reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zgrabna mama

reklama
Marta podziwiam, bo jak sobie poczytałam o tej diecie, to mi mina zrzedła.
Plus jest taki, że to TYLKO 13 dni. Najważniejsze, żeby jojo nie było. Trzymam kciuki, ale wierzę, że wytrzymasz. :tak:

I co Marta wytrzymałaś bez żadnego odstępstwa? A jak przeżyłaś Święta? Nie chyba zaczęłaś po nich?

Tak, zaczęłam po świetach inaczej bym nie wytzrymała. Dzisiaj nie było tak zle, przez cały dzień zjadłam płatki z mlekiem, 2 jabłka i kromke wasy z pomidorem;-)

Jak ja nie cierpię tych chlebków. Zawsze mam wrażenie, że jem podeszwę
Za to nie mam nic przeciwko dmuchanym ryżowym :)

Trochę mnie Maarta nastraszyłaś tymi zawrotami.
Jeszcze 2 tyg pobędę na mojej diecie, czyli takiej kopenhaskiej, ale urozmaiconej w warzywa i owoce. Jak to nadal nic nie da, to po urodzinach Jagody biorę się za tą bardziej restrykcyjna wersję.

A czy ktoras wytrzymala do konca z tymi cwiczeniami na brzuch??Jakie byly efekty??
Ja teraz lece na punktach i licze i sie pilnuje.Stanelam na wage to sie przerazilam i tyle zadzialalo niesamowicie motywacyjnie na mnie.No i mam prawie 20 kg do zrzucenia:szok:nie wiem jak to mam zrobic.
Na szczescie zamykaja nam basen tam gdzie chodze na kurs z Victorem i przenosza sie do nowego centrum Austryjacko-Chinskiego SPA w tej samej miejscowosci co bylo(nowo otwarte ruszylo 1 maja) i juz Jackowi zaznaczylam,ze jak bedzie fajnie to wieczorami mnie nie ma :-) i kase ma szykowac na odchudzanie i masaze dla zonki :-DKurcze nigdy nie sadzilam,ze bede miala tak blisko SPA :-p

reklama
Jak ja nie cierpię brzuszków :\

Znalazłam za to ostatnio taką dwutygodniową dietę
- do surówek i sałatek nie używamy oleju
- kawę i herbatę pijemy bez cukru i śmietanki/ dozwolony słodzik
- mięso na obiad możemy przyrządzić w opiekaczu, na grillu lub gotować, dotyczy to również ryb. Nie smażyć na tłuszczu!
- jajka można spożywać tylko w postaci gotowanej
- powinno się ograniczyć do minimum spożycie soli i pić dużo wody mineralnej , herbat ziołowych/3 litry dziennie/

Grejpfrut i jajecznica z BIAŁEK stanowią
"NISKO-KALORYCZNY" PRZEPYCHACZ ZAWARTOŚCI
DLA NASZYCH JELIT. (Z czasem zmniejszają
swoją średnice.)

Podobną rolę może spełniać - KAPUSTA,
ale czyż GREJPFRUT i CYTRUSTY NIE są
a) smaczniejsze b) łatwiejsze w przygotowaniu
c) na dodatek sycą pragnienie.

źródło

aha - uwielbiam jajka :)

Załączniki

• beztytuuxi1.jpg