reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zęby idą....czyli jak radzicie sobie z ząbkowaniem u malucha?

No to może być ząbkowanie.
Mój starszy syn cały ten okres przeszedł bez żadnych oznak w postaci temperatury czy innych takich...

Młodszy synuś przy drugim ząbku dostał ponad 39 stopni gorączki:szok:. Dostał czopka i sytuacja się unormowała, a rano zauważyłam jego "nowy nabytek":tak:.

Nie mniej jednak każde dziecko nieco inaczej przechodzi ząbkowanie. Trzeba uważnie obserwować. W każdym razie cierpliwość jest potrzebna...

reklama
Witam! Mój 7-miesięczny synek ma już dwa ząbki. Dwa tygodnie przed pojawieniem sie pierwszego ząbka miał wszystkie objawy typowe dla ząbkowania. To było straszne!!!!!!!!!! Dwa dni tylko u mnie na rękach biedactwo! Drugi wyszedł dokładnie za 10 dni zupełnie bez żadnych objawów. Ciekawa jestem jak będzie teraz z następnymi ? a jak u Waszych dzieciaczków?

Hej, mój synek ma 8 miesięcy i 2 ząbki wyszły mu miesiąc temu czyli tak jak u ciebie, teraz znowu cierpi więc pewnie następne mu wyjdą:-), Ignaś bardzo się ślini, wszystko gryzie i pojękuje, ma mniejszy apetyt i budzi się w nocy - takie to są objawy, a napisz jakie są u was? jestem ciekawa czy też tak jak u nas. pozdrawiam

U nas dokładnie to samo : ślinienie , gryzienie wszystkiego co się da , popłakuje na szczęście apetytu nie stracił , a bałam się bo jeszcze karmię go piersią . Słyszałam że dzieci wtedy nie chcą ssać - wiadomo dziąsełka bolą . Najgorsze to że był wtedy bardzo apatyczny , byliśmy z nim nawet u pediatry , bałam się że może jest chory. Na szczęście po dwóch dniach znowu śmiał się jak wcześniej! Pozdrawiam

moja córka niedawno kończyła roczek, do dziś myślałam że ma 4 ząbki- dwie jedynki na dole i do góry,ale podczas wygłupów tak się śmiała że wypatrzyłam na samym końcu ząbka i byłam w szoku, poszukałam i był to chyba ostatni lub przedostatni ząbek, bardzo się wystraszyłam i sprawdziłam góre a tam trojka i czwórka:szok::szok::szok:
takze na dole ma 3 ząbki a do góry 4. teraz moje pytanie czy to iż dziecku wychodzą ząbki nie pokolei ma wpływ na inne ząbki? boję się że te mogą przeszkadzac dla nowych które się będą wybijac i że będa krzywe bo nie bedzie dla nich miejsca:no:

dziecku nie wychodzą ząbki po kolei i nie masz się co martwić :-Dwszystko się ładnie poprzesuwa ;-):tak:

najcześciej wychodzą pierwsze jedynki potem dwójki czwórki i trójki na końcu piątki ale bywa różnie ;-) moja miała niektóre czwórki szybciej niż dwójki

a co do ząbka piątki to pewnie to czwórka wychodzą bardzo daleko i można się pomylić ale kto wie może

mojej dopiero wyszły niedawno 2 piątki a ma prawie 2 latka :tak:

Moja Niunia ma rok i 2 m-ce i 10 ząbków.Tylko że też wychodzą jej tak śmiesznie nie po kolei.U góry ma 2 jedynki i 2 czwórki,a na dole 2 jedynki,2 dwójki i 2 czwórki hehe :-) A gdzie dwójki na górze?Śmiesznie to wygląda:-)

reklama
dzis poczulam juz pod palcem ostre konce zabka badz zabkow na dole czy ktoras z was wie ile tak jest przed calkowitym ich wyjsciem,czy to juz blisko?

Do góry