reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zespół policystycznych jajników

reklama
a do mnie dzis przyszla @ ehhh biore luteine i mialam brac 10 dni, ginekolog powiedziala, ze jakbym 8 dnia dostala @ to przerwac. Dzis 6 dzien brania luteiny nie wiem co zrobic :-( poza tym po pierwszej tabletce luteiny mialam jakies plamienia ehhh

Dziewczyny mój Krzyś ma już miesiąc a w styczniu idę do lekarza sprawdzić czy PCO powróciło po ciąży...
Trzymam mocno kciuki za Was wszystkie!! Mam nadzieję, że już niedługo zobaczycie upragnione dwie kreseczki na teście:tak:

Stosunek lh do fsh powinien być sprawdzany w 3 fazach cyklu (faza folikularna, owulacyjna i lutealna) z tego względu, że w pierwszej fazie może ci wyjść w normie a w drugiej już nie (ja tak miałam) i do tego zrobić badania hormonów (prolaktyna, testosteron itp.).
nie musicie mieć wszystkich objawów żeby mieć PCO - mnie wyszły pęcherzyki na jajnikach, czas oczekiwania na miesiączkę coraz bardziej się wydłużał i niestety waga:eek: I to czy "mało żresz" (jak tu kto napisał) nie pomaga. Niestety ciężko się chudnie mając PCO - trzeba włożyć w to baaardzo dużo wysiłku.
Któraś z was tu pisała, że lekarz chciał czekać na miesiączkę - największa głupota jaką słyszałam - przy PCO czas oczekiwania na @ się wydłuża aż w końcu miesiączka zanika i wtedy dopiero zaczyna się problem:dry:

Wiolu dzięki za Twoja histroi, takie happy endy napelniaja nas optymizmem i nadzieją.
Napisz czy brałas jakies leki, stymulowalas owulacje?, bralas zastrzyki na pekniecie pecherzyka? na podtrzymanie cos? No i jak dlugo sie staraliscie i jak mozesz to ile masz lat. :)

reklama
Do góry