reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zmiany Na Skorze

Kup balneum hermal plus i myj w tym dzidzię aż do wyczerpania buteleczki (2-3 razy w tyg), powinno ustąpić. Na wszelkie zmiany skórne pediatra poleciła mi balneum i muszę przyznać że jest wyśmienite, polecam każdemu

reklama
witam
jestem mamą dziesięciomiesięcznego Oskarka do piątego miesiąca życia walczyłam z azs i czasami naprawde było ciężko bo miał nawet bardzo silne zapalenie skóry i rany sączące.Wydałam bardzo dużo pieniędzy na leki (sterydowe) wszelkie maśi i kremy, które to miały niby pomóc. Po kolejnej wizycie u coraz to innego alergologa i dermatologa trafiłam na naprawde dobrą specjalistke która nie wymyślała najdroższych metod tylko wręcz przeciwnie.
Do kąpeli kazała dolewać zwykłej parafiny ciekłej zakupionej w aptece (3,6zł) tak, że jak włoży się rękę do wanienki to czuć że woda jest tłuściejsza. (wszystkie kremy dla atopowców robione są na bazie parafiny ciekłej, a po kąpieli smarować kremem lub maścią Alantan(6zł)
I tak oto skopńczyły się mpoje problemy z atopowością mojego niemowlaka oraz z wydawaniem około 2000 zł na leki i kremy.
polecam innym mamom tą metodę bo napewno coś zdziała.

dermatolog/alergolog - gabinet znajduje się w Wołominie ul. warszawska 15e. Dorota Bartoszek tel. 0-603-647-847. to są dane tej pani:)
pozdrawiam

chciałam jeszcze dodać, że jeżeli dziecko ma ciągle jakąś wysypke lub krosteczki to najprawdopodobniej jest to reakcja alergiczna a nie azs, które charakteryzuje się tylko nadmiernym wysuszeniem skóry.
u mojego dziecka od 2 tyg życia były problemy z azs i dodatkowo miał drobne krosteczki najpierw na buzi a później na szyjce, rączkach, klatce piersiowej itd., okazało się że jest to alergia i co dziwne nie na mleko jak większość lekarzy myślała tylko na herbatkę która miała w składzie rumianek - a do tego doszłam sama dopiero po czterech miesiącach walki i kolejnymi eliminacjami prawdopodobnych alergenów. Tak więc wielu mamom, ktore mają podobny problem do mojego radzę najpierw na min. dwa tygodnie odstawić wszelkie herbatki z dodatkiem jakichkolwiek ziół.pozdrawiam

dziewzyny mojemu synkowi na lokciu wyskoczyly dwie plamki szorstkie w dotyku i zaczerwienone,czy to moze byc uczulenie na jakis pokarm?
moze miala ktoras z was doczynienia z tym?

https://www.babyboom.pl/forum/niemowlaki-f16/czerwona-plamka-11664/

Hej, moja mala ma cos podobnego na podbrodku. Jedna health visitor (cos ala polozna) powiedziala mi, ze to moze byc od tego, ze mleko jej cieknie z buzki i podraznilo (bzdura, wcale to na to nie wyglada, poza tym szybko by to zniknelo), inna natomiast, ze moze to byc wyprysk (Wyprysk - Wikipedia, wolna encyklopedia). Tutaj co chwile sie o tym nawija, w Polsce jakos nie slyszalam, by dzieciaczki mialo to tak czesto. Tak czy siak, czekam jeszcze trzy dni (bo juz jakby blednie) i jak nie zniknie, ide do porzadnego lekarza.

Najlepiej idz tez zasiegnac rady i nie martw sie na zapas! Pozdrawiam!

Witam. Mój synek (7 m-cy) też ma takie czerwone i szorstkie plamki. Byliśmy u pediatry i jest to alergia pokarmowa. Przepisała masć robioną ale nie znikneły. Wróciłam do stosowania Oilatum i kremu emolium i po plamkach ani śladu. Niestety ma na jajeczkach czerowne krostki,plamki i na powiece plamkę, które niestety nie znikają po kremie a nawet się nasilają. Lekarz mówi, że to też alergia ale nie dał żadnych zaleceń. Utrzymuje się to ok 2 tyg. i zaczynam się martwić. Może macie podobne doświadczenia, prosze o radę??

reklama
Witajcie mamusie:) Byc może spotkałyście się z takim czymś więc czekam na rady. Dziś rano zauważyłam u mojego synka dziwnką wysypkę po zewnętrznej stronie uda.Są to malutkie czerwone krosteczki,wszystkie w jednym miejscu:baffled:na drugi, udzie są tyko 4 krostki.Nie wiem co to może być?ale podejrzewam że to może być od jedzonka,równocześnie z podaniem marchewki dostał wysypki.gotuję mu marchew,gniotę i podaję zmieszana z inna papką z "Bebevity". Nigdy się tak nie działo,czy ta marchew miała winę?CZy może była zbytnio nawożona...sama nie wiem,wykąpałam małego i posmarowałam to kremem na podrażnienia,ciekawe co będzie jutro, HELP ME!!!!:shocked2:

Do góry