reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zęby idą....czyli jak radzicie sobie z ząbkowaniem u malucha?

Mojemu synkowi pierwszy ząbek wyszedł w 10 miesiącu, teraz ma 12 miesięcy i 5 zębów. Wiadomo że marudził bo wyżynanie się ząbków boli, ale nic mu nie pękło, czaszka cała. Każdy lekarz powie że 1 ząbek może wyjść do 12 miesiąca i jest to normalne, jeżeli dziecko kończy roczek i ząbków nadal brak to może to świadczyć o niedoborach np minerałów czy witaminy d.

reklama
Boze co za bzdury ludzie opowiadaja :szok::szok::szok:
Mojej wyszły pierwsze zeby jak miała 11 miesiecy i wychodzily po kolei nie wszystkie na raz ...a do dzis ma piekne białe zabki bez sladu próchnicy :tak::tak::-):-) wiec ja byłam i jestem zadowolona z takiego obrotu sprawy

noo dobra dobra nie przesadzajcie, ja myłam dziecku ząb od 5 miesiaca i nie było tragedii a o tym ze im później wyjdzie to mocniejsze szczerze nie słyszałam może i tak :/ mam nadzieje w związku z tym ze zaraz komplet zębów mojemu synkowi nie wypadnie;-) ale dążę do tego ze moja bliska znajoma tez miala taki "klopot" byla u lekarza i do roku maja prawo leniuchować a później jak wystrzela to nie nadarzysz liczyć tak wiec ma to swoje plusi i minusy, jak wszystko noo ale ze czaszka pęknie ehheh

Z tego co ja slyszalam to faktycznie moze tak byc ze jezeli dziecku na raz wychodza wszystkie zabki to moze otworzyc sie glowka.A to wszystko z powodu bolu.:-(

hehe niesamowite, a podobno to XXI wiek ;-) Uśmiałam się. Że też czaszka nie pęka ani nie otwiera się osobom, które wierzą czy wymyślają takie rzeczy - a wszystko to z przegrzania mózgu spowodowanego przez takie koncepcje, który przez temperaturę zwiększa swoją objętość, wszak rozszerzalność temperaturowa to powszechnie znane zjawisko hehehe ;-)

Erapegirl, wszystko będzie dobrze z maleństwem i jego ząbkami, nie martw się, znam sporo przypadków dzieci, którym ząbki wychodziły późno i wszystko jest z nimi ok.

no to fajnie... kurde mi tez ie wierzyc nie chciało w ta czaszkę bo kurcze nie dokońca wiem jak to możliwe... ale w końcu młoda jestem to nie wiem... może i takie rzeczy istnieją.. więc mówie napisze moze ktos mi coś powie...i dobrze ze napisałam bo tak to bym tylko panikowała i sie martwiła...

Hihihi... ale się uśmiałam z tego otworzenia się czaszki :-) ale podobno to czy zęby wychodzą późno, czy wcześnie nie ma nic wspólnego z ich tzw zdrowotnością...
erapegirl - zgadzam się z dziewczynami, że dobrze, że trfiłaś na forum :-) w razie innych wątpliwości- pisz ;-)

reklama
nie chce wyjść na przemądrzała babę ale naprawdę nie sadze, chodzicie jeszcze z dzieciaczkami na szczepienia zapytajcie wiec lekarza..., owszem wymioty biegunka i przede wszystkim placz to wiem na pewno, ale wszystko jest do przejscia a ząbki na pewno sie pojawia :);-)

Do góry