reklama
parafina ciekła jest głównym składnikiem zarówno oilatum (65%!!!) jak i każdej oliwki...
jeszcze nie mam dzidzi, ale gdzieś położna nam klarowała, że dobrze jest dodawać trochę tej parafinki do kąpieli dzidziusia... wtedy ciałko sie natłuszcza, a jednocześnie pory nie są zatykane...
a ja mam bardzo suchą skórę (zima robią mi się takie suche, niemal zrogowaciałe miejsca na plecach czy udach) - jak byłam mała leczyłam to u dermatologa... a teraz pod prysznic stosuję oliwke pomieszaną z płynem pod prysznic. REWELACJA! nie musze się balsamować, ani nic... polecam wszystkim babeczkom, które mają problem z suchą skórą... lepsze niż nacieranie sie oliwką po kapieli (jak wpsominałam oliwka zatyka pory i przy wrażliwej skórze - moja!- powstają krostki, a poza tym nic nie wciera się w ubranie).
jeszcze nie mam dzidzi, ale gdzieś położna nam klarowała, że dobrze jest dodawać trochę tej parafinki do kąpieli dzidziusia... wtedy ciałko sie natłuszcza, a jednocześnie pory nie są zatykane...
a ja mam bardzo suchą skórę (zima robią mi się takie suche, niemal zrogowaciałe miejsca na plecach czy udach) - jak byłam mała leczyłam to u dermatologa... a teraz pod prysznic stosuję oliwke pomieszaną z płynem pod prysznic. REWELACJA! nie musze się balsamować, ani nic... polecam wszystkim babeczkom, które mają problem z suchą skórą... lepsze niż nacieranie sie oliwką po kapieli (jak wpsominałam oliwka zatyka pory i przy wrażliwej skórze - moja!- powstają krostki, a poza tym nic nie wciera się w ubranie).
JA tez jeszcez mam mojego Dzidziaka w brzuchu, ale chcialam sie proadzic w kwesti kosmetykow jesienno-zimowych na buzie. Wasze rady co do uzywania kosmetykow na cialo wydaja mi sie b rozsden, ale co stosowac na buzie dla maluszka w domu jak i na spacer? Moja urodzi sie jesiennia
kate332
lipcowe mamy'05
w naszym przypadku samo oilatum nie wystarczyło skóra nadal sie łuszczyła była zbyt sucha i lekarz zalecił parafine teraz jest OK :laugh:Kamilka_21 pisze:ja osobiscie miałam sucha skórę i dermatolog przepisał mi właśnie płyn do kąpieli Olilatum. Po kapieli nie stosowałam zadnych oliwek. po 2 tygodniach skóra była super! :laugh: mi naprawde pomógł ten srodek ;D Juz nie mam kłopotu ze skóra ze 2 lata. Teraz uzywam oliwki lub balsamu i jest dobrze.
kate332
lipcowe mamy'05
może i tak ale gdzie znaleźc taką jaskinie ?giza pisze:cześć,
na TVN Style oglądałam nowy program "a mama też lekarz" i tam wypowiadał się pediatra, że jaskinie solne dobrze wpływają na skórę atopową.
reklama
cześć,
takie groty czy jaskienie są już chyba w każdym większym mieście oraz w miejscowościach uzdrowiskowych.
kate332 z danych o Tobie wyczytałam, że syeteś z Kielc. Znalazłam tam taką jaskinię na ul Padereskiego 48. Więcej na stronie http://www.galos.pl Oczywiście jest więcej firm, które mają takie jaskinie.
Pozdrawiam
Giza
takie groty czy jaskienie są już chyba w każdym większym mieście oraz w miejscowościach uzdrowiskowych.
kate332 z danych o Tobie wyczytałam, że syeteś z Kielc. Znalazłam tam taką jaskinię na ul Padereskiego 48. Więcej na stronie http://www.galos.pl Oczywiście jest więcej firm, które mają takie jaskinie.
Pozdrawiam
Giza
Podziel się: