reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zielona Góra i okolice

a w pazdzierniku najlepsze trasy w przylepie nie nadaja sie do jezdzenia--takie sa cudne ulice ze najlepij to w kaloszach i to do pasa najlepiej. ..a zima jak są roztopy to ciezko samemuprzez przylep przejsc a co dopiero z wozkiem...:no:masakra..ale przylep w trakcie budowy wiec moze rusza cos i za jakis polbruk sie wezmą:D

reklama
a no niewiele;P:) samopoczucie sie pogarsza===coraz bardziej sie boje...o to jaki bedzie dzien porodu, o dziecko czy zdrowe. wszytsko mi dokucza teraz ---spie po 13 godzin,w nocy wierce sie miejsca znalezc sobie nie moge a do tego zaczelam sie pocic strasznie.....boli mnie pipa jak wstaje czy sie schylam--spojenie lonowe czy cos takiego :p:) a tak to piore ubranka posciele przeszukuje allegro chyba tam kupie pieluszki tetrowe -chyba ze znajde jakas hurtownie i tez beda tanie.czytam liste rzeczy nieprzydatnych na bb:D pod koniec wrzesnia ide po reszte zakupow00jakis termometr wanienka wkladki laktacyjne jakis staniczek ladny==ale zwykly:)
i ganiam faceta rzeby sie z remontem pospieszyl --bo zostal mu jakis miesiac:Dpotem ti juz wszytko jest mozliwe:D

no i bylam u gina...lipa jak huj----powiedzial ze mam rozwarcie i musze lezec 18 h na dobe nic nie robic i nie sexic sie...potem zapytalam go o to ubezpieczenie no i krzyczal na mnie ze tak pozno ze powinnam placic teraz slono bo nie jestem ubezpieczona nigdzie.....no to poszlam sie zapisac na bezrobocie dobrze ze spotkaalm znajomoa i mnie wpuscila w kolejke.
a zaczelo sie od autobusu w ktorym prawie zemdlaalm --prawie bo zdazylam wysiasc na jakims przystanku i opasc na lawke i nabrac powietrza.w busie bylo strasznie duszo-to chyba przez to tak zaslablam(anemia00) i ludzie juz chcileli po pogotowie dwonic bo mysleli ze rodze....cale szczeascie ze nikt nie zadzwonil bo bym zaplacila za pobyt w szpitalu.a tak jestem juz ubezpieczona ===przynajmniej to mis ie dzis udalo.
ale i tak czuje sie strasznie zdolowana i plakac mi sie chce.........
zdazylam zrobic zakupy --juz do konca praktycznie--mam termometr pieluszki kosmetyki.....

Kaśka,
nie łam się. Został Ci już miesiąc tylko, więc jakoś wytrzymasz. Moja koleżanka leżała od poczatku siódmego, wszystko było dobrze, a poród miała bardzo lekki i szybki - nie to co ja:baffled:, a u mnie ciąża przebiegała idealnie.
A z seksem cóż - nie muszą Ci przecież wystarczyć samo fantazjowanie...;-) :-D

a ja mam pytanie do tych pan ktore rodzily w szpitalu w zg----co matka i dziecko maja zapewnione w szpitalu a co ze sobą?
bo wiem ze nie trzeba miec swoich ubranek(tylko na wyjscie)ze dostaje sie kilka pampersow ,sudokrem itp.ale tylko tyle wiem.....moglaby mnie ktoras oswiecic?

tak a ja juz chyba nawet nie mam ochoty na sex, pozatym ciagle mam infekcje,leci ze mnie jakis zielony ser ,doktro przepisuje leki -kilka dni jest fajnie a potem znow to sama ..ble....pozatym waze juz 72 kilo nie czuje sie juz jedrna i gibka i co za tym idzie sexowna wiec ochota nawet jak sie pojawi to szybko znika...czuje sie jak slon ogolnie:):-p
adzis to sie pochorowalam---mam zatkany nos boli mnie gardlo...wiec znow sie nie wyspie ....do tego to sikanie w nocy...masakra...
musze kupic miod-bede pic z mlekiem...jesc czosnek i cebule:p:p skoro i tak sie nie bedziemy calowac:p:p:p to co mi tam:)

Kasia - a chodziłaś do nas do szkoły rodzenia??

Jeśli nie - to wieczorem poszukam co potrzeba:-)

Ale ja na patologii leżałam, więc ogólnie wszystko co do szpitala bierz :-)

A i leż póki możesz :-D potem bedziesz biegać :-) za bobasem :-D

reklama
KAsia potrzebujesz srodki higieny dla siebie.. wez w razie czego podklady poprodowe bo czasem brakuje...majteczki jednorazowe beda przydatne...

a dla maluszka.. hm... w sumie jest wszystko, ale czasem brak normalnych rozmiarow.. ja mialam w razie czego cos dla malej (ale jak zalozysz to trzeba pilnowac) dla malusza jest parafina, pieluchy tetrowe i fiolet do pepuszka... warto wzaic kilka pampkow ze soba.. bo pampki sa czasem tylko na pokaz i sa pieluchy tetrowe...w zamian. wez sobie moze z 10 pieluszek i bedzie dobrze.

znikam poki co kobietki

Do góry