reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zespół policystycznych jajników

reklama
dzieki za odpowiedz. ja co prawda z oświecimia nie jestem ale mialam laparoskopie wykonywaną przez doktora Tylnickiego z oświecimia :) wiec tak pomyślałam ze moze ty tez do niego chodzisz :) laparoskopie tez bedziesz miec ze wzgladu na brak samoistnej owulki ? jak dlugo sie juz starasz ?

Ostatnia edycja:
dzieki za odpowiedz. ja co prawda z oświecimia nie jestem ale mialam laparoskopie wykonywaną przez doktora Tylnickiego z oświecimia :) wiec tak pomyślałam ze moze ty tez do niego chodzisz :) laparoskopie tez bedziesz miec ze wzgladu na brak samoistnej owulki ? jak dlugo sie juz starasz ?
31 stycznia mam miec laparoskopie. W lutym poroniłam no i tak gdzies od czerwca sie staram znow. Ale do lekarza poszłam dopiero jakos koniec wrzesnia poczatek października. Dokładnie nie pamiętam. I wtedy dowiedziałam się że mam pco i niestety clo nie pomogło.

Lilu ja chodziłam do Tylnickiego, do Olkusza leczyć PCO. Facet wie co robi;-)

dotka ja jetem rocznik 85 więc mam jeszcze 25 lat ;-) Pierwszy lekarz powiedział, żebym przyzwyczajała się do myśli o bezpłodności:dry: Potem nie brałam żadnych leków, dr Tylnicki (kolejny lekarz) stwierdził, że najpierw musimy sobie odpuścić i zobaczyć co się będzie działo jak sam twierdził widział ogromnie dużo dzieci u kobiet z PCO z "wpadki":-D Jeśli mimo starań przez rok nic by się nie ruszyło to wtedy laparoskopia i leki. Tabletki hormonalne mój organizm odrzuca i nie wiedziałam co zrobić aby okres całkiem nie zanikł więc zaczęłam brać olej z wiesiołka - do tego dzięki niemu zaczęłam chudnąć i również dzięki niemu zaszłam w ciążę (po pół roku od wizyty u lekarza). Ciąża przebiegła znakomicie, nie miałam żadnych problemów więc nie brałam też nic na podtrzymanie dopiero pod koniec ciąży pojawiło się zatrucie ciążowe ale to każdemu może się zdarzyć. Poza tym o ciąży dowiedziałam się w 8 tc bo myślałam że znów okres mi się spóźnia :-D
Dziewczyny wszystkim Wam życzę upragnionej, bezproblemowej ciąży! Będę tu do Was zaglądać i mam nadzieję zobaczyć u każdej z was ciążowy suwaczek:tak:

Wiola to super ze w zasadzie dzidzi samo do Ciebie przyszlo :) ja mam dzis 23dc i czekam, w Sylwka zatestuje :) pozdrow swoje maleństwo
Justka z dieta tez nie pomoge

Wiolcia- gratuluje :) ja jestem z olkusza :) jak pewnie wiesz Tylnicki jest teraz ordynatorem w olkuszu wiec dlatego przypadkiem na niego trafilam i zrobil mi laparoskopie, po zabiegu dostalam od niego zielone swiatelko na najblizsze 6 miesiecy a pozniej to juz tylko ivf.

Dotka w takim razie trzymam kciuki!!

Lilu
popatrz jaki ten wiat mały :) W takim razie zapraszam cię na wątek Olkuski:
https://www.babyboom.pl/forum/fora-regionalne-f86/olkusz-i-okolice-39449/index78.html
Moja znajoma miała zrosty na macicy i Tylnicki robił jej laparoskopie, i również miała przez pół roku zajść w ciążę. Dokładnie rok po laparoskopi pojawiły się upragnione dwie kreski na teście :) Wiem, że Tylnicki jest ordynatorem i muszę powiedzieć że od tego momentu trasznie mu odbiło:/ Kiedyś był z niego inny człowiek a teraz tylko kasa mu w głowie więc moją ciążę prowadził inny lekarz. Niemniej jednak facet zna się na rzeczy :) A chodziłaś do jakiegoś endokrynologa?

Witajcie po swietach :)
Ja jutro robie prolaktyne z obciazeniem i pojutrze bede miala wyniki wiec jesli sie uda jeszcze w tym roku wybiore sie do ginka i bede wiedziala juz dokladnie na czym stoje :) mam nadzieje, ze bedzie ok ;) jak dobrze pojdzie to w srode odbiore tez cytologie

reklama
wiolcia- do endokrynologa nie chodze, wogole to mieszkam za granicą i Tylnicki wykonał mi laparo na moje własne życzenie, moja ginka kazała mi tylko w polsce zrobić hsg. no coz zostało mi teraz czekać na efekty laparoskopii :)
Ps.Tylnicki zrobił mi laparoskopie i tyle go widziałam :p
a ty tez jestes z olkusza ?? u kogo prowadziłaś ciążę ?

Do góry