reklama
Hej siunka.
Ja niedawno kompa odpaliłam ,bo mój na 10 był do szkoły ;-):-):-):-)
Ja z młodym żadnego programu codziennego nie przerabiam ,ale przerabiamy ćwiczenia HANDLE .
Mały sam się one upomina co mnie cieszy bardzo. :-):-)
Ja niedawno kompa odpaliłam ,bo mój na 10 był do szkoły ;-):-):-):-)
Ja z młodym żadnego programu codziennego nie przerabiam ,ale przerabiamy ćwiczenia HANDLE .
Mały sam się one upomina co mnie cieszy bardzo. :-):-)
Witaj kik 1976 -czy 1976 to Twój rocznik ??
Wiem ,że jest taki temat o autyźmie,ale tu troszkę szersze spektrum zawarte z racji tego ,że jestem dogoteraputą i na co dzień pracuję z dziećmi właśnie z takimi zaburzeniami jak w temacie.;-):-):-)
Mój 8 latek ma ZA ,więc witaj w klubie zaganianych mam.;-):-):-)
Wiem ,że jest taki temat o autyźmie,ale tu troszkę szersze spektrum zawarte z racji tego ,że jestem dogoteraputą i na co dzień pracuję z dziećmi właśnie z takimi zaburzeniami jak w temacie.;-):-):-)
Mój 8 latek ma ZA ,więc witaj w klubie zaganianych mam.;-):-):-)
tak to moj rocznik :-) moj raczej unik a psow, wlasciwie wszystkich zwierzat, lubi popatrzec i to wszystko, jednak dotknie czasem psa mojej kolezanki, ktory prawie sie nei rusza i nei w ydaje dzwiekow:-). ASD to autism apectrum disorder, czyli taki umiarkowany autyzm.
Wiem co to jest ASD ,mam takie dziecko na terapii .tak to moj rocznik :-) moj raczej unik a psow, wlasciwie wszystkich zwierzat, lubi popatrzec i to wszystko, jednak dotknie czasem psa mojej kolezanki, ktory prawie sie nei rusza i nei w ydaje dzwiekow:-). ASD to autism apectrum disorder, czyli taki umiarkowany autyzm.
Jak dobrze pójdzie od jesieni będę pracować teź z nim metodą HANDLE.
Mój Kuba jest nietypowym Z.A. ,bardzo zawiły przypadek .
Zaczął mówić dopiero jak skończył 4 latka ,więc z początku Z.A. w ogóle nie brali pod uwagę .
Wszystko jednak wskazuje ,że to jednak typowe Z.A. tylko ,ż zaburzeniami wynikającymi z innych wcześniejszych powikłań.
Zaczął mówić dopiero jak skończył 4 latka ,więc z początku Z.A. w ogóle nie brali pod uwagę .
Wszystko jednak wskazuje ,że to jednak typowe Z.A. tylko ,ż zaburzeniami wynikającymi z innych wcześniejszych powikłań.
moj najmlodszy tez nei mowi, od m-ca ma logopede, i powoli zaczyna male slowka wypuszczac, do tego jest bardzo zywym dzieckiem. po skzole , to czasem tak sie kluca obaj chlopcy, z e nie wiem ktorego najpierw lapac. starszy wybucha, gdy maly cos jego wezmie, albo wejdzie mu w droge, a maly tez chce i draka gotowa.
zagladalas kiedys na forum dzieci.org? tam sporo pisza.
zagladalas kiedys na forum dzieci.org? tam sporo pisza.
Ostatnia edycja:
reklama
No tak.
Jak dwóch chłopców to tak jest.;-):-):-)
U mnie w sumie cisza i spokój ,bo Klauduśka się Kubą opiekuje prawie jak ja ,a nie jak siostra.
Mogę ich zostawić na cały wieczór razem i jak wracamy to Kuba nakarmiony ,umyty ,bajki ma przeczytane i na ogół już śpi ,a Klaudia obok sobie przy łóżku siedzi i na nas czeka...:-):-):-)
W takich sytuacjach to kochana córeczka rodziców
A jak się pokłócą to też ogień i dym
Kuba jest w tym momencie bardzo wysoko funkcjonujący .
Jedynie co nam zostało z Aspergera to mówienie zwykle w 3 osobie,zaburzenia w nawizywaniu kontaktów z rówieśnikami,skracanie dystansu do osób starszych i zaburzenia integracji i napięcia mięśniowego.
Jak dwóch chłopców to tak jest.;-):-):-)
U mnie w sumie cisza i spokój ,bo Klauduśka się Kubą opiekuje prawie jak ja ,a nie jak siostra.
Mogę ich zostawić na cały wieczór razem i jak wracamy to Kuba nakarmiony ,umyty ,bajki ma przeczytane i na ogół już śpi ,a Klaudia obok sobie przy łóżku siedzi i na nas czeka...:-):-):-)
W takich sytuacjach to kochana córeczka rodziców
A jak się pokłócą to też ogień i dym
Kuba jest w tym momencie bardzo wysoko funkcjonujący .
Jedynie co nam zostało z Aspergera to mówienie zwykle w 3 osobie,zaburzenia w nawizywaniu kontaktów z rówieśnikami,skracanie dystansu do osób starszych i zaburzenia integracji i napięcia mięśniowego.
Podziel się: