reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zespół policystycznych jajników

reklama
dzieki za odpowiedz. ja co prawda z oświecimia nie jestem ale mialam laparoskopie wykonywaną przez doktora Tylnickiego z oświecimia :) wiec tak pomyślałam ze moze ty tez do niego chodzisz :) laparoskopie tez bedziesz miec ze wzgladu na brak samoistnej owulki ? jak dlugo sie juz starasz ?

Ostatnia edycja:
dzieki za odpowiedz. ja co prawda z oświecimia nie jestem ale mialam laparoskopie wykonywaną przez doktora Tylnickiego z oświecimia :) wiec tak pomyślałam ze moze ty tez do niego chodzisz :) laparoskopie tez bedziesz miec ze wzgladu na brak samoistnej owulki ? jak dlugo sie juz starasz ?
31 stycznia mam miec laparoskopie. W lutym poroniłam no i tak gdzies od czerwca sie staram znow. Ale do lekarza poszłam dopiero jakos koniec wrzesnia poczatek października. Dokładnie nie pamiętam. I wtedy dowiedziałam się że mam pco i niestety clo nie pomogło.

Lilu ja chodziłam do Tylnickiego, do Olkusza leczyć PCO. Facet wie co robi;-)

dotka ja jetem rocznik 85 więc mam jeszcze 25 lat ;-) Pierwszy lekarz powiedział, żebym przyzwyczajała się do myśli o bezpłodności:dry: Potem nie brałam żadnych leków, dr Tylnicki (kolejny lekarz) stwierdził, że najpierw musimy sobie odpuścić i zobaczyć co się będzie działo jak sam twierdził widział ogromnie dużo dzieci u kobiet z PCO z "wpadki":-D Jeśli mimo starań przez rok nic by się nie ruszyło to wtedy laparoskopia i leki. Tabletki hormonalne mój organizm odrzuca i nie wiedziałam co zrobić aby okres całkiem nie zanikł więc zaczęłam brać olej z wiesiołka - do tego dzięki niemu zaczęłam chudnąć i również dzięki niemu zaszłam w ciążę (po pół roku od wizyty u lekarza). Ciąża przebiegła znakomicie, nie miałam żadnych problemów więc nie brałam też nic na podtrzymanie dopiero pod koniec ciąży pojawiło się zatrucie ciążowe ale to każdemu może się zdarzyć. Poza tym o ciąży dowiedziałam się w 8 tc bo myślałam że znów okres mi się spóźnia :-D
Dziewczyny wszystkim Wam życzę upragnionej, bezproblemowej ciąży! Będę tu do Was zaglądać i mam nadzieję zobaczyć u każdej z was ciążowy suwaczek:tak:

Wiola to super ze w zasadzie dzidzi samo do Ciebie przyszlo :) ja mam dzis 23dc i czekam, w Sylwka zatestuje :) pozdrow swoje maleństwo
Justka z dieta tez nie pomoge

Wiolcia- gratuluje :) ja jestem z olkusza :) jak pewnie wiesz Tylnicki jest teraz ordynatorem w olkuszu wiec dlatego przypadkiem na niego trafilam i zrobil mi laparoskopie, po zabiegu dostalam od niego zielone swiatelko na najblizsze 6 miesiecy a pozniej to juz tylko ivf.

Dotka w takim razie trzymam kciuki!!

Lilu
popatrz jaki ten wiat mały :) W takim razie zapraszam cię na wątek Olkuski:
https://www.babyboom.pl/forum/fora-regionalne-f86/olkusz-i-okolice-39449/index78.html
Moja znajoma miała zrosty na macicy i Tylnicki robił jej laparoskopie, i również miała przez pół roku zajść w ciążę. Dokładnie rok po laparoskopi pojawiły się upragnione dwie kreski na teście :) Wiem, że Tylnicki jest ordynatorem i muszę powiedzieć że od tego momentu trasznie mu odbiło:/ Kiedyś był z niego inny człowiek a teraz tylko kasa mu w głowie więc moją ciążę prowadził inny lekarz. Niemniej jednak facet zna się na rzeczy :) A chodziłaś do jakiegoś endokrynologa?

Witajcie po swietach :)
Ja jutro robie prolaktyne z obciazeniem i pojutrze bede miala wyniki wiec jesli sie uda jeszcze w tym roku wybiore sie do ginka i bede wiedziala juz dokladnie na czym stoje :) mam nadzieje, ze bedzie ok ;) jak dobrze pojdzie to w srode odbiore tez cytologie

reklama
wiolcia- do endokrynologa nie chodze, wogole to mieszkam za granicą i Tylnicki wykonał mi laparo na moje własne życzenie, moja ginka kazała mi tylko w polsce zrobić hsg. no coz zostało mi teraz czekać na efekty laparoskopii :)
Ps.Tylnicki zrobił mi laparoskopie i tyle go widziałam :p
a ty tez jestes z olkusza ?? u kogo prowadziłaś ciążę ?

Do góry