reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zespół Aspergera (Z.A.) Całościowe Zaburzenia Rozwojowe,Spektrum Autystyczne i Autyzm

Witam mamcie:) my teraz mamy ferie wiec siedzimy w domku z Patrykiem, pogoda za oknem nie dopisuje na spacer. Przerobiłam juz program dzisiejszy z Patrykiem i zastanawiam sie co bedziemy robic?
a co tu taka cisza?
pozdrawiam

reklama
Hej siunka.
Ja niedawno kompa odpaliłam ,bo mój na 10 był do szkoły ;-):-):-):-)
Ja z młodym żadnego programu codziennego nie przerabiam ,ale przerabiamy ćwiczenia HANDLE .
Mały sam się one upomina co mnie cieszy bardzo. :tak::-):-)

witam. temat o autyzmie juz jest, pt autyzm. wczesniej tam pisalam, ale w lasciwie bylo zero odzewu. teraz pisze czasem na dzieci .org.
moj syn ma prawie 7 i pol, ma ASD, ale niestety nei mieszkam w pl.

Witaj kik 1976 -czy 1976 to Twój rocznik ??
Wiem ,że jest taki temat o autyźmie,ale tu troszkę szersze spektrum zawarte z racji tego ,że jestem dogoteraputą i na co dzień pracuję z dziećmi właśnie z takimi zaburzeniami jak w temacie.;-):-):-)
Mój 8 latek ma ZA ,więc witaj w klubie zaganianych mam.;-):-):-)

tak to moj rocznik :-) moj raczej unik a psow, wlasciwie wszystkich zwierzat, lubi popatrzec i to wszystko, jednak dotknie czasem psa mojej kolezanki, ktory prawie sie nei rusza i nei w ydaje dzwiekow:-). ASD to autism apectrum disorder, czyli taki umiarkowany autyzm.

tak to moj rocznik :-) moj raczej unik a psow, wlasciwie wszystkich zwierzat, lubi popatrzec i to wszystko, jednak dotknie czasem psa mojej kolezanki, ktory prawie sie nei rusza i nei w ydaje dzwiekow:-). ASD to autism apectrum disorder, czyli taki umiarkowany autyzm.
Wiem co to jest ASD ,mam takie dziecko na terapii .
Jak dobrze pójdzie od jesieni będę pracować teź z nim metodą HANDLE.

co do szczegolow, to jest tego mase i nie wiem od czego zaczac, moze latwiej opowiadac na pytania haha. moj ma logopede od 2 i pol roku i dopiero w tym sierpniu odezwal sie do kogos w szkole. wczesniej wogole nic nie mowil.

Mój Kuba jest nietypowym Z.A. ,bardzo zawiły przypadek .
Zaczął mówić dopiero jak skończył 4 latka ,więc z początku Z.A. w ogóle nie brali pod uwagę .:baffled::baffled::baffled:
Wszystko jednak wskazuje ,że to jednak typowe Z.A. tylko ,ż zaburzeniami wynikającymi z innych wcześniejszych powikłań.

moj najmlodszy tez nei mowi, od m-ca ma logopede, i powoli zaczyna male slowka wypuszczac, do tego jest bardzo zywym dzieckiem. po skzole , to czasem tak sie kluca obaj chlopcy, z e nie wiem ktorego najpierw lapac. starszy wybucha, gdy maly cos jego wezmie, albo wejdzie mu w droge, a maly tez chce i draka gotowa.

zagladalas kiedys na forum dzieci.org? tam sporo pisza.

Ostatnia edycja:
reklama
No tak.
Jak dwóch chłopców to tak jest.;-):-):-)
U mnie w sumie cisza i spokój ,bo Klauduśka się Kubą opiekuje prawie jak ja ,a nie jak siostra.:-D:-D:-D
Mogę ich zostawić na cały wieczór razem i jak wracamy to Kuba nakarmiony ,umyty ,bajki ma przeczytane i na ogół już śpi ,a Klaudia obok sobie przy łóżku siedzi i na nas czeka...:tak::-):-):-)
W takich sytuacjach to kochana córeczka rodziców :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
A jak się pokłócą to też ogień i dym :-D:-D:-D:-D:-D
Kuba jest w tym momencie bardzo wysoko funkcjonujący .
Jedynie co nam zostało z Aspergera to mówienie zwykle w 3 osobie,zaburzenia w nawizywaniu kontaktów z rówieśnikami,skracanie dystansu do osób starszych i zaburzenia integracji i napięcia mięśniowego.:baffled::baffled::baffled:

Do góry