reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zespół Aspergera (Z.A.) Całościowe Zaburzenia Rozwojowe,Spektrum Autystyczne i Autyzm

reklama
bry ;-)

u nas jakiś koszmarny regres... wczoraj nie skończyliśmy rehabilitacji...terapeutka podziękowała Jasiowi za współpracę przed czasem... właściwie to tej współpracy ze strony Jasia nie było za grosz :-(
za 24 dni zaczyna się rok szkolny....

Hej!!
u nas rok szkolny juz rowno za tydzien:szok:to bedzie masakra przy Konradzie nawet nie wolno mowic ze juz konczą sie wakacje...zaraz krzyczy nie mow:no:Konrad wogole jest bardzo ciezki do wspolpracy on wogole niektorych rzeczy nie zrobi i koniec a wogole to wszystko jest nudne a on wszystko juz umie...takze w domu wszelkie proby nauki czegokolwiek to zaraz straszne nerwy....w przyszlym roku jak pojedziemy na turnus to ja juz teraz slysze jak mowi ze to najgorsze wakacje w jego zyciu:-D
czasem mowi ze musi pomyslec nad swoim zyciem:-Dw ustach 7 latka nieco dziwnie brzmi:-D

ja za to słyszę że jestem złą i niemiłą mamą :-(
że dręczę go dietą :-(
w sumie ta dieta....kończy się trzeci tydzień diety, chodzimy na te marsze a waga stoi w miejscu :-( nie wiem co jest grane :no:

no to u nas jest najgorsza rodzina na swiecie:-D
Konrad jest na bezmlecznej bo ma skaze a szymon na bezglutenowej a Wy jaką stosujecie?a liczylas ze przytyje czy schudnie?

a nie pisałam tutaj?
Jasiek w ciągu 5 miesięcy przytył 8kg... byliśmy u metabolika, u genetyka... na endokrynologa musimy poczekać do stycznia :-(
oprócz diety (mniejsze porcje, posiłki o okreśłonych porach, zero słodyczy przez 6 dni - jeden dzień jest z ciastkiem lub lodem, codzinnie 30 minut nieprzerwanego marszu...ja nie stosując diety schudłam już 1 kg a Jasiek nic :-(
miałam nadzieję, ze tak je przez zaburzenia SI, że nie czuje sytości i dlatego ciągle mówi że jest głodny i potrafi tyle zjeść ale teraz....boję się, że przyczyna leży gdzie indziej :-(

Wiesz konrad tez tak mial ze raz tyl pozniej gubil a wieczor przychodzil to jadl i jadl az nie usnąl...rozmawiaam o tym z pediatrą i poradzil wprowadzic rutyne ze kolacja i koniec nie ma jedzenia w lozku...powiem Ci ze podzialalolo ...od kiedy je kolacja i koniec nie wola ze jest ciagle glodny:tak:
nie zalamuj sie moze to jeszcze za krotki czas...zobaczysz jeszcze co endokrynolog powie...

Jasiek nie je przed snem bo ma refluks więc pilnuję żeby jadł max 1,5 godziny przed snem...
jeszcze sporóbuję go poić wodą....może wysika toksyny...
wczoraj marsz zaliczyliśmy w deszczu... nawet chciałam przeczekać chwilkę aż przestanie lać, ale Jasiek się uparł że chce iść mimo deszczu...no i szliśmy ;-)

reklama
Ma refluks ale nigdy się na ból brzucha nie skarżył... wyszło to zupełnie "przypadkiem"...jak spirometria wykazała że Jasiek na pewno astmy nie ma...

Do góry