reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zelixa

Natala, brzuch często jest problemem nie wynikającym z samej tkanki tłuszczowej ale po prostu ze słabych mięśni brzucha, które nie trzymają wszystkiego "na miejscu". Często jest tak, że ktoś nie ma tłuszczu na brzuchu, a i tak wystający brzuch. Sama znam ten temat i problem od lat. No i niestety tutaj pomogą raczej ćwiczenia, a nie samo pozbycie się tkanki tłuszczowej.
Biorąc tabletki nie możesz liczyć na to, że same "domyślą się" i pomogą Ci spalić tkankę tłuszczową akurat z brzucha - schudniesz wszędzie: zmniejszą Ci się piersi, schudną ramiona, nogi, po trochu brzuch i biodra.

reklama
słuchajcie a ja mam takie pytanko mam zamiar iść do lekarza po tabletki ale brałam kiedyś meridie efekt rewelacja ale źle się czułam i odstawiałam sama może źle ale czułam się strasznie roztrzęsiona i wogole jak na haju, czy moze bral ktos meridie a następnie zelixa i czul sie po niej dobrze??

Skład jednego i drugiego jest właściwie taki sam. Kwestia tego czy lekarz przepisze Ci 10 czy 15??
A skoro po poprzedniej dawce byłaś nie bardzo z samopoczuciem to warto zacząć od słabszej 10. No i jeszcze jedno, warto jednak wcześniej zrobić wszystkie podst. badania krwi i mocz.

wiesz to jest w kwestii lekarza tego pilnować bo ja nie muszę o ty wiedzieć, dlatego pytam jak to jest z tymi lekami

Na każdego chyba działa bardzo indywidualnie. Przynajmniej z tego co ja wiem.... Ja zażywam Zelixe 1,5 miesiąca - 6 kg. mniej. Moja mama tez ją brała i tylko po pierwszym opakowaniu było widać efekt.... potem już kompletnie nic.
Natomiast moja koleżanka brała Meridie i odstawiła ją po 1,5 tygodnia bo jej zachowanie wskazywało na depresje!!!

Pogadaj z lekarzem, jak jest to lekarz "z prawdziwego zdarzenia" to będzie wiedział co i jak....

Olu, Zelixa i Meridia to to samo - jeżeli źle się czułaś po jednym leku, nie bierz drugiego, szkoda byłoby, żeby ucierpiało na tym Twoje zdrowie.
Złoty środek - oto spostrzeżenia moich dwóch koleżanek - z których jedna ciągle była na różnych dietach, a druga miała przeogromny problem ze schudnięciem z ponad 100kg: wizyty u dobrego dietetyka i przestrzeganie indywidualnie ułożonej diety (wcale nie polegającej na jakichś upiornych wyrzeczeniach) czynią cuda. Moja przyjaciółka (ta z ponad 100kg) dziś waży poniżej 80kg i dalej chudnie, wygląda pięknie!
Ja już sobie odpuściłam tabletki, brałam miesiąc z kawałkiem Zelixę 10 i po tym czasie nie czułam już jej działania, a nie chcę przechodzić na silniejszą.

a wy wogole czytalyscie ulotki i opinie lub fora tych srodkow na odchudzanie bo jak czytam to co piszecie to faktycznie cuuuda nieziemskie robia ale czy wiecie jakie te tabletki maja skutki uboczne ????
moja kolezanka po braniu meridii leczy sie teraz psychiatrycznie, neurologicznie i chodzi do gastrologa :szok:, nie zycze wam tego ale nie ma cudow, nic sie nie dzieje bez uszczerbku na zdrowiu
schudnac jest prosto, wystarczy dobra dieta(ale nie taka gazeciana) tylko ulozona przez dietetyka i ĆWICZENIA !!!!!!!!!
efekt gwarantowany i zdrowo :-)

ja kiedys kupowalam Linea, przy diecie i cwiczeniach faktycznie daje efekt, ale po zaprzestaniu brania waga wraca

:happy:powodzenia w odchudzaniu

reklama
chinka skoro wiesz jakie są skutki uboczne to i wiesz że tego typu leki są tylko i wyłącznie z przepisu lekarza. I w między czasie też trzeba być pod stałą jego kontrolą, łącznie z badaniami co jakiś czas. Czyli wszystkie skutki uboczne powinny być "wyłapywane" w ekspresowym tempie przez specjalistę. I nie powinno dojśc do takiego przypadku o jakim Ty wspominasz....tak więc przypuszczam, że Twoja koleżanka albo nie wiedziała co potrafi Meridia albo brała go po prostu bez zgody lekarza.

Pozdrawiam.

Do góry