reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

znieczulenie przy CC

a jak z pionizacja ? bardzo bolesna?
Z pionizacja bywa różnie, u mnie po pierwszym cięciu tragedia ledwo udało mi się wstać i zaraz musiałam się klasc bo mi słabo było, i ogólnie długo dochodziłam do siebie ale myślę że to przez to że organizm był już zmęczony bo miałam 2 dni indukcji przed tym, przy drugim cc ( mialam wykonane od razu z powodu bradykardii, nie było próby porodu SN) z pionizacja nie miałam problemu, po 14 godzinach byłam w stanie sama pójść wziasc prysznic i ogólnie szybko doszłam do siebie

reklama
Jeszcze podobno nie zawsze cewnik jest zakładany po znieczuleniu i to kiepsko dziewczyny wspominają.

Ja miałam po więc nie czułam już nic

Jeszcze podobno nie zawsze cewnik jest zakładany po znieczuleniu i to kiepsko dziewczyny wspominają.

Ja miałam po więc nie czułam już nic
Moje pierwsze pytanie po tym jak uslyszalam ze mnie będą znieczulac w kręgosluo to było, czy mogą cewnik załpzyć po 🙈 nie było z tym najmniejszego problemu.

reklama
No mozna zakladać najpierw cewnik, a potem dopiero idziesz na salę operacyjną i masz znieczulenie.
Ja miałam najpierw cewki i później szłam na salę operacyjną.
Szczerze, źle jakoś tego nie wspominam. Średnio przyjemne, ale do przeżycia. Rodziłam wcześniej SN bez znieczulenia to cewnik był pikusiem 🤣

Do góry