reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zespół policystycznych jajników

kobietki jestem :-)
usg rewelacja! na prawdę warto wydać kasę na to!
100% dziewczynka, mega ruchliwa :-D machała do nas!!!
wszystkie wady jakie się dało w tym badaniu wykluczyć - wykluczone :happy2:
waży 375 gram
mamy przecudny film i kilka zdjęć...jestem zakochana...tatuś z resztą też :tak:

reklama
azorek84 no teraz u nas to byś się w aptece nie pośmiała około 13 bo zamykają na godzinę i strajkują... jak posłucham wiadomości to się zastanawiam czy jest coś w tym kraju co się nie sypie;-) A co kraj to inaczej nawet jeśli chodzi o leczenie, laska pisała że w holandii dopóki noga cię nie odpadnie leczą prze telefon a całą ciążę lekarza nie widziała tylko położną i podobno o usg się kłóciła bo twierdzili że wszystko ok to nie ma potrzeby, ale to tylko powtarzam plotki nie wiem tego z autopsji. Ja wręcz się uzalezniłam od usg i podglądania mojej dzidzi:-D
Prawda kasia_natka że to cudowne podglądać dzidziula;-) oby rosła zdrowa a ty dbaj o siebie i małą połowa za wami!!!!
A chłopcy też są cudowni tacy co mają przeszło rok a potem to zobaczymy ;-)

jamis no to niezle...chyba trafilam do lepszego kraju jesli chodzi o leki (wsio cop na recepte mam zadarmo:-)) ale jesli chodzi o opieke w ciazy to poszlam do lekarza (gp sie to nazywa czyli ogolny lekarz) powiedzialam ze test mam pozytywny wzial mocz (pytalam o krew i bete to zamrugal slepiami zdziwiony) podal nr tel do poloznych pierwsze usg mialam w 14 tyg bo tlok byl normalnie robia w 12 tyg na potwierdzenie ze jest ciaza pozniej polowkowe i tyle z usg by bylo. w iedzy czasie raz w mcu spotkanie z tzw polozna czyli cm krawieckim mierzy brzuch pyta o objawy-ale wszystko co powiesz to jest normalne to pani pierwsza ciaza nie ma sie czym martwic...jak druga ciaza to uslyszysz ze kazda ciaza jest inna wiec tez jest git:confused2: czasem poslucha serduszka i tyle wroc za miesiac:sorry: i tak do konca ciazy niestety. jak bylam na wizycie w teoretycznie 34 tyg ciazy to mnie zmierzyla i mowi ze bebzon jest jak na 36-37 tydz albo albo duza dzidzka mi urosla albo lek sie machnal w obliczeniach:eek: i nastepna wizyte to juz bylam w szpitalu na porodowce heheh opieke po ciazy i wszpitalu mialam rewelacyjna wiec tu przynajmniej nadrabiaja:tak::-)edit: chyba sobie zaczynam wkrecac te ciaze chlopcy pewnie tez sa fajni ja mam tylko wprawe w pipkach a nie w pisiorkach malych wiec za duzo nic nie powiem:-Dnawet nie wiem czy umiala bym teraz chlopaka przewinac hahaha tak sie przyzwyczailam ze "pusto" tzn bez armatki w pieluszce jest heheheh

chyba sobie zaczynam wkrecac te ciaze...dalej mnie muli:zawstydzona/y: do tego w baniaku sie kreci jak bym dopiero co z karuzeli zeszla:confused2: i krew z nosa mi leci ehhh z amelkowna w sumie mialam objawy ciazy zanim mi sie okres spoznil wiec moze to ciaza jednak:eek: chyba ze jakas wredna cysta ktora tak mnie meczy ale nigdy tak nie mialam jak mialam torbiele:eek::confused2:

Ostatnia edycja:
azorek84 to widzisz w każdym kraju są jakieś plusy i minusy. Najgorsze w Polsce teraz jest to że ludzie ubożeją na coraz mniej można sobie pozwolić, ceny rosną, pensje nie koniecznie, u mnie wręcz zmalała bo zostałam zwolniona z poprzedniej pracy a doszło dziecko, ja wogóle mam przekichane finansowo bo zostałam sam z brzdącem ojciec stwierdził w jak mały miał 4 miesiace że go to przerosło Ale już nie narzekam i nie rozpaczam żyję sobie jakoś z dnia na dzień i mam ślicznego synka
ja trzymam kciuki aby to była ciąża, a z chłopcem jest taka różnica że jak przebierasz trzeba uważać żeby sikami nie trafił w ciebie bo to jak z węża strażackiego może polecieć, za to jak na sruta ma próg zaporowy
A jeśli chodzi o pobyt w szpitalu ja powiem szczerze oprócz jednej położnej resztę odbieram bardzo pozytywnie. Nie wiem czy już to pisałam ale ja leżałam na patologii i był zanik tętna to czułam się jak w doktorze hausie wszyscy koło mnie biegali tyle ludzi było przy mnie że w koło łóżka się nie mieścili :-)
kasia-natka a ja nie miałam takiego usg bo lekarz powiedział że mały dupskiem leży i nie zobaczymy buśki, już się nie mogę doczekać jak pochwalisz się dzidzią to niech rośnie okruszek zdrowo i mamie nie dokucza za bardzo ;-)

kasianatka no slicznosci male hehe:-Dja tego 3d/4d tez nie robilam bo tu w szpitalu tylko to najzwyklejsze robia a takie usg z filmikiem i zdjeciami kosztuje majatek bo tylko prywatnie mozna i szkoda bylo mi kasy ktora zamiast na skan moglam przeznaczyc na spoooora czesc wyprawki:zawstydzona/y:teraz kolezanka moja byla na usg sama ja umawialam bo z jezykiem u niej tak srednio i za zwykle usg tylko prywatnie zaplacila 100Ł czyli jakies 500zl po przeliczeniu:baffled: za 100Ł mialam naprawde spora wyprawke dla mlodej:zawstydzona/y::tak:

mnie zamula nadal...czekam na testy te od 10mIU to sikne w pt jak nic nie wyjdzie to na pon do lekarza sie umowie na komplet badan bo moze jakas anemie mam albo cos

dziękuję dziewczynki :-) u nas to badanie też nie jest tanie ale stwierdziłam że to taka pamiątka i w ogóle jednorazowa sprawa...nie żałuję ani złotówki
jaimis co do ułożenia dzieciątka to zależy na jakim etapie ciąży robisz to usg i może u ciebie było już dość późno bo u nas dzidzia jest jeszcze taka malutka i ma mnóstwo miejsca że cały czas się ruszała i przemieszczała więc ze wszystkich stron dała się obejrzeć a na koniec usnęła
azorku &&& ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ &&&

lapie fluidki lapie :-D dzis juz mniejsze nudnosci mam ale nadal oslabiona jestem:dry: odprowadzilam mloda do przedszkola i siedze zamiast sprzatac:baffled: niech mni ektos kopnie w doopinke tak mi sie nie chce :zawstydzona/y:

reklama
Do góry