reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zespół policystycznych jajników

Kochane kobitki, mam super nowinke robiłam dzis test i wyszły dwie krechy, dla pewności zrobiłam drugi i tez dwie. Zapisałam sie juz do lekarza i zobaczymy co dalej. Czeka mnie jeszcze dzis tylko poinformowanie męża o fakcie ze jestem w ciąży. udało sie po jednym cyklu z CLO. Jestem przeszczęśliwa:-D:-):-D:-D:-D:-D
A wszystkim próbującym życze naprawde dużo szczęścia i cierpliwości na pewno sie uda. Pozdrawiam was wszystkie i przesyłam dużo pozytywnych fluidków
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Witam Was dziewczyny zaglądam po raz pierwszy na ten wątek a to z powodu moje ostatniej wiizty u ginka. Nie miałam jeszcze czasu nadrobić stron które zapisałyście, ale zrobię to . Póki co zależy mi na szybkiej pinii.

Ginekolog na wizycie zrobił mi usg, wczoraj miałam 25dc, grubość śluzówki macicy 1cm. czyli @ sie zbliża.

Jeśli chodzi o jajniki, to proszę Was o swój komentarz bo macie większe doświadczenie.

Lewy jajnik, powiedział mi że widzi tam dużo pęcherzyków za dużo i daje to obraz jak na pco zmartwiłam się poprzedni ginek zawsze mówił że wszystko ok i to chyba nie możliwe żeby pco zrobiło mi sie w ciagu 1,5 miesiąca. Załączam zdjęcie.

Prawy jajnik, torbiel dalej jest ale jest juz mniejsza o 0,5 cm z kazdej strony poprzednio miała wymiary: 4.46cm x 3,88cm, teraz: 3,91cm x 3,27cm.

Powiedział mi że nie może mi jednoznacznie odpowiedzieć czy to jest ta sama torbiel co w poprzednim cyklu, ale jeżeli to ta sama to idzie w dobrym kierunku bo ma już inną strukturę wewnętrzną. Tamta była w środku na obrazie cała czarna, ta ma już liczne białe kreski, czyli pow jest to tzw. LUF, zespół niepękniętego pęcherzyka, który teraz się luteinizuje. Więc ta torbiel to nie torbiel która się sama zrobiła tylko jest to przerośnięty niepęknięty pęcherzyk.
Powiedział żebym przyszła po @ wtedy najlepiej będzie zobaczyć co się tam dzieje.

Zmartwilam się tym podejrzeniem o pco, macie wieksze doświadczenie więc proszę was o komentarz na podstawie swoich zdjec z usg macie porównanie z moimi. Będę wdzięczna za komentarz, buziaki :*

kasica gratuluję i trzymam kciuki.
mama uli wiesz co raczej poprzedni gin nie widział problemu bo fotki przypomionają mi moje jejniki i obraz torbieli jaką miałam nie raz ale żeby stwierdzić pco t jeszcze hormony mogłabyś zrobić bo czasem obraz jajników przypomina pco a go nie ma.Co do torbieli jeszcsze to faktycznie skoro się zmniejsza to jest lepiej bo jest szansa że przy @ się wchłonie.

Anulka chyba odpowiadasz na moj post a nie mamy uli bo to ja opisywalam swoj awizyte u ginka i wklejalam zdjecia. Mam w planie w 3 dc zrobic sobie badania tsh, fsh, lh estradiol i chyba testosteron do tego doloze jeszcze. No i zobaczymy. Anulka z Ty sie leczysz na cos, zaszlas w ciaze z takimi pecherzykami na jajnikach, jaka diagnoze u Ciebie postawiono? bralas cos na wclanianie sie torbieli albo ile cykli trwalo zanim znikal?

Tak dotka to na Twój post odpisałam przepraszam za pomyłkę.Ja właśnie mam PCO ale potwierdzały to hormony więc czeka Cię jeszcze kilka dni niepewności.Trzymam kciuki by wyszły dobrze a nie potwierdziły PCO.Najdłużej wchłaniała mi się 8cm torbiel i były to 2cykle.Brałam w drugiej połowie cyklu duphatom i luteinę bo miałam mega niski progesteron ale właśnie progesteron pomaga w chłanianiu torbieli.Od 3lat się leczę a synka mam po 2latach badań i leków.Ostatnio mimo PCO miałam swpoją owulację-bez leków niestety teraz jeszcza doszedł problem u M i raczej się nie udało zajść w ciążę.

Dzięki Anulka za posta. Dziś mam 27 dc , jak dostane @ to w 3dc polece na badania, dam znać jakie wyniki wyszły. Jakie teraz leki przyjmujesz na pco kochana?
Cieszę się że mimo trudów udało się wystarać o upragnioną fasoleczkę, ja staranka zaczynam w marcu i chce sie do tego czasu jakoś przygotować.

reklama
Do góry