba nie masz wyjścia bo jednak w 3mc to dosyć późno ..... jeb.any NFZ :wściekła/y:

dokładnie.... szpital ma podpisany kontrakt tylko z jednym lekarzem, który przyjmuje raz w tyg. 10 pacjentów.... i stąd te kolejki:szok::szok: no ale przecież to są Maluszki i tu ważny jest każdy dzień:no:

reklama
wika nieźle, my też troszkę później będziemy robić bioderka, bo lekarz jest 1, nie przyjmuje prywatnie i obecnie na urlopie... jedyne pocieszenie, że mama zna babkę co rejestruje i będzie to od razu po jego powrocie, jakoś w 8 tyg więc nie tak źle jak u Ciebie

A Panna Ola waży 3950, waga urodzeniowa 3500, a ze szpitala wychodziliśmy mając 3200 więc myślę, że ładnie przybrała

dostałam wczoraj od położnej skierowanie na bioderka i M. był dzisiaj zapisać Wojtka. Termin: 02.10.2012:szok::szok::szok: noo przeciez on będzie miał wtedy 3 miesiace a bioderka robi się w 6 tyg:angry::angry::angry: i co teraz?? mam tyle czekac???

nam pediatra powiedział, że na wizytę do ortopedy trzeba iść najpóźniej w 12 tyg. więc to nie jest znowu jakoś źle (chociaż oczywiście wybieram się ok. 8)

A to może u mnie te dada nie trybią bo ja cały czas na 1 chyba czas na 2 przeskoczyć może będzie wtedy lepiej. I faktycznie na te falbanki nie zwracałam uwagi , dzis wywinę, dzięki dziewczyny.

A dzisiaj mam kolejnego doła bo wydaje mi się że maly jakos tak szybciej oddycha, tzn cały brzuszek aż mu się tak rusza razem z rączką jak leży na boku:-( I teraz już sama nie wiem czy cos nie tak czy ja już przewrażliwiona czy może zrobiło się cieplej i mu troszkę duszno...zawsze oddychał tak cichutko że jak zaglądałam jak spał to nie mogłam dobrze zobaczyć czy oddycha a dzis jakos dziwnie...nie ma ani katarku który mógłby mu przeszkadzać....Chyba że go ten brzuszek boli caly czas bo co jakis czas się napina (mimo ze kupka rano by;ła) sama już nie wiem.

wydaje mi się, ze to przez gorąco

Różo a jak jedzie na mazury to do znajomych czy do kwatery? tak sie zastanawiam jak np. bedziecie kapac małą? bierzecie wanienkę? i jak ze spaniem?
chcemy w sierpniu nad morze na dwie noce...ciekawe jak sie uda

na kwatery

wanienki chyba nie bierzemy, ew. wiaderko. 2 noce to jej nie wykąpiemy najwyżej, a przetrzemy mokrą myjką

spać będzie w gondolce

Ann, ten lekarz robi usg tylko noworodkom/niemowlakom, ale ze jest tylko raz w tyg i przyjmuje tylko 10 pacjentów to kolejki się robią:crazy: znalazłam prywatne usg w częstochowie. jutro bede dzwonić:tak:

Ach no gondolka:) Jejku jak ja czasem nie myślę:) dwa dni to wystarczy wodą przetrzeć maluszka i gitara. W sumie i tak chcemy łóżeczko turystyczne kupić więc jak będą finanse i się zmieścimy bo cały bagażnik zajmuje wózek;) no to weźmiemy , ale gondolka to też rozwiązanie choć nie wiem czy by w niej spała bo ona w niej śpi tylko na spacerkach.

Wika to śmiechu warte. Zadzwoń, będziesz spokojniejsza. U Nas w całej Bydgoszczy jest chyba tylko jedno miejsce a zapisali nas po dwóch tygodniach już i każdy elegancko na dana godzinę przyjęty i tak powinno być

reklama
daje Wojtusiowi dwa syropy na ten jego katar i kaszel (dzisiaj już nie kaszlał, ściagam tylko katarek) i jestem pod wrażeniem jak taki noworodek świetnie radzi sobie z piciem z łyzeczki:tak::tak:. Za pierwszym razem w ogóle nie wiedział co jest grane, zakrztusił się nam.... a teraz pije z łyżeczki jak dorosły:szok: otwiera tylko ładnie dziubek i czeka na zawartosć :) jestem w szoku:rofl2::rofl2:

Do góry