reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zęby idą....czyli jak radzicie sobie z ząbkowaniem u malucha?

Witajcie dopiero dzisiaj znalazlam ta stronke ale widze ze jest tu duzo ciekawych informacji no temat zabkow jest u nas na czasie bo moj maly ma 8 msc i pchaja mu sie zeby na sile nie ma jedynek na wierzchu a juz dwojki wyszly no i strasznie marudny dzien i noc ale coz musimy wytrzymac a slini sie od ok 3 msc juz Pozdrawiam mamusie

reklama
kaśka1979 jest to możliwe a najlepszym tego przykładem jest moje dziecko w wieku 4 miesięcy miała już 2 dolne jedyneczki teraz ma 9 miesięcy i mamy juz 8 zębów i teraz w trakcie wychodzenia są trójeczki

Mój synek też tak miał juz w 4 miesiacu. Dziąsła miał napuchnięte, ślinił się, czasem marudził. Zęby mu wyszły dopiero w 8 miesiacu, ale czytałąm, że zabkowanie moze trwać właśnie juz wczesniej, nim zęby wyjdą na wierzch.Już wtedy, gdy kształtują się w dziąsłach.

Moja mala ma 4 mies i 3 tyg i od paru dni juz meczymy sie z tymi zabkami.Juz go czuc po palcem i widac .Mala niesamowicie sie meczy spi w dzien tylko 15 min i budzi sie z placzem ,za jakis czs znowu ja probuje polozyc spac ale nie spi jak kiedys po 2 godz .Piersi nie bardzo chce musi bardzo zglodniec i nie jest to takie dlugie karmienie jak wczesniej.Jak chce ja przytrzymac przy piersi niesamowicie ja gryzie na szystkie sposoby.Ale w nocy spi bardzo dobrze bo jest bardzo zmeczona po calym dniu .
Nie moge sie doczekac kiedy moje dziecko wroci do normy aby jej to tylko tak nie zostalo .

Moja coreczka od 3dni nie chce jesc:-(zawsze wypijala po 200ml mleka ,jadla kaszke,obiadek ,desrek a teraz mleka wypija max 100ml i to z kazdym dniem coraz mniej!kaszki lyzeczka nie tknie:no:obiadek zjada tylko pol sloiczka mimo ze zawsze jadla caly no i desrek zjada caly ale musze ja ostro zabawiac zeby jadla:baffled:poza tym jest bardzo marudna i robi luzne kupy(zawsze robila zbite)a takie podobno robi sie przy zabkowaniu...miesiac temu wyszly jej na raz 2dolne jedynki ale raczej bez objawowo wiec strasznie sie martwie:-:)-:)-(kontrol mamy dopiero za 2tyg wiec blagam doradzcie cos:zawstydzona/y:pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Moim zdaniem na razie nie masz co się denerwować,najprawdopodobniej jest tak jak podejrzewasz-ząbki.To że nie chce jeść za dużo to nic złego ważne jest że cokolwiek je,na pewno z powodu mniejszego apetytu nic jej grozi.Mojej córci jak idą ząbki to też traci apetyt.Luźna kupka to też z pewnością od ząbków.Często bywa tak że każdy nowy ząbek to inna rekacja.
Ali jak szły pierwsze ząbki to żadnych objawów nie było,teraz noce koszmarne ciągle budzi się z płaczem.

Ostatnia edycja:
Ja myślę, że powodów takiego stanu rzeczy może być tysiące. A może szykuje się jakaś infekcja. Panuje teraz jakiś wirus. Poczekalnie w przychodniach są pełne.
Na następne zęby zazwyczaj trzeba czekać dużo dłużej, niż miesiąc od pojawienia się dwóch pierwszych zębów. Obserwuj dziecko wnikliwie a jak będzie Cię nadal niepokoić zachowanie dziecka, idź do lekarza. Przecież nie musisz czekać dwóch tygodni na kontrol.

Ostatnia edycja:
Jak zabki pierwsze wyszly bezobjawowo to moze to byc raczej infekcja:tak:.
U nas nadal nic jesli chodzi o zabki ale moze juz powoli cos sie szykuje?
pozdrawiam

Tak sie zastanawiam i jestem ciekawa do ktorego miesiaca powinny wyjsc dziecku pierwsze zabki:confused:
Znajomej corcia nie miala az do 13 miesiaca a potem jak sie posypaly to jeden za drugim.
Moja corcia ma prawie 8 miesiecy i ani widu ani slychu, zadnego zabka nie ma jeszcze chociaz ja podobno zaczelam zabkowac jak mialam 9-10 miesiecy:tak:
Piszcie jak to bylo u was albo co o tym myslicie:tak:

reklama
witaj. u nas też nie ma jeszcze ząbków i jak na razie nie zapowiada się nic nowego. musimy być cierpliwe. pozdrawiam

Do góry