reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zespół policystycznych jajników

Dziękuje bardzo :) fasoleczka już jest :tak: ale strasznie szaleje :( usg wykazało ok 3 tygodnia ciąży a od kilku dni występuje lekkie brązowawe plamienie po oddaniu moczu :( strasznie się boje :(

reklama
a co gin nato plamienie?? bylas?
moze prog masz niski albo co jakas luteinka czy inne by sie przydaly pewnie ..ja mieszkam w uk to se moge pomarzyc u nas do 13 tyg niech sie dzieje wola boska nigdy nie pomagaja:zawstydzona/y::-( trzymam mocno kciuki i skonsultuj sie z ginem. byc moze to np resztki okresu jaki mialby sie pojawic ale lepiej dmuchac na zimne:tak:

witaj asaiczek :-) pędź do gina z tym plamieniem!!!
azorku współczuję :-( mój M też stracił pracę gdy byłam w ciąży ale na szczęście wiedzieliśmy o tym duuużooo wcześniej więc od razu poszedł do nowej ale mimo to wiem jaki to stres :tak: pamiętaj że tobie nie wolno się denerwować więc myśl pozytywnie a zobaczysz że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło - teraz znajdzie lepszą &&&

a ja po darmowym usg 4d :-) Misia waży 3216, serducho 150/min i ogólnie wszystko ok :happy2: jeszcze się nie pcha na tą stronę

azorek trzymam kciuki żeby mąż szybko znalazł pracę...

asaiczek18 ja tak mam i mam już malucha jak widać w opisie ;-) no i gratulacje jak widzę :-) idź szybko do lekarza

kasia.natka trzymam kciuki :-) i nie zapomnij o nas :-) bo my tu czekać będziemy:-)

asaiczek kurcze dlaczego nie pojechałaś na ostry dyżur...trzymaj się...
abed obiecuję że w miarę możliwości będę zaglądać, a co do porodu to jakbym nagle zniknęła to możesz sprawdzić na 30-tkach bo tam mam telefon do dziewczyn, ale postaram się informować

azorek84 oj ta praca ja sama mam pracę gdzie tylko czekać na wypowiedzenia :zawstydzona/y: :-( powodzenia dla męzunia oby jak najszybciej znalazł
asaiczek18 wiele kobiet ma pco czasami traktują ją lekarze jak taki worek coś nie tak to pco ;-) teraz w Polsce jest tydzień badań tarczycy darmowych może sobie zobacz czy koło Ciebie jakieś będą - www.tarczyca.pl A z krwawieniami na przyszłość wal do innego lekarza do szpitala gdziekolwiek :-(
kasia-natka i jak jeszcze w dwupaku?

Kochane dziewczyny, dziś o 15 mam wizytę i zapadnie diagnoza co się stało konkretnie
no.gif
czy już poroniłam czy też nie
no.gif
... Nadal mam nadzieję,że to wariacje moich hormonów bo tak jak pisałam mam z nimi poważne problemy
no.gif
ale strasznie boli mnie brzuch i nadal leci krew tak jak podczas okresu
mad.gif
unhappy.gif
więc pewnie to już koniec i nie było mi pisane długo się cieszyć moją fasolką. Od soboty ryczę jak bóbr i jakoś nie mogę się pozbierać
no.gif
dostać taką nadzieję pomimo tylu problemów i po 3 dniach stracić to dla mnie ogromny cios. Najgorsze jest to,że moi rodzice jeszcze nie wiedzieli o fasolce- chciałam im powiedzieć wraz z otrzymaniem karty ciąży i tym bardziej jest mi ciężej bo nie mogę swobodnie się wypłakać tylko zwalam winę na "hormony" bo nic sensowniejszego nie przychodzi mi do głowy :((( , a tak swoją drogą to od soboty wyskoczyły mi już 2 siwe włosy
no.gif
no.gif
no.gif
. Narzeczony jakoś się trzyma i stara się mnie pocieszyć chociaż żadne argumenty do mnie nie trafiają. Postanowiliśmy jedno: ostatni raz jedziemy do tej gin... skoro wolała olać sprawę i z łaską po 3 godzinach odebrała tel i przyjmie mnie "wyjątkowo" szybciej... Wracam do mojej ginekolog z Poznania. Wolę dorzucić 100zł więcej i mieć pewność,że podejdzie do sprawy poważniej niż ta. (wiem bo moja siostra do niej chodziła, i też z wieloma problemami urodziła zdrową córeczkę) - i najgorsze jest to,że jak widziałam moją siostrzenicę po prostu się rozkleiłam i musiałam wyjść bo nie mogłam wytrzymać. Za wcześnie się dowiedziałam o istnieniu mojej małej fasolki :( może gdybym poszła tydzień później pomyślałabym, że to zwykły okres i nie odbiłoby się to na mojej psychice aż tak.
no.gif
Co do badania, nadal lekko krwawię i jest to dla mnie trochę wstydliwe podczas USG :( nie wiem już co robić :( i dodatkowo boję się żeby nie wystąpiły jakieś komplikacje :( coś sobie ubzdurałam,że skoro straciłam moja fasolkę to już więcej nie zajdę w ciąże :(

asaiczek18 widzisz nie potrzebnie czekałaś i doły łapałaś i dziwne myśli naprawdę warto pojechać do lekarza jak tylko się coś dzieje. Mój gino stwierdził że wiele kobiet ma poronienia wczesne i nawet nie wie bo kończą się tak jak @ trzymaj się dzielnie i napewno nie wbijaj sobie do głowy że nie zajdziesz w ciąże i napisz po wizycie co i jak :tak:

reklama
asaiczke prosze niepisz atkich rzeczy nawet. ja pierwsza ciaze tez starcilam staralismy sie ok 10 cmy i szybko vczar prysl. bylo mi ciezkos iepozbierac...o amelke walczylam ponad 3 lata a teraz jestem w kolejnej ciazy jak na razie wszystko dobrze:tak:wiec prosze cie nie pisz tak ze juz nigdy i sobie nie wkrecaj. mnie jakis lekarz probowal uswiadomic ze czesto ponoc przy problemach jest [oronienie zeby wzmocnic macice. nie wiem ile w tym prawdy ale u mnie chyba sie sprawdzilo pierwsza dzidzia sie poswiecila zeby moc dac zycie kolejnym:tak: sciskam mocno i tule czekamy tu na wiesci i nie zalamuj sie

Do góry