reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zelixa

reklama
no fakt fakt Chinka jesteś agresywna i nie mila moze sama bierzesz jakieś leki i masz skutki uboczne??? stwierdziłaś ze "te" co biorą leki to są leniwe i głupie sory tak każdy to zrozumie a czy wzięłaś pod uwagę fakt ze nie zawsze diety i ćwiczenia pomagają i ze czasem przychodzi taki etap ze wylewasz 7 poty a waga stoi?? nie oceniaj z góry innych BO TWOJA KOLEŻANKA.... :/ zniesmaczyłam się! Jeśli wchodzisz na forum o takiej tematyce tylko po to żeby powiedzieć w/w to daruj sobie bo ameryki nie odkryłaś z podnosisz tylko ciśnienie!

macie rację tylko te tabletki nie są dla dziewczyn co mają do schudnięcia 5-10 kg... są dla kobiet o dużej nadwadze a nawet otyłości...:tak: a
żeby ich mieć trzeba recepty lekarza,nie zapominajcie o tym...;-)
Witam,zgadzam się ,że te lekarstwa są dla osób otyłych ale jest tak prosty dostęp do zelixy (nawet bez recepty dostaniesz jak chcesz)lekarz rodzinny przepisze jak chcesz bez problemu,że osoby które maja do stracenia 5-10kg też sięgają po te tabletki.Pozdrawiam od dziś 1 tabletka wzięta ,kuracje stosuje 2 raz za pierwszym razem udało mi się schudnąć ok 11kg .Efekt rewelacja co do efektów ubocznych miałam wszystkie:-) niestety po przestaniu brania tabletek przestałam uważać co jem i troszkę mi przybyło kg:-( więc znów trza się brać za siebie:cool2:

słuchajcie a ja mam takie pytanko mam zamiar iść do lekarza po tabletki ale brałam kiedyś meridie efekt rewelacja ale źle się czułam i odstawiałam sama może źle ale czułam się strasznie roztrzęsiona i wogole jak na haju, czy moze bral ktos meridie a następnie zelixa i czul sie po niej dobrze??

ja brałam meridię, czułam się po niej bardzo źle, schułam w miesiąc 10kilogamów, po odstawieni przytyłam 12.
dwa lata później brałam zelixę. schudłam 7 kilo w 2 miesiące, w ciągu 3 miesiąca brania przytyłam 2 kilo! odstawiłam bo czułam się fatalnie i przytyłam kolejne 5 kilogramów. ja mam do zrzucenia 45 kilo i znow walczę z kilogramami, ale dietą i aerobikiem :-)
co do działania zelixy i meridii, to bardzo przypominają mi amfetaminę (dawno temu w studenckich czasach zdarzyło mi się kilka razy brać amfetainę - młoda bylam i głupia ;-) ). w każdym razie działanie leków jest moim zdaniem takie samo tylko słabsze. po amfetinie mogłam nie spać 2 dni, ale później nie było siły ktora uchroniłaby mne przed snem, no i bardzo źle sie człam psychicznie, tak samo jak po tych lekach.

najlepsze jest to, ze moja endokrynolog która tak bardz polecała mi i meridę i zelixę sama waży chyba więcej niż ja :)) co ozywiście dało mi do myślenia, ale wiedziałam na co się decyduję - chciałam ograniczyć sobie chęć żarcia, ten wściekły, nieopanowany apetyt. nie bardzo się udało jak widać. chyba nie mogę liczyć na cudowne środki :)

Ostatnia edycja:
dzieki za odpowiedz ja jednak nie wybralam sie do lekarza i tak jakos waga stoi niestety, nie mam motywacji zeby cwiczyc ale tez nie chcem barc tabletek typu meridia bo jak pisalam sie boje sie bo czulam sie strasznie... pozdrawiam :)

hahaha wcale nie koniec przed zakupem maja Cie pouczyć o ubocznych skutkach jak z papierosami i tabletki kupisz w każdej aptece a jak je naprawdę wycofają to załatwisz tak jak inne leki zabronione u nas a dostępne np w Czechach

Hej witam wszystkie dietetyczne wojowniczki:tak:
Ja jestem na diecie mz jem wszystko prawie,ale mało i przestrzegam godzin posiłków:tak:
Zelixę brałam kiedyś schudłam w miesiac 10 kilo,w ogóle nie miałam apetytu ,a sam lek dał mi powera i sprawił ze miałam świetny humor ,jedynym negatywem dla mie było,że miałam problemy z zaśnieciem:tak:
Po odstawieniu leku apetyt wrócił z taką siła ,ze nie por=trafiłam nad nim zapanować i utyłam z nawiązka:nerd:
Po jakimś czasie sprubowałam ponownie ,ale efekt był słabszy ,samopoczucie tez ,efekt jo-jo sie znów ujawnił.
Dlatego odradzam,to jest moje zdanie ,przeszłam to sama i wiem ,ze lepiej samemu,powoli.
CHodzę na siłkę i uprawiam aerobic,Prze 5 miesiecy i pół schudłam 21 kilo,planyuje jeszcze 8 zrzucić ,a potem to juz poooowolutku kilka jeszcze moze ,żeby ładnie dokształtować sylwetke:tak:
Dlatego lepiej poukładać sobie wszystko w głowie ,wyznaczyć cel ,zapytać samej siebie co sie woli bardziej ,deser czy krótka spódniczke i wtedy pójdzie ....

Powodzenia ,zapraszam na watki dla dziewczyn zrzucających balast:-D

reklama
Zelixa, Meridia i wszelakie inne leki sprzedawane na receptę zostały wycofane z aptek jakieś 2-3 tygodnie temu!!!
W Polsce trwają badania czy leki te faktycznie są tak szkodliwe jak twierdza specjaliści w Stanach.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry