reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zmiany Na Skorze

WITAM
JA UŻYWAM KOSMETYKÓW FIRMY BUBCHEN. OFERUJĄ CAŁĄ GAMĘ PRODUKTÓW OD PŁYNU DO KĄPIELI PO KREM. KUPUJĘ JE W SKLEPACH DZIECIĘCYCH LUB W APTEKACH
NIKOLA MA PO NICH SUPER SKÓRĘ.
POZDRAWIAM MAGDA

reklama
parafine kupuje sie w aptece i jest tylko jedna
to jakby oliwka tylko zupełnie czysta i bezzapachowa i nie uczula

parafina ciekła jest głównym składnikiem zarówno oilatum (65%!!!) jak i każdej oliwki...
jeszcze nie mam dzidzi, ale gdzieś położna nam klarowała, że dobrze jest dodawać trochę tej parafinki do kąpieli dzidziusia... wtedy ciałko sie natłuszcza, a jednocześnie pory nie są zatykane...
a ja mam bardzo suchą skórę (zima robią mi się takie suche, niemal zrogowaciałe miejsca na plecach czy udach) - jak byłam mała leczyłam to u dermatologa... a teraz pod prysznic stosuję oliwke pomieszaną z płynem pod prysznic. REWELACJA! nie musze się balsamować, ani nic... polecam wszystkim babeczkom, które mają problem z suchą skórą... lepsze niż nacieranie sie oliwką po kapieli (jak wpsominałam oliwka zatyka pory i przy wrażliwej skórze - moja!- powstają krostki, a poza tym nic nie wciera się w ubranie).

JA tez jeszcez mam mojego Dzidziaka w brzuchu, ale chcialam sie proadzic w kwesti kosmetykow jesienno-zimowych na buzie. Wasze rady co do uzywania kosmetykow na cialo wydaja mi sie b rozsden, ale co stosowac na buzie dla maluszka w domu jak i na spacer? Moja urodzi sie jesiennia:)

Kamilka_21 pisze:
ja osobiscie miałam sucha skórę i dermatolog przepisał mi właśnie płyn do kąpieli Olilatum. Po kapieli nie stosowałam zadnych oliwek. po 2 tygodniach skóra była super! :laugh: mi naprawde pomógł ten srodek ;D Juz nie mam kłopotu ze skóra ze 2 lata. Teraz uzywam oliwki lub balsamu i jest dobrze.
w naszym przypadku samo oilatum nie wystarczyło skóra nadal sie łuszczyła była zbyt sucha i lekarz zalecił parafine teraz jest OK :laugh:

cześć,
na TVN Style oglądałam nowy program "a mama też lekarz" i tam wypowiadał się pediatra, że jaskinie solne dobrze wpływają na skórę atopową.
Pozdrawiam
Giza

giza pisze:
cześć,
na TVN Style oglądałam nowy program "a mama też lekarz" i tam wypowiadał się pediatra, że jaskinie solne dobrze wpływają na skórę atopową.
może i tak ale gdzie znaleźc taką jaskinie ?

reklama
cześć,
takie groty czy jaskienie są już chyba w każdym większym mieście oraz w miejscowościach uzdrowiskowych.
kate332 z danych o Tobie wyczytałam, że syeteś z Kielc. Znalazłam tam taką jaskinię na ul Padereskiego 48. Więcej na stronie http://www.galos.pl Oczywiście jest więcej firm, które mają takie jaskinie.
Pozdrawiam
Giza

Do góry