reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Ale numer wyszedł,moja kochana Nelka nie miała Anginy tylko,trzydniówka
Dzisiaj poleciałam do lekarza bo wysypka jej wyszła myślałam ze to uczulenie na antybiotyk.Poszłam do przychodni to lekarka nie wiedziała co zrobić,to wysłała mnie do szpitala.A w szpitalu z nią byłam na kontroli w niedziele i ten sam lekarz mnie oglądał,ehh jestem wściekła ze tak wyszło,naraził nas na koszty m.in.

reklama
no własnie kurna tez się boję i nie wiem co robić,z jednej strony czytam o powikłaniach po tych chorobach a z drugiej o tych szczepionkach
U mnie w przychodni gadali,że to przesadzone jest co w necie pisze itp,więc zgłupiałam totalnie

ja rozmawiałam z pielęgniarką na dzieciach zdrowych i powiedziała, że nikomu o niczym nie przypominają, a wszystkie lekarki w przychodni pieją jednym głosem, że szczepić

Bali ja też się jeszcze zastanawiam i najbardziej się boję nie zaszczepić przeciwko odrze, bo tam są poważne powikłania, a dziady nie robią pojedynczych szczepionek :angry:Ostatnio też rozmawiałam z pielęgniarką, ale w mojej przychodni a nie jaśkowej, i powiedziała żeby się nie bać tych szczepionek, ale z drugiej strony dodała, że powikłania w przypadku tych chorób są rzadkie, niby odra raz na ileś tam tysięcy przypadków.
Myślę, że każde dziecko jest inne i matka sama musi ocenić na ile jego organizm (system nerwowy, bo głównie o to chodzi) miałby szanse sa wystarczającą obronę. Na pewno nie podałabym tej szczepionki dzieciom szczególnie wrażliwym, z problemami neurologicznymi - chociażby np. z nieprawidłowym napięciem mięśniowym.

reklama
Do góry