marta18691
Fanka BB :)
Mam pytanie czy mogę mieć zrobione hybrydy jak będę rodzić bo słyszałam że muszę mieć 1palec widoczny?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A 2palec mogę mieć nie pomalowany?Nessie Ale pulsoksymetr będzie działał nawet jak masz pomalowane paznokcie (co najwyżeaj nie mogą być za długie, bo mogą je połamać) ;-) Tu raczej chodzi o zmianę barwy płytki - a jak masz pomalowane paznokcie, to tego nie widać.
A 2palec mogę mieć nie pomalowany?
Popieram ...A czy nie lepiej dla dobra swojego i dziecka, oraz ogólnego komfortu lekarzy, czy też położnej zmyć te paznokcie przed planowaną operacją (jaką jest cc) i mieć pewność, że lakier- czy to zwykły, czy hybrydowy nie będzie nikomu w niczym przeszkadzał??
Rozumiem potrzebę dbania o siebie na co dzień i jestem jak najbardziej za tym, by się "upiększać", ale na porodówce Twój elegancki wygląd i pomalowane paznokcie będą miały najmniejsze znaczenie.
Mi nikt zmian koloru płytki nie obserwował ... obecnie współczesna medycyna ma inne techniki i sprzęty, więc nie ma sensu obserwować koloru płytki. Położne natomiast radzą dla dobra dziecka zmyć lakier i spiłować paznokcie. Mi do nagłego CC paznokieć obcięto i próbowano zmyć lakier (pulsoksymetr). Najlepiej będzie jak autorka się dowie w szpitalu w którym ma rodzić. Ale uważam również, że świat bez pięknych paznokci się nie zawali, bo serio - nikt nie zwraca na to uwagi.Nessie Ale pulsoksymetr będzie działał nawet jak masz pomalowane paznokcie (co najwyżej nie mogą być za długie, bo mogą je połamać) ;-) Tu raczej chodzi o zmianę barwy płytki - a jak masz pomalowane paznokcie, to tego nie widać.
Nie wiem czy to ma sens ...kombinujesz trochę jak koń pod góręA 2palec mogę mieć nie pomalowany?
AmenA czy nie lepiej dla dobra swojego i dziecka, oraz ogólnego komfortu lekarzy, czy też położnej zmyć te paznokcie przed planowaną operacją (jaką jest cc) i mieć pewność, że lakier- czy to zwykły, czy hybrydowy nie będzie nikomu w niczym przeszkadzał??
Rozumiem potrzebę dbania o siebie na co dzień i jestem jak najbardziej za tym, by się "upiększać", ale na porodówce Twój elegancki wygląd i pomalowane paznokcie będą miały najmniejsze znaczenie.