reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zęby idą....czyli jak radzicie sobie z ząbkowaniem u malucha?

ja o ibufenie tez same pozytywy mogę powiedzieć - zwłaszcza to, że działa najszybciej ze wszystkich środków jakie znam. no i jest nie tylko przeciwbólowy ale też przeciwzapalny i przeciwgorączkowy. a co do smaku - mojemu małemu chyba też smakuje.

reklama
W naszym przypadku zele kompletnie nie skutkowały. Najgorzej bylo przy dwójkach, goraczka nawet do 38 stopni. No i ibufen okazał sie najlepszy- nie bylo problemow z przyjmowaniem lekarstwa (pomarańczowy smak) i dzialało bardzo szybko.

E, tam żaden wstyd. Ja też się dopiero niedawno dowiedziałam przy kolejnej infekcji, jak temperatura nie chciała spaść i właśnie dopiero ibufen zadziałał, no a potem to też jak zaczęły mojemu dziecku piątki się wyżynać, to mi życie ratował.

Moj maly przy pierwszym zabku tez mial goraczke podalam mu czopek i przeszlo nastepne zeby juz bezobjawowo.
glitterfy065103t696d31ea1.gif
baby.gif
Niechaj wielkanocne życzenie,
Pełne nadziei i miłości,
Przyniesie sercu zadowolenie
Dzisiaj i w przyszłości!

moj maluszek przy zabkowaniu to mial bardzo wysoka goraczke 39 ale ja odalam paracetamol i goraczka spadla potem nad ranemznowu mial i podalam i przeszlo dodam ze mial goraczke ktora sie pojawiala iopadala ze 3 dni a za kilka dni wyszly mu zabki najpierw 1 potem drug na dole i teraz ma dwa zabki wiec zalerzy os bobasa

pytanko do bardziej doswiadczonych: mojemu dziecku wyzyna sie pierwszy zab, dolna jedynka (juz widac czubeczek). Mala nie ma goraczki ale jest strasznie niespokojna. Przez dwie noce budzila sie co 15 minut i poplakiwala. Trzeciej i czwartej nocy zdecydowalam sie na podanie APAP dla dzieci w syropie i przeszlo jak reka odjal. Dzisiaj sprobowalam bez APAPa (no bo nie chce z dziecka robic narkomana) ale znowu histeria co chwile i zero spania. Mala jest padnieta co pogarsza sytuacje... Ile razy moge podac srodek przeciwbolowy gdy nie ma goraczki? (czopki i inne sposoby nie dzialaja)...

my dostalismy syrop ktory jest odmiana panadolu dla dzieci i podaje go malej tylko dwa razy dziennie, bardzo ja uspokaja i pomaga zasnac:tak:.tez bez niego nie da rady z ale dziala bardzo dlugo, wiem ze apap czy paracetamol dla dzieci nie mozna podawac czesciej niz 4 razy dziennie ,tak jest u nas napisane na ulotce:tak:.

Czy to możliwe żeby mój trzy i pół miesięczny synek zaczynał ząbkować?Ssie paluszki a czasami całą piąstkę potrafi wsadzić do buzi,po za tym zrobił się strasznie markotny.No i strasznie się ślini.Nocki przesypia spokojnie ale w dzień jest gorzej.

Znam przypadki ząbkowania w tym wieku - wiec mysle, ze jak najbardziej mozliwe :tak::-)
Aczkolwiek moj Kuba tez mniej wiecej od 3 miesiaca slinil sie okrutnie, pchał lapki non stop do pyszczka itp itd....a pierwsze zabki pojawily sie ok. 7 miesiaca ;-)

reklama
Do góry