reklama
karola7
Fanka BB :)
Loli - spokojnie jeszcze macie czas. Matiemu zaczęły wypadać jak miał 5 lat i 7 miesięcy. U nas w przedszkolu jedne mają już 6 a inne jeszcze wszystkie mleczaki. A tu masz tabelkę kiedy i jakie zęby wyrastają (skopiowana z jakiejś strony internetowej)
Zęby mleczne Zęby stałe
Siekacze przyśrodkowe 6-8 miesiąc życia 7-8 rok życia
Siekacze boczne 8-12 miesiąc życia 7-8 rok życia
Kły 16-20 miesiąc życia 9-11 rok życia
Pierwsze przedtrzonowe Brak 10-12 rok życia
Drugie przedtrzonowe Brak 11-12 rok życia
Pierwsze trzonowe 12-16 miesiąc życia 6-7 rok życia
Drugie trzonowe 20-30 miesiąc życia 11-13 rok życia
Trzecie trzonowe Brak 17-22 rok życia
Zęby mleczne Zęby stałe
Siekacze przyśrodkowe 6-8 miesiąc życia 7-8 rok życia
Siekacze boczne 8-12 miesiąc życia 7-8 rok życia
Kły 16-20 miesiąc życia 9-11 rok życia
Pierwsze przedtrzonowe Brak 10-12 rok życia
Drugie przedtrzonowe Brak 11-12 rok życia
Pierwsze trzonowe 12-16 miesiąc życia 6-7 rok życia
Drugie trzonowe 20-30 miesiąc życia 11-13 rok życia
Trzecie trzonowe Brak 17-22 rok życia
Juleczka zaczęła ząbkować "siekaczowo-przyśrodkowo" w okresie kiedy powinny jej pierwsze trzonowe wyrastać Tak więc popieścimy mleczaki chyba do pełnoletności ;D
Ja straciłam ostatniego mleczka w 3 klasie liceum a trzecie-trzonowe (mądrościowe ) zaczęły mi rosnąć tuż przed maturą
Julci rówieśnicy w przeważającej części to już "kasowniczki"
Ja straciłam ostatniego mleczka w 3 klasie liceum a trzecie-trzonowe (mądrościowe ) zaczęły mi rosnąć tuż przed maturą
Julci rówieśnicy w przeważającej części to już "kasowniczki"
reklama
blond
mama dwoch urwiskow
A U NAS WLASNIE SIE ZACZELO JEDYNECZKA SIE RUSZA A Z TYLU JUZ DRUGA JEDYNECZKA WYSZLA MOWIE WAM JAK TO SMIESZNIE WYGLADA A JA SIE PRZESTRASZYLAM I DO DENTYSTY Z MALYM ; A PANI DOKTOR SIE ZASMIALA I POWIEDZIALA; ZE TO NORMALNE I JAK TEN PIERWSZY WYPADNIE TO JEZYK PODCZAS MOWY I JEDZENIA WYPCHNIE MU TEGO ZABKA NA PRZOD A MAURICE MA DOPIERO % LAT I TRZY MIESIACEALE ON ZAWSZE BYL SZYBKI PIERWSZE DWA ZABKI WYSZLY MU JAK MIAL 3,5 MIESIACA